ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τσιαντάκης: “Τεράστια προσφορά ο Αλκέτας! Ο Άρης στο big 5, μπορεί το κύπελλο”

Ο Νίκος Τσιαντάκης, ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ελλάδας, ο οποίος έχει φορέσει και την φανέλα του Άρη, μίλησε με αφορμή την επέτειο από την απώλεια του Αλκέτα Παναγούλια, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Εθνικής και σχολίασε τους κιτρινόμαυρους.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Με μεγάλη μου χαρά θα μιλήσω για τον Αλκέτα. Ήταν μία ισχυρή προσωπικότητα με τεράστια προσφορά στο ποδόσφαιρο σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο. Συνέδεσε το όνομα του με τις προκρίσεις το 1980 στο Ευρωπαϊκό και το 1994 στο παγκόσμιο που ήμασταν και μαζί. Μάλιστα και τις δύο φορές, ήταν η πρώτη φορά που το Ελληνικό ποδόσφαιρο πετύχαινε κάτι τέτοιο. Ο Αλκέτας πίστευε πάρα πολύ στο ταλέντο και τις δυνατότητες του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Και είχε την ικανότητα να το μεταδίδει αυτό. Για αυτό άλλωστε πετύχαινε πράγματα που φάνταζαν αδύνατα. Πάντα πίστευε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και με αυτήν την νοοτροπία μπαίναμε μέσα.

Για το ότι άφηνε “ελεύθερους” τους ποδοσφαιριστές του:

Δεν ήταν από τους προπονητές που φυλάκιζε το ταλέντο. Άφηνε τον ποδοσφαιριστή να το δείξει αυτό στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορείς να το “κλειδώνεις” αυτό.

Για την απουσία κόσμου στα γήπεδα:

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Ο κόσμος είναι αυτός για τον οποίο παίζουμε. Είναι πολύ άνοστη όλα αυτή η κατάσταση. Μακάρι αυτό να τελειώσει, για να έχει το γήπεδο κόσμο. Το ποδόσφαιρο έτσι δεν πιστεύω ότι προσφέρει χαρά ούτε στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος:

O Oλυμπιακός είναι σε μία κατάσταση που έχει ξεφύγει. Θα παιχτεί η δεύτερη θέση μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, θα γίνει μάχη. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα δεν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έχει και αρκετούς τραυματισμούς.

Για τον Άρη:

Ο Άρης αρχίζει να γίνεται τα τελευταία δύο χρόνια ο Άρης που ξέραμε. Να είναι στα πάνω του, να είναι πρωταγωνιστής. Θέλω ο Άρης να πηγαίνει πάντα καλά και χαίρομαι τώρα που βρίσκεται πάλι ψηλά και διεκδικεί την παρουσία του στον τελικό του κυπέλλου. Ναι είναι στο big 5 αναμφισβήτητα.

Για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ:

Mε τον κόσμο πιστεύω ότι ο Άρης θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες. Αλλά ακόμη και έτσι το 2-1 είναι ένα καλό σκορ. Το ότι σκόραρε είναι πάρα πολύ σημαντικό. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά πιστεύω ότι θα γίνει ντέρμπι και το παιχνίδι θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Για το ότι πήρε πτυχίο στα 48 του χρόνια:

Όφειλα ένα μάθημα και πάντα είχα στο μυαλό μου να το περάσω. Αλλά έκανα συνέχεια μεταγραφές, Θεσσαλoνίκη, Κρήτη και τελικά το άφησα. Τελικά ένα καλοκαίρι μου ήρθε ένα φλας και πήρα το πτυχίο μου στα 48. Είναι ένα μήνυμα στα νέα παιδιά να μην το παρατάνε ποτέ.

Για τις μέρες του στον Άρη:

Ήταν μία πάρα πολύ καλή ομάδα με σπουδαίους ποδοσφαιριστές, πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και πολύ μεγάλες νίκες επί όλων των αντιπάλων και στα ντέρμπι. Είχαμε κερδίσει και τους τρεις της Αθήνας. Μιλάμε ακόμη με κάποια από τα παιδιά, όπως οι Κωφίδης, Κωνσταντινίδης, Τουντζιάρης, Δημητριάδης και τα θυμόμαστε, ήταν ωραίες εποχές.

To Top