Τσιτσιπάς εναντίον Ναδάλ για τον τίτλο της Βαρκελώνης στην ένατη συνάντησή τους

Για ένατη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συναντηθεί με τον Ραφαέλ Ναδάλ στον σημερινό (17:00, Cosmote Sport 6) τελικό στο 500άρι τουρνουά Sabadell Open της Βαρκελώνης.

Το μεταξύ τους head to head είναι 6-2 υπέρ του 34χρονου Ισπανού, με την τελευταία συνάντησή τους όμως να έχει κριθεί υπέρ του 22χρονου Έλληνα στον επικό προημιτελικό γύρο του Αυστραλιανού Open, στις 17 Φεβρουαρίου, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέτρεψε το εις βάρος του 0-2 σετ και πήρε τη νίκη.

Ο Έλληνας τενίστας έχει σερί 17 κερδισμένων σετ και προσέρχεται στον τελικό της Βαρκελώνης, έχοντας στα χέρια του το τρόπαιο από το 1000άρι τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Το πιο μεγάλο τους παιχνίδι όμως ήταν πριν τρία χρόνια στον τελικό του Barcelona Open 2018. Ο Ράφα Ναδάλ κερδίζει στο κορτ που φέρει το όνομα του (Pista Rafa Nadal) τον νεαρό Στέφανο Τσιτσιπά με 6-2, 6-1 και κατακτά το 11ο τρόπαιο του στη Βαρκελώνη.

Εκείνη την ημέρα ο Ισπανός είναι στο Νο1 και ο Έλληνας στο Νο63. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παίζει στον 1ο τελικό της καριέρας του αλλά είναι άτυχος αφού απέναντι του θα βρει τον Ράφα Ναδάλ και μάλιστα σε χωμάτινη επιφάνεια.

To Top