ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τσιάρας: “Ματς δίχως αύριο με τον Άρη-Καλή επιλογή ο Καστρίτης, μπορεί να ανταπεξέλθει”

Ο Γιώργος Τσιάρας πρώην καλαθοσφαιριστής του Άρη και νυν της Κύμης μίλησε με αφορμή το παιχνίδι του Σαββάτου.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

-Για το παιχνίδι με τον Άρη:

Θεωρώ πως και για τις δύο ομάδες θα είναι ένας τελικός, ένα παιχνίδι το οποίο και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ να πετύχουν μία νίκη που θα τους δώσει μια ”ανάσα” στο πρωτάθλημα.

-Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και θέματα στην ομάδα του και το που θα κριθεί το παιχνίδι:

Δεν υπάρχου προβλήματα στην ομάδα, όλα καλά.Τώρα από τα τακτικά κομμάτια τα οποία καθορίζονται από τους προπονητές, θεωρώ πως θα κριθεί στην θέληση, ποιος θα πάρει πρώτος τις χαμένες μπάλες και γενικότερα στο πάθος που θα βγάλει η κάθε ομάδα. Θεωρώ, έτσι πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση κάθε παιχνίδι παίζεται με πίεση και ο Άρης και εμείς και πρέπει να συνηθίσουμε σε αυτό, όποιος δεν συνηθίσει θα έχει πρόβλημα!

– Για το ότι αγωνίζονται κόντρα στον πρώην προπονητή τους και κατά πόσο θα τους επηρεάσει αυτό:

Είναι μια ιδιόμορφη κατάσταση για όλους και για μας και για τον κόουτς θεωρώ, γιατί ήταν για μεγάλο διάστημα στην ομάδα και τώρα βρίσκεται ως αντίπαλος της. Προσωπικά τρέφω μεγάλο σεβασμό στον κόουτς Καστρίτη, από εκεί και πέρα θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να κερδίσει η ομάδα μου, γιατί αυτός είναι και ο στόχος μας να κερδίζουμε.

-Για το ποιος έχει το πλεονέκτημα σε μία τέτοια κατάστασή οι παίκτες η ο προπονητής είπε:

Ο καθένας έχει κάποιο πλεονέκτημα τώρα δεν μπορώ να σου πω ότι ο προπονητής έχει πλεονέκτημα, εξαρτάται από την ήμερα που θα βρεθεί ο παίκτες, εξαρτάται από πολλά. Οι παίκτες είναι 12 να το πούμε έτσι ο προπονητής είναι ένα, οι παίκτες παίζουν, ο προπονητής διευθύνει.

-Για το αν ο Καστρίτης είναι ο κατάλληλος για τον Άρη αυτή την χρονική στιγμή είπε: 

Η ομάδα του Άρη έχει, για μένα μια πολύ ”ωραία” πίεση, γιατί έχω βρεθεί στην ομάδα και καταλαβαίνω το πως είναι. Ο κόσμος του Άρη ξέρει τι να κάνει , αλλά και γενικά ο κόουτς είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι από τους πιο ανερχόμενους προπονητές και θεωρώ πως ήταν μια πολύ καλή επιλογή για τον Άρη.

Για το αν φανταζόταν ποτέ ότι ο Άρης θα μιλάει για παιχνίδια ”τελικούς” με ανίσχυρους αντιπάλους:

Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου, αλλά το θέμα είναι τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση, το ότι τι πρέπει να γίνει τώρα στην ομάδα, οι παίκτες η διοίκηση για να βρουν την λύση. Θεωρώ ότι θα βρεθεί λύση και θα καταφέρουν.

-Για το αν ο Άρης έχει να δώσει κάτι περισσότερο αγωνιστικά:

Αγωνιστικά είναι μια χαρά και οι παίκτες είναι πολύ καλοί. Απλά μπορείς να πεις πως δεν υπάρχει πολύ δημιουργία αυτό είναι το πρόβλημα τους, αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή στο παιχνίδι του Άρη. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως η λύση θα βρεθεί.

-Για το αν μπορεί αυτή η πίεση που υπάρχει να δώσει ένα παραπάνω κίνητρο στον Άρη:

Σίγουρα, αυτό είναι στην προσωπικότητα του κάθε παίκτη, πως το βλέπει και πως το αντιλαμβάνεται, τώρα κάποιος μπορεί να το πάρει στραβά και να μην μπορεί να παίξει και άλλος να το πάρει σαν κίνητρο, εγώ θα σου δείξω ότι μπορώ και θα είμαι καλύτερος από τις προσδοκίες. Θεωρώ πως ο κόσμος του Άρη μπορεί μόνο να βοηθήσει την ομάδα γεμίζοντας το γήπεδο. Κανένας στην  Ελλάδα δεν θέλει τον Άρη σε αυτή την κατάσταση, είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία, θεωρώ πως θα βρει τον δρόμο του, να λύσει και τα διοικητικά προβλήματα που έχει και μετά πιστεύω πως ο Άρη θα φτάσει εκεί που πρέπει.

-Για το ότι όλος ο κόσμος αναγνωρίζει το μεγαλείο του Άρη:

Σίγουρα, ο Άρης μας έχει κάνει όλους να αγαπήσουμε το μπάσκετ, όλη η Ελλάδα κάποτε ήταν Άρης, αυτό δεν αλλάζει είναι γεγονός ήταν γεγονός και θα είναι. Από εκεί και πέρα η ιστορία έχει γραφτεί το τι γίνεται τώρα πρέπει να δουν οι άνθρωποι του Άρη.

-Για το πως προσεγγίζουν το παιχνίδι με τον Άρη στην ομάδα της Κύμης:

Είναι ένας ”τελικός” το προσεγγίζουμε έτσι, γιατί για μας δεν υπάρχει αύριο, θέλουμε την νίκη και θα κάνουμε τα πάντα μέσα στο παρκέ για να κερδίσουμε.

-Για το ότι το πρωτάθλημα είναι ένα από τα ανταγωνιστικότερα των τελευταίων ετών είπε:

Είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, όλες η ομάδες που υπάρχουν στο πρωτάθλημα έχουν μία σοβαρότητα, στην διοίκηση βασικά, δεν υπάρχουν ομάδες που να ξεκινάει το πρωτάθλημα και να λες ότι μπορεί να διαλυθούν, όπως για παράδειγμα τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι ομάδες είναι σοβαρές και προσπαθούν για το καλύτερο. θεωρώ ότι ο κόσμος απολαμβάνει το πρωτάθλημα και δείχνει ότι κάτι καλό γίνεται. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι οι 6 Αμερικάνοι δυσκολεύουν τα νέα παιδία που έρχονται καθώς δεν έχουν τόσο μεγάλη προβολή.

-Για το ότι υπάρχουν πολλά νέα ταλέντα στην Ελλάδα:

Πάντα υπάρχουν Έλληνες παίκτες οι οποίοι έρχονται, αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ γιατί η σχολή προπονητών στην Ελλάδα είναι υψηλού επιπέδου από τις καλύτερες στην Ευρώπη, όμως θεωρώ πως κάθε ομάδα με βάση την οργάνωση θα έπρεπε να στηρίζεται σε πιο πολλούς Έλληνες και για το καλό της εθνικής ομάδας αλλά και για τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει να πηγαίνει στο γήπεδο και να βλέπει Έλληνες, δεν θέλει να βλέπει 6 Αμερικάνους, δεν έχω τίποτα μαζί τους αλλά θεωρώ ότι το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει αν είναι μια βάση για την εθνική ομάδα.

-Για το ότι ο Άρης έχει αρκετούς Έλληνες παίκτες και αν ξεχωρίζει κάποιον από αυτούς:

Αυτό λέω ότι πρέπει να παίζουν Έλληνες νέοι παίκτες, εννοείτε ότι μου αρέσει να βλέπω τον Φλιώνη να παίζει, εννοείτε ότι μου αρέσει βλέπω τον Χριστίδη να παίρνει ρόλο στην ομάδα, αυτό πρέπει να γίνεται, να παίζουν οι Έλληνες παίκτες.

To Top