ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τσιώλης για όλα: «Τα εγκλήματα του χθες και το τι πρέπει να κάνει ο Άρης και ο Καρυπίδης»!

Ο προπονητής, Σάκης Τσιώλης μίλησε για όλα όσα αφορούν τον Άρη του χθες, αλλά και τα όσα πρέπει κατά την γνώμη του να κάνει η κιτρινόμαυρη ομάδα και ο Θοδωρής Καρυπίδης.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τον καιρό που ήταν στον Άρη είπε:

Μακάρι σε κάθε συνεργασία μου να έχω αυτήν που είχα με τον κόσμο του Άρη η οποία ήταν μία διαφορετική κατάσταση. Αν και η πρώτη περίοδος ήταν καταπληκτική και έδειχνε θετικά μηνύματα, όμως όσον αφορά τον οικονομικό βραχνά που έπνιγε τον Άρη ήταν πάρα πολλά τα προβλήματα της ομάδας, τουλάχιστον όμως δεν έπεσε κατηγορία. Μέσα σε μία δύσκολη περίοδο είχα μία τέτοια σχέση με τον πυρήνα αυτών των φιλάθλων του Άρη.

Όταν είχα έρθει στον Άρη, τον Μάρτιο που κάναμε το απόλυτο 5 στα 5 βάλαμε μία βάση και προσπάθησα να περάσω κάνοντας μία εισήγηση στην διοίκηση ότι πρέπει να φύγουν οπωσδήποτε οι 9-10 ποδοσφαιριστές που είχαν πάνω από 400 χιλιάρικα για να μπορέσει να αναπνεύσει η σύλλογος. Έγινε μία προσπάθεια, μου υποσχέθηκαν τότε ότι άμα συνέχιζα στον Άρη θα το έκαναν αυτό όμως πάρα την προσπάθεια που έγινε, οι παίκτες έμειναν εκεί και τα συμβόλαια έγιναν βραχνάς για την ομάδα. Νομίζω ότι από εκεί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση με τον Άρη. Φωνάξαμε μάνατζερ να τους πάνε κάπου αλλού αλλά ο Άρης δεν μπορούσε να το αντέξει όλο αυτό με τα συμβόλαια. Τότε ο Άρης δεν είχε βγει Ευρώπη για να έχει πρόσθετα έσοδα.

Για το αν «χάρισε» λεφτά στον Άρη είπε:

Δεν θέλω να λέω ότι χάρισα απλά κάτι έπρεπε να κάνω για να ανακουφιστεί ο Άρης. Είμαστε «ποδοσφαιράνθρωποι», ο Άρης μου έδωσε αγάπη και εκτίμηση και έπρεπε να ανταποδώσω. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω.

Για τα τέσσερα χρόνια που ήταν εκτός ο Άρης είπε:

Εγώ θέλω να το βλέπω μισογεμάτο το ποτήρι. Μακάρι να έπαθε και να έμαθε και τώρα να είναι προσεκτικός. Χτίσανε μία ομάδα που ενδεχομένως πιστεύανε ότι μπορούσαν να πάρουν το πρωτάθλημα, έτσι μπορούσε να δικαιολογηθεί το μπάτζετ και από την άλλη δεν βγήκε αυτό. Τώρα ο Άρης πρέπει να μάθει από αυτά που έπαθε και να υπολογίζει σε αυτά που μπορεί να πάρει και υπολογίζει σε αυτά τα δεδομένα.

Για την «Ισπανοποίηση» του Άρη είπε:

Εγώ επειδή είμαι Έλληνας προπονητής προτιμώ πιο πολύ την «Ελληνοποίηση». Αυτά ο Άρης τα έχει δοκιμάσει ξανά ο Άρης και είχε προβλήματα. Μακάρι να είναι αυτός ο κόουτς που θα φέρει παίκτες οι οποίοι θα αναδείξουν το μεγαλείο του Άρη. Το θέμα είναι ότι ο Άρης ήταν μια χρυσή ευκαιρία να ελληνοποιηθεί και να έχει μία βάση με 14-15 ποδοσφαιριστές και να κάνει κάποιες προσθετοαφαιρέσεις που θα είναι αποδεδειγμένο ότι οι παίκτες θα προσφέρουν στην ομάδα.

Για τον κ. Καρυπίδη είπε:

Ο συγκεκριμένος είναι χρόνια παράγοντας, ήταν και στην Βέροια κάποια χρόνια. Ξέρει πολύ καλά σε ποια ομάδα είναι ηγέτης και τι εστί Άρης. Όταν βλέπεις ότι φλέγεται το Χαριλάου καταλαβαίνεις ότι δεν είναι μια οποιαδήποτε ομάδα. Όλα θα φανούν στην πράξη. Πήρε έναν προπονητή και περιμένουμε να δούμε την φιλοσοφία του και πως θα σχεδιαστεί ο Άρης.

Για το που πρέπει να στοχεύει ο Άρης είπε:

Εμένα η δική μου φιλοσοφία όπως είπα και πριν είναι η ελληνοποίηση της ομάδας για να είναι βιώσιμη για χρόνια. Εξάλλου η Βόρεια Ελλάδα και ο Άρης είναι ένα τεράστιο κλαμπ που μπορεί να βρει υλικό και να έχει φτιάξει ήδη έναν πρώτο κορμό. Αυτή είναι η δική μου άποψη για να είναι ο Άρης βιώσιμος για πολλά χρόνια και να πρωταγωνιστήσει. Μη ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ ελληνοποιήθηκε αρκετά και πήρε και το πρωτάθλημα.

Για το αν πήρε δίκαια η ΑΕΚ τον τίτλο είπε:

Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι είχε μία ισορροπία στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ που ήταν ο πιο δυνατός ανταγωνιστής δεν πήρε σχεδόν κανένα παιχνίδι στον πρώτο γύρο εκτός έδρας, μετά στην πορεία και βρήκε ένα σχήμα. Σε αυτό το πρωτάθλημα η ΑΕΚ αν υπολογίσουμε ότι και στην Ευρώπη είχε μία σταθερή πορεία και έκανε επιτυχία ήταν μία σταθερή ομάδα όχι η καλύτερη αλλά είχε ομάδα. Δεν είχε τους καλύτερους παίκτες.

Για το αν θα μπορούσε να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στον κ. Σπανό είπε:

Η Β είναι περισσότερο πολύπλοκη από την Σούπερ Λίγκα γιατί στην Α εθνική ξέρεις τι θα ακολουθήσει και γνωρίζεις το πλάνο του προπονητή και όταν χάνει και όταν κερδίζει. Η Β εθνική είναι εντελώς απρόβλεπτη. Για να υπάρχει ένα συμπέρασμα θα πρέπει να δω μία προπονητική διαδικασία μέσα σε 1-2 βδομάδες. Αν ήταν όμως ένα στήριγμα, λειτουργούσαν όλα καλά στα αποδυτήρια του και έφτιαχνε ένα αποδοτικό ποδόσφαιρο και όλα αυτά που έπρεπε να έχεις ο Άρης αλλά εγώ ήμουν μακριά και δεν ξέρω αλλά δεν είναι ότι ο Σπανός έχει ταμπέλα για β Εθνική. Ο προπονητής πρέπει να ξέρει που πηγαίνει και ποια είναι η κάθε ομάδα. Στον Άρη δεν μπορείς να παίζεις με αντεπίθεση.

Για τα σχέδια του είπε:

Έρχομαι την άλλη εβδομάδα Θεσσαλονίκη που θα γίνει στην βιβλιοθήκη ένα σεμινάριο προπονητής. Θα είμαι εισηγητής εκεί όπου με έχουν καλέσει. Το θέμα θα είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο και κάποιες τεχνικές.

Για το αν θα είναι σε κάποια ομάδα είπε:

Δεν έχω ζητήσει κάτι ακόμα με κάποιον. Δεν είναι τίποτα σίγουρο. Για τον Άρη μόνο θα άλλαζα κατηγορία και παίζουν ρόλο οι προϋποθέσεις που σου δίνει μία ομάδα. Υπάρχουν βοηθητικά γήπεδα, υπάρχει κεντρικό γήπεδο, καλή διαχείριση στους ποδοσφαιριστές και στους φροντιστές. Όταν είσαι επαγγελματίας θα πας να δουλέψεις σε μία τέτοια ομάδα. Απλώς η Β εθνική το 10% να έχει αυτές τις προϋποθέσεις αλλιώς δεν έχει νόημα.

Για το αν πλησίασε αυτά τα χρόνια τον Άρη είπε:

Η επαφή που έγινε ήταν ακριβώς εκείνες τις ημέρες που ο κ. Καρυπίδης μαζί ήταν μαζί με τον κ. Αρβανίτιδη και μου έγινε μία πρόταση. Και οι 2 μου έκαναν πρόταση αλλά αποφάσισα, επειδή τότε τα πράγματα ήταν διχασμένα, να μη μπω σε αυτήν την διαδικασία. Είχα πει ότι δεν υπάρχει σταθερότητα και ότι ο Άρης δεν έχει ανάγκη τον προπονητή αλλά έπρεπε να ξεκαθαρίσει άλλα πράγματα. Η ευθύνη είναι μεγάλη προς τον κόσμο στον Άρη.

To Top