Τσιτσιπάς – Ρουουσουβουόρι 2-0: Με συνοπτικές διαδικασίες στον τελικό της Στοκχόλμης (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο του Ρουουσουβουόρι στον ημιτελικό της Στοκχόλμης και θα παίξει τον 7ο τελικό του μέσα στο 2022.
Πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης κερδίζοντας εύκολα με 2-0 σετ (6-2, 6-2 σε 1 ώρα και 13 λεπτά) τον Φινλανδό Εμίλ Ρουουσουβουόρι και αύριο (23/10) κόντρα στον Χόλγκερ Ρούνε θα διεκδικήσει έναν ακόμη τίτλο, τον δέκατο στη καριέρα του. Παράλληλα, αυτός θα είναι ο 24ος τελικός καριέρας και ο 7ος μέσα στο 2022!

Παράλληλα, παραμένει αήττητος στο συγκεκριμένο τουρνουά, καθώς μόνο το 2018 συμμετείχε, όταν και το κατέκτησε.

Ανετα το πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς
Ο Τσιτσιπάς με το «καλημέρα» είχε δύο ευκαιρίες για break, όμως ο Φινλανδός ήταν ψύχραιμος και πήρε δύο δύσκολους πόντους, για να μείνει στο game και τελικά να το κερδίσει.

Το 1-1 έγινε εύκολα για τον Στέφανο, αφού τρεις φορές ο αντίπαλός του δεν έβγαλε επιστροφή στο σερβίς του. Αμέσως μετά ήρθε και το break το οποίο ήταν αποτέλεσμα της πίεσης του Στέφανου στην βασική γραμμή, όπου ανάγκασε σε τρία συνεχόμενα λάθη τον Ρουουσουβουόρι.

Τα διπλά λάθη του Στέφανου όμως στο επόμενο game έσβησαν το πλεονέκτημα και ο Φινλανδός ισοφάρισε 2-2, όμως ο Τσιτσιπάς πήρε πάλι πίσω το break με ένα αβίαστο λάθος του Ρουουσουβουόρι για το 3-2.

Αυτή τη φορά ο Τσιτσιπάς δεν άφησε περιθώρια στον Φινλανδό να διεκδικήσει ένα νέο break και από το σερβίς του έφτασε εύκολα στο 4-2.

Αμέσως ήρθε και το 5-2 από τα λάθη του Φινλανδού που έδειχνε έναν εκνευρισμό, με τον Τσιτσιπά να σερβίρει για το σετ και να κάνει τελικά το 1-0.

 

Περίπατος για Τσιτσιπά και πρόκριση στον τελικό
Στο δεύτερο σετ ο Ρουουσουβουόρι πήρε εύκολα το πρώτο game για το 1-0. Με smash ο Στέφανος έφτασε εύκολα στο 1-1 και στη συνέχεια βρήκε άλλο ένα break από τα συνεχόμενα λάθη του Φινλανδού για το 2-1.

Με δύο άσους και love service game ο Στέφανος έκανε το 3-1, με τον αντίπαλό του να σερβίρει καλά στο επόμενο game και να μειώνει σε 3-2. Εύκολα έγινε το 4-2 και από ένα λάθος απογοήτευσης (και παραδοχής ουσιαστικά της ήττας του) από τον Ρουουσουβουόρι, έγινε το 5-2.

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για το ματς και πέρασε άνετα στον 24ο τελικό της καριέρας του.

To Top