Τσινέκε: «Αυτή είναι η Εθνική που θέλουμε να βλέπουμε»

Η πρώτη νίκη της Εθνικής Γυναικών στο φετινό Ευρωμπάσκετ συνδυάστηκε με μια εξαιρετική εμφάνιση και μια άμυνα που έσπαγε κόκκαλα. Η απογοήτευση από την ήττα της πρεμιέρας απέναντι στο Μαυροβούνιο έδωσε τη θέση της στη χαρά, με τα χαμόγελα και την αισιοδοξία να επιστρέφουν στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος…
Μέσα σε λίγο παραπάνω από 24 ώρες η Εθνική Γυναικών μεταμορφώθηκε δείχνοντας το πραγματικό της πρόσωπο.

Η Έλενα Τσινέκε μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία επί της Λετονίας στο Τελ Αβίβ Αρίνα του Ισραήλ, επισημαίνοντας ότι η δουλειά δεν έχει ακόμα τελειώσει για την Εθνική Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ… «Παίξαμε με ψυχή έχοντας ξεχάσει τι έγινε στο παιχνίδι της πρεμιέρας. Θέλαμε να δώσουμε την απάντησή μας. Το είχαμε πάρει πολύ προσωπικά διότι το αποτέλεσμα με το Μαυροβούνιο δεν ήταν αυτό που μας αντιπροσώπευε. Συνεχίζουμε με μεγάλη όρεξη».

Το βλέμμα της τα έλεγε όλα όπως και το χαμόγελό της. «Αυτή είναι η Εθνική Γυναικών που θέλουμε να βλέπουμε. Έτσι πρέπει να παίζουμε πάντα, η μία για την άλλη και όταν γίνονται λάθη να ξέρουμε να αντιδράμε. Να μην πέφτουμε και να συνεχίζουμε…».

Οι πανηγυρισμοί για όλη την ομάδα, αλλά και για την 25χρονη γκαρντ μετά τη νίκη επί της Λετονίας κράτησαν μόνο λίγα λεπτά με το μυαλό όλων να βρίσκεται πλέον στον αυριανό αγώνα με την Ισπανία… «Οι πανηγυρισμοί έχουν πια τελειώσει. Η προσοχή και το μυαλό μας βρίσκεται στον μεγάλο αγώνα της Κυριακής με την Ισπανία. Πρέπει να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια γιατί η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη».

To Top