Τσιτσιπάς: Τα μυθικά επιτεύγματα του Έλληνα τενίστα!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον ο νεαρότερος τενίστας ο οποίος νικά στο χώμα τον Ναδάλ και ταυτόχρονα ο μικρότερος που έχει καταφέρει να επικρατήσει επί του Ισπανού, του Φέντερερ και του Τζόκοβιτς.

Τα επιτεύγματα του Στέφανου Τσιτσιπά δεν έχουν τελειωμό. Το 2019 κυλά ονειρικά για αυτόν αφού έχει πετύχει τους περισσότερους από τους στόχους που είχε θέσει στο ξεκίνημα του και φυσικά ακόμα βρισκόμαστε στον Μάιο…

Το βράδυ του Σαββάτου ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε επί του Ράφα Ναδάλ και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης. Αυτή του η νίκη έχει ιστορική σημασία για δύο λόγους. Ο Έλληνας τενίστας σε ηλικία 20 ετών και επτά μηνών έγινε ο νεαρότερος τενίστας που κερδίζει τον σπουδαίο Ισπανό στο χώμα! Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Τσιτσιπά απέναντι σε αθλητή που βρίσκεται στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Το τελευταίο επίτευγμά του από αυτή την βραδιά είναι πως συμπλήρωσε τη νίκη του απέναντι στο BIG 3. Ο Τσιτσιπάς έχει επικρατήσει επί του Φέντερερ, του Τζόκοβιτς και τώρα επί του Ναδάλ. Μάλιστα, έγινε ο νεαρότερος που το καταφέρνει! Σε αυτό αξίζει να προσθέσουμε πως έχει επικρατήσει επί του Τζόκοβιτς στην σκληρή επιφάνεια και επί του Ναδάλ στο χώμα. Αν κερδίσει και τον Φέντερερ στο γρασίδι θα πρόκειται για ονειρικό επίτευγμα!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τη νίκη του επί του Ναδάλ θα βρίσκεται τουλάχιστον στο Νο 7 της Παγκόσμιας κατάταξης. Μπορεί να ανέβει και στο Νο 6.

To Top