Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Τιτανομαχία με φόντο τον τελικό στο Australian Open

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κοντράρεται με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ το πρωί της Παρασκευής (19/02, 10.30) με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό του Australian Open.

Ημεγάλη ώρα του Στέφανου Τσιτσιπά έφτασε. Το πρωί της Παρασκευής (19/02, 10.30, Eurosport1) ο 22χρονος τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με έπαθλο την πρόκριση στον τελικό του Australian Open.

Για να βρεθούν στον ημιτελικό ο μεν Τσιτσιπάς απέκλεισε σε έναν μυθικό προημιτελικό τον Ναδάλ, ενώ ο Μεντβέντεφ έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον Ρούμπλεφ. Η αποστολή του κορυφαίου Έλληνα τενίστα μόνο εύκολη δεν θα είναι αφού απέναντι του θα βρει τον πιο φορμαρισμένο αθλητή ο οποίος αγνοεί την ήττα εδώ και μήνες.

Παράλληλα, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι εκείνος που έχει την καλύτερη συγκομιδή νικών στους αγώνες του με τον Τσιτσιπά. Στις έξι φορές που οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωπο ο Ρώσος έχει επικρατήσει τις πέντε.

Η μοναδική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά απέναντι στον Μεντβέντεφ ήρθε στην τελευταία τους χρονικά αναμέτρηση. Ήταν στο Λονδίνο και στο ATP Tour Finals του 2019 όπου ο Στεφ επικράτησε 2-0 σετ.

Τι είχε κάνει τότε; Είχε βγάλει από την ζώνη άνεσής του το “ρομπότ” που ακούει στο όνομα Ντανίλ Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος παίζει σαν μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Δεν είναι ο παίκτης με την τεράστια ποικιλία χτυπημάτων στο παιχνίδι του, υπάρχουν όμως πράγματα που τα κάνει εξαιρετικά και με εκπληκτική συνέπεια.

Στο Λονδίνο ο Μεντβέντεφ (ο οποίος θα είναι τουλάχιστον στο Νο3 της Παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα), χρειάστηκε να κάνει πράγματα τα οποία δεν είναι στο ρεπερτόριο του και αυτό του δημιούργησε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να φτάσει σε μία μεγάλη νίκη.

Ο 22χρονος Έλληνας, ο οποίος αναμένεται να έχει στο πλευρό του και εκατοντάδες ομογενείς, χρειάζεται να κάνει ξανά ένα παιχνίδι υπομονής, να παραμείνει συγκεντρωμένος και εάν τα καταφέρει δεν αποκλείεται να βρεθεί την Κυριακή (19/02) στον τελικό κόντρα στον Τζόκοβιτς.

To Top