Τσιόδρας: Μόλις 15 νέα κρούσματα, 105 οι θάνατοι – Χαρδαλιάς: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα

Τα μέτρα αποδίδουν στην Ελλάδα: Στην επίσημη ενημέρωση από τον κ. Τσιόδρα ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα, ενώ «έπεσε» και ο αριθμός όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Οι νεκροί έφτασαν τους 105.

Σε 105 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να έχει ανέλθει σε 2.207.

69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με μέση ηλικία τα 68 έτη. 13 είναι γυναίκες και όλοι οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 83% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Ακόμη τόνισε πως 33 συμπολίτες μας πήραν εξιτήριο από τα νοσκομεία.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό έχουν καταγραφεί 2.109.000 κρούσματα παγκοσμίως, εκ των οποίων 526.000 ανέρρωσαν, ενώ υπάρχουν 137.060 θάνατοι.

Πιο σκληρά μέτρα για τους απείθαρχους για να μην πάρουν τους άλλους στον λαιμό τους όπως είπε ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας. Οι 9 στους 10 δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι συνθήκες. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ.Χαρδαλιάς είπε όμως ακόμα ότι οι λίγοι που λένε ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες θα πάρουν στο λαιμό τους τους υπόλοιπους. Λένε ότι θα κάνουν ετοιμασίες και ότι δεν θα ακολουθήσουν κανέναν κανόνα. Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει. Για να προασπίσουμε την προσπάθεια είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε δυο επιπλέον μέτρα.

Το πρώτο είναι ότι από το Μ. Σάββατο στις 9 το βράδυ και έως την Κυριακή του Πάσχα τα μεσάνυχτα διπλασιάζεται το πρόστιμο.

Ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά σε όλη την χώρα. Αλλιώς 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό. Επανέλαβε ότι θα είναι κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς, όπως και τα κοιμητήρια.

To Top