Τσιτσιπάς: «Τιμή μου να εκπροσωπώ την Ελλάδα»

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Tatoi Club η συνέντευξη Τύπου της ΕΦΟΑ για τους αγώνες του 3ου γκρουπ του Davis Cup οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στη Βαρυμπόμπη από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου. 

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν το μεγάλο αστέρι της Ελλάδος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Σπύρος Ζαννιάς, ο διευθυντής των αγώνων, Αλέξης Ζητρίδης, ο προπονητής Δημήτρης Χατζηνικολάου, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Απόστολος Τσιτσιπάς και οι παίκτες της Εθνικής ανδρών, Μιχάλης Περβολαράκης, Μάρκος Καλοβελώνης, Πέτρος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε για τους αγώνες και την Ελλάδα: «Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ σε ένα τόσο σπουδαίο τουρνουά. Είναι τιμή μου που εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, που μας έχουν βοηθήσει πολύ, να ευχαριστήσω όλη την ομάδα, που είναι πολύ δυναμική και σταθερή, και τους συμπαίκτες μου. Είναι ένα σημαντικό event για την Ελλάδα. Εγώ θα αγωνιστώ για πρώτη φορά στο Davis Cup κι αυτό είναι κάτι καινούριο και άρα κάτι φρέσκο για μένα.

Ελπίζω να γίνουν κι άλλα τουρνουά στην Ελλάδα και να μπει σε υψηλό επίπεδο το ελληνικό τένις γενικότερα. Είναι μεγάλο κίνητρο για μένα να βρεθώ πιο ψηλά, αλλά είναι κίνητρο και το να βρεθώ στην ομάδα, μαζί με τα άλλα παιδιά, να με βοηθάνε και να τους βοηθάω κι εγώ. Το ομαδικό κλίμα είναι πολύ ξεχωριστό, δεν το βρίσκεις συχνά στο τένις».

Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Σπύρος Ζαννιάς, είπε: «Θέλω να ξεκινήσω ευχαριστώντας το Tatoi Club, που μετά το Fed Cup πέρυσι, θα φιλοξενήσει φέτος και το Davis Cup, και τους χορηγούς μας. Πάνω απ’ όλα, όμως, θέλω να ευχαριστήσω την Εθνική ομάδα. Πέρυσι, μετά το τέλος του Fed Cup που έγινε εδώ, με είχαν ρωτήσει αν θα μπορούσε να έρθει και το Davis Cup. Τώρα που και το Davis Cup ήρθε, θέλω να διαβεβαιώσω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για τη διοργάνωση κι ενός τουρνουά ΑΤΡ-250, που θα είναι χρήσιμο και για το τένις και για την οικονομία μας. Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ σε κάτι ακόμη, στη Μαρία Σάκκαρη και στην γυναικεία Εθνική ομάδα και πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μπορούμε μετάλλιο και στο απλό αλλά και στο μεικτό με το Στέφανο και τη Μαρία. Τους το εύχομαι με όλη μου την καρδιά».

Ο αρχηγός της αποστολής, Απόστολος Τσιτσιπάς, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα και όλα τα παιδιά της Εθνικής, για να πετύχουμε αυτή την προετοιμασία που κάναμε. Εύχομαι όλοι να έχουν τη δύναμη να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους κατά τη διάρκεια των αγώνων, όπως έκαναν και στην προετοιμασία τους.

Ελπίζω όλοι που θα έρθουν να παρακολουθήσουν την Εθνική ομάδα αυτές τις μέρες, να απολαύσουν τους αγώνες γιατί είναι ένα πολύ σπουδαίο γεγονός. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να έρθουν κι άλλες διοργανώσεις στην Ελλάδα. Η ομάδα έχει προετοιμαστεί πολύ καλά επί δέκα ημέρες και μάλιστα εδώ, στις συνθήκες που θα αγωνιστούμε, κι αυτό είναι πολύ θετικό. Νομίζω οι ομάδες είναι ισότιμες. Υπάρχουν κάποιες τακτικές που θα εφαρμόσουμε, για να είναι αποτελεσματικές και να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Ο προπονητής Δημήτρης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε σημείωσε: «Είμαστε από τις 30 Αυγούστου εδώ για την προετοιμασία μας. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά, είναι όλοι υγιείς, δεν έχουμε τραυματισμούς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Περιμένουμε την αυριανή μέρα, δεν υπάρχουν φαβορί, δεν υπάρχουν αουτσάιντερ, όλοι είμαστε ίσοι και όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας, δεν φοβόμαστε κανέναν».

To Top