Τσιώλης: “Δεν στέκομαι σε συμβόλαια” (video)

Ο Σάκης Τσιώλης εμμέσως πλην σαφώς έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση της διοίκησης, τονίζοντας επίσης πως δεν στέκεται σε συμβόλαια!

Ο Τσιώλης τόνισε πως “πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη για μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης είναι μεγάλη υπόθεση και αυτό βαραίνει τον προπονητή. Αναλαμβάνω αυτό που μου αντιστοιχεί. Θα πρέπει να πω πως εγώ δεν μένω σε συμβόλαια και δεν παίζει ρόλο ούτε η αυτοεκτίμηση που έχω και με τη διοίκηση και με τον κόσμο. Εισπράττω μεγάλη εκτίμηση από τον κόσμο. Δεν είμαι από αυτούς που το βάζουν στα πόδια στα δύσκολα. Έχω δώσει μεγάλες μάχες για να φτάσω να είμαι προπονητής σε μια ομάδα σαν τον Άρη, όμως αν οι φωνές γίνουν περισσότερες και αν η διοίκηση θέλει, εγώ δεν στέκομαι σε συμβόλαια. Είμαι στην διάθεσή της… Είμαι στην διάθεση του Άρη, αν θέλει η διοίκηση να γίνει μια ανατροπή και να πάει καλύτερα ο Άρης, αν… Έχει ξεκινήσει, ίσως δικαιολογημένα, μία προπονητολογία. Βλέπουμε φωτογραφίες συναδέλφων και γι’ αυτό είπα όλα αυτά”.

Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είπε πως “ήταν ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος, δύναμη που στο ξεκίνημα μέσα σε αυτή την πολύ καλή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοί μας, καταφέραμε να βγούμε μπροστά, πρεσάραμε, ευτυχήσαμε να προηγηθούμε νωρίς και ίσως εκεί ήταν το κλειδί, γιατί σε εκείνο το χρονικό διάστημα θα έπρεπε να κάνουμε ένα δεύτερο γκολ και να γίνονταν τα πράγματα πιο εύκολα.

Στο δεύτερο ημίχρονο είπαμε στα αποδυτήρια ότι δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στον ΠΑΟΚ, προβλέποντας και την αλλαγή του Ίβιτς, γιατί δεν θέλαμε να βάλουμε στην περιοχή μας τον Παπάζογλου και τον Ίβιτς. Πριν προλάβουμε να φτιάξουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει, δεχτήκαμε το γκολ και το παιχνίδι γύρισε διαφορετικά”.

Συνέχισε την ανάλυση του παιχνιδιού υπογραμμίζοντας πως “προσπαθήσαμε ανορθόδοξα να μεταφέρουμε το παιχνίδι στην περιοχή του ΠΑΟΚ και να κάνουμε ένα δεύτερο γκολ, πράγμα που δεν έγινε… Οι αλλαγές του Καστίγιο και του Νέτο προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν. Η τρίτη μας αλλαγή με τον Τριανταφυλλάκο έγινε γιατί θέλαμε να γεμίσει την περιοχή, ψάξαμε το γκολ, αλλά δεν έγινε και δεν πήραμε μια νίκη που τόσο πολύ θέλαμε το ποδοσφαιρικό τμήμα, η διοίκηση και ο κόσμος”.

Ο Τσιώλης ρωτήθηκε αν υπάρχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης και απάντησε πως “όλα τα τεστ που γίνονται δεν μας δείχνουν κάποια στοιχεία για τη δύναμη, την αντοχή και τη φυσική κατάσταση. Πολύ περισσότερο έχει να κάνει με την ψυχολογία των παικτών. Διαπιστώσαμε ότι και στον Εργοτέλη υπήρχε μια τέτοια συμπεριφορά”, ενώ για το επιθετικό πρόβλημα τόνισε πως “σίγουρα η απουσία του Σολτάνι και ο τραυματισμός του Τσέζαρεκ μας κάνει να ψάχνουμε πίσω από τον Γιάκομπ εναλλακτικές λύσεις. Και να θυμίσω ότι ο Γιάκομπ ήρθε χωρίς να είναι έτοιμος. Υπάρχει επιθετικό πρόβλημα αλλά σας είπα πώς δημιουργείται το πρόβλημα, μέσα από την παρατεταμένη αποχή του Τσέζαρεκ και από την απουσία του Σολτάνι”.

Ρωτήθηκε ποιο είναι το στοιχείο που λείπει σε σχέση με τα πέντε περσινά παιχνίδια στα οποία ο Άρης σημείωσε πέντε νίκες και απάντησε πως “αυτό ήταν ένα θέμα που συζήτησα χθες το βράδυ με τα παιδιά. Σε μία δύσκολη περίοδο για τον Άρη, όταν ήρθα εκείνη την εποχή ο Άρης έχοντας ένα ή δύο βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού έπρεπε να δώσει πολύ μεγάλη μάχη και τα τρία από τα πέντε παιχνίδια εκτός έδρας. Τα παιδιά είχαν συγκέντρωση στον προπονητή και όλοι μαζί μέσα από τον κίνδυνο που διέτρεχε ο Άρης μας έκανε να είμαστε περισσότερο αποφασιστικοί σε αυτά που δουλεύουμε. Η παρατεταμένη αποχή, περίπου τέσσερις μήνες προετοιμασία, ίσως όλα αυτά έφεραν μία χαλάρωση στην ψυχολογία, στη συγκέντρωση. Εκεί εστιάζεται ένα μεγάλο κομμάτι πέρα από το ότι ο Άρης φέτος κατά 70-80% είναι μία καινούρια ομάδα. Μία σπίθα είναι ένα αποτέλεσμα για να ανατρέψει όλα τα αυτά τα δεδομένα για να πάμε με καλύτερη διάθεση στη συνέχεια”.

Για τα θετικά στοιχεία που κράταει από το ντέρμπι είπε: “Η αγωνιστικότητα το πάθος και η απόδοση κάποιων παικτών όπως ο Πρίττας που ήταν συγκλονιστικός, ο Παπαστεριανός, ο Λαζαρίδης ο Μίσελ, μεσοαμυντικά ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Αν ψάξουμε να βρούμε μια φάση δεν μπορούμε να βρούμε κάποια έλλειψη μεσοαμυντικά. Μετά το γκολ μας έδωσε τους χώρους ο ΠΑΟΚ αλλά δεν κάναμε την ευκαιρία να βάλουμε ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσουμε το παιχνίδι”.

Κατέληξε λέγοντας πως “είμαι σε μα μεγάλη ομάδα και μία μεγάλη ομάδα δεν μπορεί να είναι χωρίς νίκη. Εδώ είμαι και είμαι παρών και θα δώσω τη μάχη αν κριθεί ότι αυτό μπορεί να αλλάξει τα πράγματα”.

Οι δηλώσεις του Τσιώλη, από το Sportena:
{youtube}an7j3JRpKFw|560|315|1{/youtube}

To Top