Τσελέντης: Αποκλείεται να ενεργοποιηθεί ρήγμα στην Ελλάδα από τον σεισμό στην Αλβανία

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τα Αντικύθηρα. 

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Άκης Τσελέντης είπε ότι ο σεισμός στην Ελλάδα με αυτόν της Αλβανίας δεν σχετίζονται. «Είναι μεγάλες οι αποστάσεις είναι άλλα τεκτονικά καθεστώτα. Δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση ρήγματος του ελλαδικού χώρου να ενεργοποιηθεί από τον σεισμό της Αλβανίας. Στην Ελλάδα αποκλείεται να ενεργοποιηθεί ρήγμα. Το αποκλείω», τόνισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Παράλληλα εξήγησε ότι ο σημερινός σεισμός έγινε σε ένα σημείο της βυθιζόμενης πλάκας της Αφρικής στο νότιο Αιγαίο. «Ο σεισμός έγινε σε βάθος 70 χλμ. Ευτυχώς που έγινε σ’ αυτό το βάθος διότι οι σεισμοί αυτού του βάθους δεν προκαλούν καθόλου μετασεισμούς. Σπάνια έχουμε μετασεισμούς και έγινε αισθητός γιατί η ενέργεια από τον σεισμό αυτό πέρασε μέσα από την πλάκα που είναι συμπαγής και έφτασε μέχρι την Κεφαλονιά. Άρα έμμεσα έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα», είπε ο Άκης Τσελέντης.

Πηγή: skai.gr

To Top