ΜΠΑΣΚΕΤ

Τσιντάρης για το Φάιναλ Φορ στο αμαξίδιο: «Με ψυχή, πάμε να χτυπήσουμε τον τίτλο!»

Το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο του Άρη συμμετέχει στο Φάιναλ Φορ, αντιμετωπίζοντας στον ημιτελικό το Σάββατο τον Δωδεκάνησο και ο Νίκος Τσιντάρης αναλύει τα δεδομένα λίγο πριν την «μάχη».

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αναλυτικά όσα είπε ο έμπειρος παίκτης του Άρη στο Yellow Radio τόσο για το Φάιναλ Φορ, όσο και για την κατάσταση στο τμήμα με την επόμενη μέρα…

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Άρης: «Η ομάδα έχει προπονηθεί εντατικά, είναι έτοιμη για το Φάιναλ Φορ. Βγαίνει ενέργεια και δύναμη. Είμαστε γνώστες της κατάστασης. Προερχόμαστε από μια δύσκολη και επίπονη χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα, όμως με θετικό απολογισμό στο τέλος. Δεν απουσιάζει κανένας και είμαστε έτοιμοι για τον ημιτελικό του Σαββάτου».

Για το κακό ξεκίνημα στη σεζόν και την «μεταμόρφωση»: «Το νέο πρωτάθλημα σε Α1 και Α2 μας δυσκόλεψε πολύ φέτος γιατί μέχρι πέρσι υπήρχε νότιος και βόρειος όμιλος. Ο Άρης ήταν στον βόρειο όμιλο, που ήταν όμως και πιο αδύναμος και ήταν κάτι που δεν μας άφησε να πάμε μπροστά σαν τμήμα. Φέτος κληθήκαμε να κολυμπήσουμε στα βαθιά ξαφνικά, κάναμε πέντε σερί ήττες και έπρεπε να δούμε τα πράγματα διαφορετικά.

Αλλάξαμε πολλά, δημιουργήσαμε ξανά από την αρχή όλη την ομάδα κυρίως σε θέματα νοοτροπίας και συμπεριφοράς, είδαμε καλύτερα τους ρόλους μας και βελτιώσαμε την ψυχολογία αλλά και την αγωνιστική μας κατάσταση. Η χρονιά πάντως έκλεισε θετικά με τη συμμετοχή μας στο Φάιναλ Φορ και πάμε να χτυπήσουμε τον τίτλο! Είμαστε αουτσάιντερ, όμως δεν πάμε για τουρισμό. Θα παίξουμε με ψυχή και αν παραμείνουμε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για το πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Άρης το 2016 στη Ρόδο: «Ήμασταν μια πολύ καλή παρέα. Κατεβήκαμε να παίξουμε χωρίς άγχος, με άγνοια κινδύνου, τους το πήραμε και φύγαμε! Σε αυτή τη φάση μετράει ποιος το θέλει πιο πολύ. Περάσαμε μια κρίση από τότε μέχρι τώρα ως ομάδα, ανώδυνα μπορώ να πω. Επανακάμπτουμε και το καλό είναι πως έχουμε μεγάλο ρόστερ και όλοι αγωνίζονται χωρίς συμβόλαια. Αυτό όμως πρέπει να αλλάξει του χρόνου.

Για τις διοικητικές αλλαγές που αναμένεται να ανακοινωθούν: «Έχουν γίνει τεράστιες αλλαγές. Έχει εξυγιανθεί το τμήμα διοικητικά και σε περίπου έναν μήνα θα αναλάβουν άνθρωποι εξωαγωνιστικοί με δύο-τρεις συμβούλους υπεύθυνους για το αγωνιστικό κομμάτι. Είναι παράγοντες που γνωρίζουν το μπάσκετ, τη διαχείριση και τη διοίκηση. Δεν υπάρχει κανένας από τον Ερασιτέχνη. Θα γίνουν εκλογές και τότε θα γίνουν γνωστά και τα ονόματά τους.

Έπειτα πρέπει να βρεθούν οι χορηγοί, να εκμεταλλευτούμε το τεράστιο brand name του Άρη και να ενισχυθεί το αγωνιστικό τμήμα, με έναν παίκτη στους ψηλούς και έναν στα γκαρντ. Αυτή η βάση που θέλουμε να βάλουμε είναι να πρωταγωνιστεί ο Άρης, να χτυπάει τίτλος ως φαβορί.

Για την χρηματοδότηση του τμήματος και τον Ερασιτέχνη: «Με ιδιωτική πρωτοβουλία και χορηγούς μετά από πρωτοβουλία των παικτών. Στο τέλος δεν μπορούσαμε να παίξουμε μπάσκετ γιατί είχαμε το μυαλό μας στο πως να διοικήσουμε. Δεν υπάρχει Ερασιτέχνης για εμάς, όμως από την άλλη πλευρά είμαστε Άρης και τον τιμάμε γιατί χωρίς τον Ερασιτέχνη δεν υπάρχουμε σαν τμήμα. Οικονομικά δεν μας έχει στηρίξει τα τελευταία 5 χρόνια τουλάχιστον. Αυτό θα αλλάξει θέλω να πιστεύω. Σαν τμήμα όπως θα οργανωθεί ελπίζουμε πως θα έρθουν μεγάλοι χορηγοι ιδιώτες και θα τους τιμήσουμε εμπράκτως.

Κλείνοντας για την συμπαράσταση από τον κόσμο του Άρη: «Δεν είναι κοντά μας ο κόσμος και αυτό είναι ένα παράπονό μας. Κάποια λίγα άτομα αν έρθουν στο γήπεδο για να μας υποστηρίξουν, αυτό μπορεί να απογειώνει το τμήμα και παίζει καλύτερο μπάσκετ. Ο Άρης έχει παντού κόσμο και θέλουμε να είναι δίπλα μας».

To Top