Τσιάρας: «Να είμαστε περαστικοί από την κατηγορία»

Ο Αντώνης Τσιάρας στέλνει μήνυμα στον κόσμο του Αρη, αναφέρεται στον ένα και μοναδικό στόχο της φετινής χρονιάς, σχολιάζει τον παρτενέρ του στη μεσαία γραμμή, Σίντι Σανιά και τέλος, στέκεται στη σημασία που θα έχει για τους «κίτρινους» να μπορέσουν να ενισχυθούν με πιο έμπειρους παίκτες.

Aναλυτικά τα όσα είπε ο Τσιάρας στη media day στο Πράβετς:

Ενα πρώτο σχόλιο για την παρουσία σου στο Πράβετς με την ομάδα του Αρη και ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις αυτό το χρονικό διάστημα.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι εδώ και η πρώτη μου προετοιμασία με την ομάδα του Αρη. Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες, κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε πολύ καλή και σωστή δουλειά. Τεχνικό και ιατρικό τιμ, φυσιοθεραπευτές, αλλά κι εμείς οι ποδοσφαιριστές δίνουμε τα πάντα κάθε μέρα, ούτως ώστε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και να κάνουμε όσα μας ζητά ο προπονητής μας».

 

Είσαι από τους παλιούς στον Αρη, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα από πέρυσι. Πώς κρίνεις την κατάσταση και ποιες είναι οι σκέψεις σου για το αύριο;

«Εμείς εδώ είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στη δουλειά μας. Ξέρουμε ότι γίνονται κάποια πράγματα στη Θεσσαλονίκη και ευχόμαστε ό,τι και να γίνει, να είναι για το καλό του συλλόγου. Εμείς έχουμε ένα στόχο. Να προπονηθούμε κατάλληλα, για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη των υποχρεώσεών μας για τη νέα χρονιά και προσπαθούμε όσο μπορεί ο καθένας, να αφήνει στην άκρη όλα τα υπόλοιπα και να προπονούμαστε σκληρά».

 

Δείχνεις μέχρι τώρα στην προετοιμασία, ότι έβαλες νέα στοιχεία στο παιχνίδι σου. Θεωρείς κι εσύ πως είσαι καλύτερος και πιο ανεβασμένος σε σχέση με πέρυσι;

«Είναι πολύ θετικό πως ξεκίνησα προετοιμασία με την ομάδα. Πέρυσι ήρθα στην ομάδα, δεν μπόρεσα απευθείας να μπω στο κλίμα. Επρεπε αμέσως να μπω στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, πράγμα που δεν είναι καθόλου εύκολο γιατί στην Ξάνθη δεν είχα παίξει και είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν παίκτη να έρχεται από αγωνιστική απραξία πολλών μηνών και να μπαίνει με τη μία μέσα στο παιχνίδι. Εδώ τώρα με βοηθάει ο προπονητής, όπως και όλα τα παιδιά. Μας δείχνει νέους τρόπους παιχνιδιού και ευελπιστώ όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι συμπαίκτες, να μπορέσουμε να βελτιωθούμε για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται την ομάδα».

 

 

«Δεν μας νοιάζουν οι αντίπαλοι»

 

 

Ο στόχος ποιος είναι για φέτος;

«Ο στόχος είναι η άνοδος. Παίζουμε σε μια μεγάλη ομάδα, είμαστε σε μια κατηγορία που είναι άγνωστη για τον Αρη. Στόχος είναι να είμαστε περαστικοί».

 

Πόσο δύσκολη είναι η κατηγορία και τι θεωρείς πως θα παίξει το σημαντικότερο ρόλο προκειμένου ο Αρης να εξασφαλίσει την άνοδο;

«Οπως είναι φέτος δομημένο το πρωτάθλημα, πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη κατηγορία. Υπάρχουν πάρα πολύ καλές και ποιοτικές ομάδες. Εμείς όμως δεν κοιτάζουμε τους αντιπάλους μας, θέλουμε να κοιτάξουμε μόνο τη δική μας ομάδα, να δουλεύουμε όσο καλύτερα γίνεται, να κάνουμε αυτά που μας ζητά ο προπονητής και να αντιμετωπίσουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, διεκδικώντας μόνο τη νίκη σε κάθε ένα από αυτά».

 

Πέρυσι, τι θεωρείς ότι πήγε στραβά στον Αρη;

«Παρότι ήρθα για μικρό χρονικό διάστημα, πρόλαβα να καταλάβω κάποια πράγματα. Πιστεύω πως είχαμε την ευκαιρία σε κάποια παιχνίδια, ειδικά μέσα στην έδρα μας, να πάρουμε κάποια καλά αποτελέσματα και να συνεχίζουμε να ελπίζουμε. Αυτό όμως δεν έγινε για πολλούς λόγους. Τα διαιτητικά λάθη, τα δικά μας λάθη και πολλά άλλα. Ολοι έχουμε μερίδιο που δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάποια κομβικά παιχνίδια».

 

Το δικό σου κίνητρο μένοντας στον Αρη, μετά την περσινή χρονιά, ποιο είναι;

«Ατομικά, να πάω την ομάδα εκεί που πρέπει να είναι. Αυτός είναι στόχος όλων στην ομάδα, όχι μόνο δικός μου. Δεν εξαρτάται άλλωστε από ένα άτομο. Ολοι έχουμε ως στόχο να επαναφέρουμε τον Αρη στη Σούπερ Λίγκα».

 

Εχεις έναν έξτρα ρόλο δεδομένου του ότι είσαι από τους «παλιούς». Σου δημιουργεί αυτό κάποιο έξτρα βάρος ή το προσπερνάς;

«Η αλήθεια είναι πως εμείς που έχουμε κάποιες περισσότερες εμπειρίες, οφείλουμε να τραβήξουμε με τον τρόπο μας και τα νεαρά παιδιά. Να λειτουργήσουμε ως ομάδα, τόσο εμείς, όσο και οι παίκτες που θα έρθουν αργότερα -γιατί λογικό είναι να ενισχυθεί ο Αρης με πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές- για να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο».

 

Στους νέους παίκτες της ομάδας, τι συμβουλές δίνεις; Τι θεωρείς πως πρέπει να γίνει για να δέσουν με τους υπόλοιπους;

«Αρμόδιος για να δώσει συμβουλές, είναι ο προπονητής και αυτό κάνει. Εμείς από την πλευρά μας, προσπαθούμε να τους βάλουμε όλους στο κλίμα, γιατί είναι μεγάλη διαφορά να είσαι στην ομάδα Νέων και τελείως διαφορετικό να παίζεις στον Αρη επαγγελματικά. Όπως είπα, κατάλληλος για συμβουλές είναι ο προπονητής, εμείς προσπαθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να τους εντάξουμε στο σύνολο».

 

 

Οι έμπειροι, ο Σανιά και η διοίκηση

 

 

Στην κατηγορία αυτή, η εμπειρία είναι σημαντικός παράγοντας. Εσείς είστε ένα νεανικό σύνολο που ναι μεν έχει πάθος, αλλά χρειάζεται προσθήκες. Που ακριβώς παίζει ρόλο η εμπειρία κατά τη γνώμη σου;

«Ενας έμπειρος παίκτες, έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα κάποιες καταστάσεις. Ειδικά κάποιες δύσκολες, που προκύπτουν σε όλες τις ομάδες, κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς. Οι έμπειροι παίκτες, είναι αυτοί που θα τραβήξουν και τους νεαρούς σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ούτως ώστε να ξεπεραστούν και να κυλήσουν όλα ομαλά, για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει το στόχο της».

 

Στη θέση που παίζεις, αποκτήθηκε ο μοναδικός ξένος αυτή τη στιγμή, ο Σιντί Σανιά. Πως είναι μέχρι στιγμής η συνεργασία σας και πώς τον βλέπεις;

«Πρόκειται καταρχήν για ένα πάρα πολύ καλό και αξιόλογο παιδί. Κατ’ επέκταση, είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που ήρθε για να μας βοηθήσει και πιστεύω πως θα το κάνει. Θα μπορέσει να βοηθήσει και την ομάδα και όλους εμάς. Είναι καλό η ομάδα να ενισχύεται με καλούς παίκτες και τέτοιο γεγονός, μόνο ευχάριστα μπορεί να αντιμετωπίζεται».

 

Ενα μήνυμα προς τον κόσμο του Αρη, θα ήθελες να δώσεις;

«Το μόνο που έχω να πω στον κόσμο του Αρη, είναι πως εμείς από την πλευρά μας, σε κάθε αγώνα και σε κάθε προπόνηση, θα δίνουμε το 100%. Έτσι ώστε να δώσουμε και την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο για να πετύχουμε το στόχο μας. Ξέρουμε ότι είναι πληγωμένος, έχει ακούσει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια και περιμένει πράξεις στο γήπεδο και είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε».

 

Ο κόσμος περιμένει εσάς, εσείς τι περιμένετε από τη διοίκηση;

«Είναι λογικό πως όλοι οι παίκτες έχουμε κάποια αγωνία. Αυτό που σκεφτόμαστε τώρα όμως, είναι να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία με το καλό. Χωρίς τραυματισμούς. Να κατέβουμε στη Θεσσαλονίκη και να περιμένουμε κι εμείς τα ευχάριστα νέα».

To Top