ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τσιμίκας: «Με ποιοτικούς παίκτες ο Άρης, θα έχει πολύ καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη»

Ο Στέργιος Τσιμίκας, παίκτης του Πανσερραϊκού και αδερφός του Κώστα Τσιμίκα που αποτελεί πλέον μέλος της Λίβερπουλ, μίλησε για το χθεσινό φιλικό της ομάδας του κόντρα στον Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio…

Πως είδες το χθεσινό φιλικό παιχνίδι;

Κοιτάξτε, η ομάδα μου ήταν πολύ ανταγωνιστική δείξαμε πολύ καλό πρόσωπο κυρίως αμυντικά, δεν απειληθήκαμε πολύ. Ο Άρης από την εχει πολύ ποιοτικούς παίκτες αλλά και εμείς δείξαμε αρκετά ανταγωνιστικοί. Εμείς όπου και αν αγωνιστούμε πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για εμάς.

Έγιναν αρκετές μεταγραφές στον Πανσερραϊκό.

Ναι, ωστόσο κρατήθηκε ένας βασικός κορμός από πέρσι και αυτό είναι πολύ βασικό, να υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα. Στόχος μας είναι να κάνουμε πρωταθλητισμό όπου και αν αγωνιζόμαστε.

Ένα σχόλιο για την προπονητή σου, τον Άγγελο Διγκόζη.

Είναι μια πολύ δυνατή προσωπικότητα, ένας πολύ αξιόλογος προπονητής. Από την δουλειά που έχει κάνει με την ομάδα, έδειξε πως θα είναι μέσα στους καλούς προπονητές.

Πως είδες τον Άρη; Ένας Άρης με αρκετά νέα πρόσωπα.

Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι πως τα παιδιά είχαν μια έξτρα κούραση λόγω της προετοιμασίας και των συνεχόμενων προπονήσεων που αυτό είναι και το λογικό. Ωστόσο φαίνεται η ποιότητα των παικτών του κυρίως στην μεσο-επιθετική γραμμή έχει εξαιρετικούς παίκτες. Νομίζω ότι θα κάνει μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Ποιους ποδοσφαιριστές ξεχώρισες;

Τον Γιάννη Φετφατζίδη και τον Μπρούνο Γκάμα. Ειδικά ο Γιάννης είναι ένας πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής.

Γίνεται μια προσπάθεια έτσι ώστε να στραφούν οι ομάδες στους Έλληνες παίκτες και στα παιδιά των ακαδημιών. Ποια είναι η δική σου γνώμη;

Συμφωνώ απολύτως σε αυτό, πλέον πρέπει οι ομάδες πρέπει να στραφούν στους Έλληνες παίκτες και τα παιδιά των Ακαδημιών, έτσι κάνει και η ομάδα μου, έτσι έκανε και με τον αδερφό μου. Και ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες πρέπει να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι γίνονται θεωρώ οι καλές ομάδες προκειμένου να παραχθούν και οι Έλληνες παίκτες.

Το θέμα του καλοκαιριού ήταν η μεταγραφή του αδερφού σου στην Λίβερπουλ. Ποια είναι η εμπειρία σου;

Εγώ υποστήριζα την ομάδα πριν πάει ο αδερφός μου. Αυτό που ζούμε είναι πολύ μεγάλο, είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αδερφός μου δούλεψε πολύ σκληρά και σίγουρα το άξιζε.  Αυτά είναι όνειρα που κάνεις, ο κάθε ποδοσφαιριστής που ξεκινά μικρός το σκέφτεσαι. Ο αδερφός μου μέσα από την σκληρή δουλειά διότι δεν του χαρίστηκε κάτι, το κατάφερε.

Ποιες είναι οι πρώτες ατάκες που ανταλλάξατε;

Όταν είδα φωτογραφίες και τις ανακοινώσεις, τότε νομίζω το συνειδητοποίησα. Και ο αδερφός μου τώρα μέσα από τις προπονήσεις του καταλαβαίνει σε πόσο μεγάλο κλαμπ έχει πάει. Από τότε που έγινε η ανακοίνωση δεν σταμάτησαν να χτυπούν τα τηλέφωνα, όλοι χαίρονται με την χαρά μας και την χαρά του αδερφού μου.

Το παράδειγμα του Κώστα είναι ένα παράδειγμα για όλα τα παιδιά που δεν τους χαρίζεται τίποτα να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά και να μην απογοητεύονται.

Ο Κώστας πρέπει να είναι ένα παράδειγμα για όλους, να μην τους παίρνει από κάτω όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσουν. Και ο αδερφός μου είχε δύσκολες στιγμές, πήγε δύο χρονιές δανεικός στο εξωτερικό και μετά από πολύ σκληρή δουλειά τα κατάφερε.

Πως θα είναι πιστεύεις ο Άρης στο Ευρωπαϊκό του ταξίδι;

Ελπίζω ο Άρης να έχει μια καλή κλήρωση και να προχωρήσει όσο πιο πολύ μπορεί στην Ευρώπη

Ένα σχόλιο για τον Άγγελο Χαριστέα.

Είναι μια τεράστια προσωπικότητα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και θεωρώ πως θα βοηθήσει τον Άρη να εξελιχθεί πολύ στην συνέχεια.

To Top