Τσιώλης για όλα: Η μάχη της ανόδου, τα λάθη που έγιναν και η “επόμενη μέρα”! “Ο Άρης θα επιστρέψει δυνατός!”

Ο πρώην τεχνικός του Άρη, Σάκης Τσιώλης, μίλησε για την πορεία του, τον Άρη φυσικά αλλά και για το παιχνίδι κόντρα στον Πανσερραϊκό (4/4, 16:00).

Για τα επαγγελματικά του αυτό το διάστημα:«Η προσδοκία για την Εθνική Ελλάδος με άφησε εκτός αναζήτησης ομάδος όμως δε το μετάνιωσα. Προς το παρόν γίνονται κάποιες επαφές αλλά το μέλλον θα δείξει εάν προκύψει κάτι».Για την Εθνική Ελλάδος:

«Στην προτεραιότητα του Γιώργου Καραγκούνη ήταν ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Όσον αφορά την επιλογή ενός Έλληνα προπονητή, ήμουν στην εκτίμηση του. Τελικά η συμφωνία δεν ήρθε αλλά όπως είπα, δε μετανιώνω που περίμενα».

Γιατί δεν κάθισε αρκετό χρόνο στον Άρη όπως ο ίδιος θα ήθελε:

«Υπήρχαν δύο περίοδοι στον Άρη. Στην πρώτη, υπήρχε συσπείρωση, δέσιμο με τους ποδοσφαιριστές. Η εκτίμηση από τον κόσμο του Άρη ήταν κάτι το συγκλονιστικό. Στη δεύτερη περίοδο, υπήρχαν πολλά εξω-αγωνιστικά προβλήματα και έπρεπε με τα οικονομικά να ελαφρυνθεί ο Άρης από ποδοσφαιριστές με μεγάλο κασέ. Σκοπός μου ήταν προς το παρόν ο Άρης να παραμείνει όπως και παρέμεινε στην κατηγορία».

Για τα χαμένα ταλέντα του Άρη:

«Για παράδειγμα οι: Οικονομόπουλος, Αγγελούδης, Γιαννίτσης και Διούδης κατάφεραν και έγιναν επαγγελματίες. Η Κ20 είχε μέταλλο, πολλά ταλέντα και μπορούσε να στελεχώσει την ομάδα. Πέρα του ταλέντου ήταν και μία λύση ώστε η ομάδα να γίνει βιώσιμη. Τα χρέη βάραιναν ήδη την ομάδα και υπήρχαν ακριβοί ποδοσφαιριστές που δεν μπορούσαμε να κάνουμε στην άκρη με τον φόβο της προσφυγής. Έτσι, ταλέντα χάθηκαν παρόλου οι άλλοι πήραν ευκαιρίες»

Για την προοπτική του Κάλας και πως βλέπει τον Άρη με τη δική του διαχείρηση:

«Πρέπει να υπάρχει υπομονή και ψυχραιμία. Στην γ’ εθνική υπήρχαν σημαντικά θέματα που απασχολούσαν τον Άρη για αρκετό καιρό μετά το καλοκαίρι. Δόθηκε εκεί περισσότερη προσοχή από το αγωνιστικό κομμάτι, όπου έφεραν τον Άρη να κινδυνεύει να μείνει στη γ’ εθνική. Ο Άρης πλέον κινδυνεύει να μείνει στη γ’ για μία ακόμη χρονιά και είναι κρίμα. Από τη στιγμή που ήρθε ο Κάλας τα πράγματα έδειξαν ήρεμα. Το θέμα είναι όμως κατά πόσο διαθέσιμος είναι ο κος Κάλας να παραμείνει στην ομάδα. Το θέμα είναι να μην υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και ο Άρης να πάρει τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για τον Άρη και την πορεία του στην γ’ εθνική:

«Σε μία ομάδα πρέπει να υπάρχει οργάνωση και οι σωστές προϋποθέσεις. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει και προσαρμογή. Ο Άρης πίστευε ότι από μόνος του θα ανέβαινε απευθείας στη β’ εθνική. Έχασε την αυτοσυγκέντρωση του, δεν είναι ομάδα δομημένη και πρέπει να προσπαθήσει με ένα δυνατό φινάλε να καταφέρει και να ανέβει στην κατηγορία. Οι ιθύνοντες έπρεπε από την αρχή να είναι ξεκάθαροι το καλοκαίρι με την επιλογή κατηγορίας ώστε τώρα να είχε ήδη την πρώτη θέση».

Για το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό:

«Ο Πανσερραϊκός είναι μια δουλεμένη, δυνατή ομάδα και για αυτό έχει τέσσερις βαθμούς διαφορά και είναι πρώτος. Είναι θετικό που παίζει στο Χαριλάου αλλά ο Άρης πρεπει να το διαχειριστεί με ψυχραιμία και ηρεμία χωρίς άγχος και βιασυνη. Ο Άρης πρέπει να κοντρολάρει το ματς και με υπομονή να περιμένει το γκολ ή τα γκολ. Σίγουρα το παιχνίδι αυτό δεν είναι εύκολο αλλά αν ο Άρης είναι συγκεντρωμένος, με τη βοήθεια της φανέλας και του κόσμου μπορεί να πάρει το ματς που θα κρίνει την κατηγορία».

Για την άνοδο:

«Δυστυχώς δεν είναι στο χερι του Άρη, εξαρτάται από τον Πανσερραϊκό. Από εκεί και πέρα είναι ένα θέμα διαχείρησης του Πανσερραϊκού, ένα παιχνίδι με βαρόμετρο για τη συνέχεια που θα κρατησει το Άρη ζωντανό. Πλέον, τα παιχνίδια είναι περιορισμένα και η ιστορία αυτή εφτασε στο τέλος της. Έχουμε το παιχνίδι του Σαββάτου και βλέπουμε την συνέχεια».

Για τον κόσμο:

«Οι φίλοι του Άρη πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να δεχτούν την κατάσταση. Έτσι κι αλλιώς λατρεύουν τον Άρη. Ο Άρης θα επιστρέψει δυνατός και το σημαντικό για μένα είναι πως μετά από αυτή την περιπέτεια, ο Άρης θα είναι πιο σοφός. Πρέπει να χτίσει μια δυνατή ομάδα με νοοτροπία και προϋποθέσεις για να επιστρεψει στην Super League και στην Ευρώπη όπου του αξίζει. Πραγματικά χάρηκα που γνώρισα αυτό τον σύλλογο».

Για μια ενδεχόμενη επιστροφή στον Άρη:

«Με μεγαλη χαρά και τιμή! Αλλά για να γυρίσω θα πρέπει να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ώστε να δουλέψουμε για την επιτυχία. Δεν μπορείς να πας σε ομάδα που έχει εξωαγωνιστικά προβλήματα. Θέλω να γυρίσω αλλά με τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να φτάσει ο Άρης ψηλά».

Πηγή: Yellow Radio

To Top