Τσεχία – Μολδαβία 3-0: Συνεπής για όγδοη σερί φορά στο ραντεβού της με το Euro

Η Τσεχία θριάμβευσε με 3-0 επί της Μολδαβίας στον “τελικό πρόκρισης” των δύο ομάδων και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα τελικά του Euro 2024, για να δηλώσει παρούσα στο θεσμό για όγδοη διαδοχική φορά.

Από το 1996 και έπειτα η Τσεχία δήλωνε παρούσα σε κάθε μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και δεν ήταν σε καμία περίπτωση διατεθειμένη το βράδυ της Δευτέρας (20/11) να απαρνηθεί αυτή την όμορφη συνήθεια.

Αυτό το διαπίστωσε από πρώτο χέρι η Μολδαβία στον “τελικό πρόκρισης μεταξύ των δύο ομάδων, με τους Τσέχους να βολεύονται και με την ισοπαλία για να πάρουν το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας αλλά να μην αρκούνται σε αυτή και να πανηγυρίζουν μία τεράστια νίκη στο σπίτι τους μαζί με τον κόσμο τους.

Ο Ντάριντα στο πρώτο μέρος (14′) και οι Χόρι (72′) και Σούτσεκ (90′) στο δεύτερο υπέγραψαν τα χρυσά γκολ, με την ομάδα του Γιάροσλαβ Σίλχαβι να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της, που έπαιζε μάλιστα με 10 παίκτες από το 55ο λεπτό, και να εξασφαλίζει την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2024, δηλώνοντας παρούσα για όγδοη στη σειρά φορά στον θεσμό

To Top