Τσιτσιπάς: «Ήρθα εδώ για τον τίτλο»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου και δήλωσε με αυτοπεποίθηση ότι ο στόχος του στην Αυστραλία είναι η κατάκτηση του τροπαίου.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

«Γι’ αυτό είμαι εδώ», απάντησε σε σχετική ερώτηση μετά τον θρίαμβο επί του Ρότζερ Φέντερερ. «Γι’ αυτό παίζω, για το τρόπαιο, για τον τίτλο. Αισθάνομαι καλά, το θέλω πάρα πολύ. Θέλω πολύ να προχωρήσω στο τουρνουά, να κάνω τον εαυτό μου και όσους με υποστηρίζουν χαρούμενους. Μου αρέσει η ατμόσφαιρα στο court, μου αρέσει πολύ να παίζω εδώ και θέλω μείνω όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ο Στέφανος έχει ομολογήσει στο παρελθόν ότι βλέπει βίντεο με τον Φέντερερ. Τωρα τι ακριβώς είδε; «Είδα highlights από ματς με παίκτες που τον νίκησαν σε Grand Slam. Όχι ο Ράφα ή ο Τζόκοβιτς, αλλά παίκτες που τον έχουν νικήσει στο US Open. Παρόμοιο στυλ με εμένα. Δεν θα πω ποιος παίκτης. Τον νίκησε πριν μερικά χρόνια στο US Open. Ήταν ένα καλό παράδειγμα για τον τρόπο που έπαιξαν, που πάλεψαν για να πάρουν τη νίκη. Σίγουρα αυτό με βοήθησε σήμερα»

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ρωτήθηκε τι ένιωσε μόλις καθάρισε το ματς.«Χαρά, πραγματική χαρά. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή. Είναι η αρχή κάτι μεγάλου. Ένιωσα χαρά, ευτυχία. Μια μεγάλη ανακούφιση. Ήταν μια στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Είμαι σίγουρος ότι αυτό το ματς ποιντ θα μείνει στο μυαλό μου για όλη μου τη ζωή. Μου ήρθε ένα flashback της εποχής που έβλεπα τον Φέντερερ στην τηλεόραση. Κατάφερα να κλείσω το παιχνίδι και να νικήσω το είδωλό μου. Το είδωλό μου ήταν ο αντίπαλός μου».

Ο Τζον Μάκενροου μίλησε για αλλαγή σκυτάλης, αλλά ο Τσιτσιπάς είναι πιο επιφυλακτικός. «Ήταν ένα καλό ξεκίνημα, πρέπει να μείνω ταπεινός. Είναι μια μεγάλη επιτυχία, ένα πρώτο βήμα για κάτι πιο μεγάλο. Νώθω ότι το παιχνίδι μου είναι σε καλό επίπεδο, έχω αυτοπεποίθηση. Αυτο είναι πολύ σημαντικό. Είμαι ενθουσσιασμένος που θα παίξω στα προημιτελικά, περιμένω πώς και πώς αυτή τη στιγμή».

Έκανε, τέλος, και μια αναφορά στο παιχνίδι με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ. «Αν καταφέρω να διατηρήσω την ίδια αυτοσυγκέντρωση, ίδια υπομονή, ίδια πνευματική δύναμη, θέληση για μάχη, είμαι σίγουρος ότι θα πάει καλά».

To Top