ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τσεσνάουσκις: «Μεγάλη ομάδα ο Άρης»!

Κατά πολλούς, μία μεταγραφή από την οποία ο Άρης περίμενε πολλά, όμως συγκυρίες και τραυματισμοί δεν… βοήθησαν. Ένας παίκτης με πολύ καλές συστάσεις και μία εντυπωσιακή σεζόν με τον Εργοτέλη.

Ο Λιθουανός Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, περί ου ο λόγος, το καλοκαίρι του 2010 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

Μέλος της ομάδας που έκανε την εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη υπό την καθοδήγηση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο Λιθουανός εξτρέμ δεν κατάφερε να κερδίσει θέση βασικού στον Άρη κι έπειτα από ένα χρόνο αποχώρησε. Αφορμή της συζήτησής μας ήταν το επερχόμενο παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» με τον Εργοτέλη. Τις δύο ομάδες δηλαδή με τις οποίες αγωνίστηκε στην Ελλάδα.

Ο 36χρονος πλέον Τσεσνάουσκις, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Arena Press, μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Άρη και τον κόσμο του κι εύχεται τα καλύτερα για την ομάδα.

Την Κυριακή παίζουν ο Άρης με τον Εργοτέλη. Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις σου;

«Έχω ευχάριστες αναμνήσεις και από τις δύο ομάδες. Ήταν πολύ ωραία στην Κρήτη. Είναι ένα όμορφο νησί και είχα μαζί μου και την οικογένειά μου. Έπαιξα καλά στον Εργοτέλη, που τότε γενικά είχε αξιόλογη ομάδα, και στη συνέχεια ήρθε η μεταγραφή μου στον Άρη. Όμορφη πόλη η Θεσσαλονίκη, μεγάλη ομάδα ο Άρης»

Από τον Άρη τι θυμάσαι;

«Πολύ καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ήταν και μία περίοδος που παίζαμε στη Ευρώπη. Ήμασταν στους ομίλους του Europa League και καταφέραμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Θυμάμαι πολλές όμορφες στιγμές».

Έχεις κρατήσει επαφές με Ελλάδα;

«Ναι έχω επαφή με ανθρώπους στην Ελλάδα. Ακόμη μιλάω με τον κ. Λαμπράκη από τον Εργοτέλη. Πολύ καλός άνθρωπος. Και από τον Άρη έχω πολλούς φίλους. Ιδιαίτερα με παίκτες που τότε ήταν νεαροί σε ηλικία και τώρα μιλάμε στο Facebook. Είναι ωραίο τα συναίσθημα».

Ιδιαίτερα από τον Άρη τι θυμάσαι;

«Λάτιν ατμόσφαιρα και ομάδα. Είχαμε προπονητή τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Πολύ μεγάλο όνομα. Υπήρχαν πολλοί Ισπανοί και παίκτες από την Λατινική Αμερική και γενικά παίζαμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Τεχνική ομάδα, με πολύ ποιότητα. Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η πορεία μας στην Ευρώπη».

Κάτι πιο συγκεκριμένο;

«Αν κι εγώ ήμουν τραυματισμένος για μεγάλο διάστημα δεν θα ξεχάσω ποτέ τα ματς στο Europa League. Τις δύο νίκες με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Την ισοπαλία με την Μάντσεστερ Σίτι. Από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα μου».

Μαθαίνεις για τον Άρη;

«Ναι ξέρω τι έχει γίνει. Στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι ο Άρης υποβιβάστηκε και ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ελπίζω να τα έχει ξεπεράσει τώρα γιατί είναι μία μεγάλη ομάδα και πρέπει να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία. Εκεί είναι η θέση του Άρη».

Ένα μήνυμα για τον κόσμο

«Καταπληκτικοί οπαδοί, φοβερή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Τους εύχομαι τα καλύτερα και φυσικά ο Άρης να επιστρέψει στη φυσική θέση του».

To Top