Τσεσνάουσκις στο PRESSARIS «Δύσκολη η αποστολή του Άρη, αλλά…»

Η αντίστροφη μέτρηση για το παιχνίδι του Άρη στην Κρήτη με τον Εργοτέλη ξεκίνησε και το PRESSARIS έδωσε τον λόγο σε ένα ποδοσφαιριστή που γνωρίζει από πρώτο χέρι και τις δυο ομάδες. Ο Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις μας μίλησε από την Λιθουανία για τον αγώνα της Κυριακής, έδωσε τα προγνωστικά του και έστειλε τους χαιρετισμούς του στους φίλους του Άρη.

Ο Τσεσνάουσκις το φετινό καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, αλλά αυτές τις μέρες βρίσκεται με την Εθνική Λιθουανίας για τις υποχρεώσεις του ομάδας στα προκριματικά του Euro 2012. Δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το τηλεφώνημά μας μια ευχάριστη έκπληξη και απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις μας.

Ο «Τσέσνα» έπαιξε και στα 90’ της εκτός έδρας ήττας από την Σκωτία με σκορ 1-0 την περασμένη Παρασκευή και μας έδωσε κατευθείαν την… είδηση.

«Είμαι στην Λιθουανία, αλλά… ψήνομαι από τον πυρετό και μάλλον δεν θα παίξω στον αγώνα με την Τσεχία (σ.σ. παίζουν το βράδυ της Τρίτης)… Είναι χαρά μου να μιλάω, όμως με την Ελλάδα. Είμαι στη διάθεσή σας».

Την Κυριακή παίζουν Εργοτέλης-Άρης, οι δυο… ελληνικές ομάδες σου.

(σ.σ. Γέλια) Ναι, ναι είναι δυο ομάδες που θα έχω για πάντα στην καρδιά μου. Πάντοτε γίνονταν ενδιαφέροντα παιχνίδια, είτε στο Ηράκλειο, είτε στη Θεσσαλονίκη. Η αλήθεια είναι ότι έπαιξα και στις δυο ομάδες,  δέθηκα μαζί τους και περιμένω με ενδιαφέρον την έκβαση του αγώνα.

Ποια είναι τα προγνωστικά σου;

 «Ο Εργοτέλης είναι πάντα δύσκολος μέσα στην έδρα του και μπορεί να κάνει τη ζωή δύσκολη στον αντίπαλό του. Όποιος κι αν είναι αυτός. Κι αυτή τη φορά θα είναι σίγουρα δύσκολη η αποστολή του Άρη. Πέρσι θυμάμαι ότι πήραμε το 0-0 στην Κρήτη, ήταν ντέρμπι και γενικά τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν φαβορί.

Παρακολουθείς το ελληνικό πρωτάθλημα;

Όσο μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Γνωρίζω ότι το παιχνίδι αυτό με τον Εργοτέλη είναι πολύ σημαντικό για τον Άρη γιατί είχε απώλειες στο ξεκίνημα και πρέπει να κερδίσει. Ακόμη ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα με τα ντέρμπι και οι τρεις βαθμοί της νίκης μοιάζουν πολύτιμοι. Δεν θα είναι εύκολο το έργο του, όμως,. Ο Εργοτέλης σας είπα ότι παίζει πολύ καλά στην έδρα του και θα χρειαστεί να προσπαθήσουν πολύ οι πρώην συμπαίκτες μου.

Θα ήθελες να το δεις;

Φυσικά, αν μπορέσω θα το κάνω και θα το δω με ενδιαφέρον. Ελπίζω να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος, αυτός που αξίζει.
Για τον Άρη τι έχεις να πεις;

Γνωρίζω καλά τον Άρη στον ένα χρόνο που ήμουνα στην ομάδα. Υπάρχει πίεση προς τους ποδοσφαιριστές γιατί ο κόσμος διψά για επιτυχίες. Υπάρχει πίεση και μέσα στην ομάδα, για ότι όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν και ειδικά όταν είναι πολλοί, αυτό δυσκολεύει τα πράγματα. Στο ποδόσφαιρο παίζουν, όμως, μόνο οι έντεκα και έτσι, μοιραία κάποιοι δεν είναι χαρούμενοι. Είμαι αισιόδοξος, όμως…

Περιμένεις την άνοδο του Άρη;

Ναι, γιατί οι παίκτες έχουν δουλέψει στην προετοιμασία. Ο κόουτς πήρε νέους παίκτες και από την μικρή ομάδα και από μεταγραφές και είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ντεϊβίντας σε ευχαριστούμε και περαστικά…

Εγώ ευχαριστώ για το τηλεφώνημα. Να στείλετε τους χαιρετισμούς και την αγάπη μου στους φιλάθλους του Άρη. Γεια σας από την Λιθουανία.

To Top