Τσιόδρας: «74 νέα κρούσματα, 966 συνολικά, στους 28 οι θάνατοι»

Σύμφωνα με την ενημέρωσή του, 74 είναι τα νέα κρούσματα, 28 είναι οι θάνατοι ενώ τέσσερις ασθενείς αποσωληνόθηκαν. Αντίθετα, 65 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

«Έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρή και συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης με 500.000 κρούσματα παγκοσμίως. Οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα κρούσματα στον κόσμο με 82.000», είπε αρχικά ο κ. Τσιόδρας.

Για να συνεχίσει: «Στην Ελλάδα έχουμε 74 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 65 διασωληνωμένους ασθενείς. Οι θάνατοι ανέρχονται στους 28, εκ των οποίων 23 άνδρες και 5 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 73 έτη. 52 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο, 13.477 διαγνωστικά τεστ έχουν γίνει μέχρι σήμερα ενώ 4 ασθενείς έχουν αποσωληνωθεί και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδαα ανέρχονται στα 966».

«Κανένας μας δεν έχει ανοσία στον ιό, η επιστροφή στην πατρίδα δεν διασφαλίζει από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του», ξεκαθάρισε ο κ. Τσιόδρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, μια μελέτη εκτίμησης κινδύνου από το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει πως αν δεν είχαν παρθεί μέτρα, οι θάνατοι παγκοσμίως θα ανέρχονταν στα 40.000.000. «Ακόμη και με ημίμετρα, με 40% μείωση των κοινωνικών επαφών, θα σώζωνταν περίπου 8.000.000 ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ ταυτόχρονα, νακοίνωσε ότι η μητέρα που είχε γεννήσει στο Αττικόν και είχε βρεθεί θετική στον ιό πήρε εξιτήριο.

Χαρακτήρισε «ελεγχόμενη» την πορεία του ιού στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε πως τα μοριακά τεστ είναι τα πιο αξιόπιστα και τόνισε χαρακτηριστικά: «Γρήγορη, συλλογική και αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων γλυτώνει σήμερα την πατρίδα μας. Το μέλλον εξαρτάται από όλους μας».

To Top