ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τσιώλης: “Ο Άρης έχει το DNA του επιθετικού ποδοσφαίρου που αρέσει στον κόσμο”

 O πρώην προπονητής του Άρη, Σάκης Τσιώλης μίλησε gια τη στήριξη του κόσμου στην ομάδα αλλά και τους στόχους της επόμενης σεζόν και όχι μόνο…

Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για το τουρνουά ποδοσφαίρου ατόμων με αναπηρία που συμμετείχε:

«Πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς που έκαναν αυτήν την προσπάθεια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που μπορούν και στηρίζουν αυτά τα παιδιά. Δίνουν αγάπη και χαρά σε αυτά τα παιδιά που πρέπει να είναι μέσα στην καθημερινότητά μας, να είναι μέρος της μέρας μας και στη ζωή μας. Στην αρχή σκεφτόμασταν με τον άλλον κόουτς πόσο δύσκολο θα ήταν να βάλουμε αυτά τα παιδιά σε μία σειρά, αλλά δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο και ωραίο ήταν, αλλά και ψυχαγωγικό που πανηγυρίζαμε όλοι μαζί. Ήταν καταπληκτικά. Τους ευχαριστώ για την πρόσκληση, μακάρι να γίνει θεσμός. Είναι ελκυστικό το ποδόσφαιρο. Χθες συμμετείχαν παραπάνω από 200 παιδιά».

Για τις σχέσεις του με τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη

«Η αγάπη είναι αμοιβαία. Η καθημερινότητα εδώ που κυκλοφορώ στη Θεσσαλονίκη γύρω από φιλάθλους του Άρη με κάνει να νιώθω ωραία. Παρόλο που ήταν δύσκολη περίοδος για μένα και τον Άρη, εκείνοι οι 8 μήνες. Αυτό που μένει είναι η αναγνώριση».

Για το σύνθημα που φώναξε ο κόσμος για τον ίδιο στο ματς με τον Αστέρα:

«Κάθε φορά που επιστρέφω στη Θεσσαλονίκη, βλέπω τον κόσμο πόσο εκδηλωτικός είναι. Από τα μηνύματα και την αγάπη που λαμβάνω, είμαι σχεδόν βέβαιος πως κάποια στιγμή θα επιστρέψω. Δεν ήθελα ποτέ να χρεωθεί στο όνομά μου ότι ο Άρης υποβιβάστηκε. Το μόνο που καταφέραμε ήταν να μείνει ο Άρης στην κατηγορία και μου έφυγε ένα «βάρος» με αυτό».

Για τον φετινό Άρη:

«Δεν είναι μόνο για τους Αρειανούς, είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο που επέστρεψε ο Άρης δυνατός. Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να φανεί ακόμα πιο δυνατός. Αν μπορεί να βγει κάτι καλό από τα προηγούμενα χρόνια, είναι ότι επέστρεψε χωρίς οικονομικά προβλήματα».

Για το αν μία ομάδα πρέπει να έχει «φιλοσοφία» παιχνιδιού όπως είχε πει ο Διαμαντόπουλος:

«Νομίζω έχει απόλυτο δίκιο ο τεχνικός διευθυντής να στηρίζει μια προσπάθεια σαν κι αυτή. Οι μεγάλες ομάδες χαρακτηρίζονται από το στυλ τους και την κουλτούρα τους. Οι προπονητές θα πρέπει να ξέρουμε σε ποια ομάδα πηγαίνουμε και ποιο είναι το DNA της. Ο Άρης μπορεί να παίξει το γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Αυτό το απολαμβάνει και ο κόσμος. Νομίζω αυτό ταιριάζει περισσότερο στην κουλτούρα και στη φιλοσοφία του Άρη. Ο Άρης χρειάζεται έναν προπονητή που μπορεί να στηρίξει το πλάνο της ομάδας (σ.σ. εννοεί γενικώς). Για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα αυτό το ποδόσφαιρο που παίζει ακόμα και σήμερα είναι προϊόν του Κρόιφ. Γρήγορο και επιθετικό παιχνίδι. Και η Μπαρτσελόνα το υιοθέτησε με όσους προπονητές κι αν είχε. Οι προπονητές προσπαθούμε να δώσουμε κάτι παραπάνω αλλά πάνω σε αυτό το στυλ παιχνιδιού».

Για το τι περιμένει από τον Άρη της ερχόμενης σεζόν:

«Νομίζω πρέπει το 60-70% των ποδοσφαιριστών να παραμείνει, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη ομοιογένεια. Πιστεύω με 2-3 προσθήκες στην εντεκάδα θα είναι καλά. Οι υπεύθυνοι ξέρουν καλύτερα τι να κάνουν. Την ερχόμενη χρονιά ο Άρης πρέπει να είναι πιο δυνατός, γιατί ενδεχομένως και οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι πιο δυνατές».

Για το τρίπτυχο πρωτάθλημα – κύπελλο – Europa League:

«Θα έλεγα σε πρώτη φάση να έχει πρώτο στόχο το Europa League, να προετοιμαστεί καλά και να προκριθεί στους ομίλους. Δεν νομίζω να είναι τρομερά δύσκολο. Αν μπει στους ομίλους ο Άρης, πέρα από τα οικονομικά οφέλη που θα έχει, θα έχει πολλά εισιτήρια αλλά και μια ομάδα που διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Να προετοιμαστεί, λοιπόν, όσο το δυνατόν καλύτερα για να μπει στους ομίλους, να παίζει μέχρι τον Φεβρουάριο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το πιο δύσκολο θα είναι τα play-off αλλά τα πάντα μπορούν να γίνουν σε εκείνα τα δύο ματς. Θα βρει υποδεέστερες ομάδες και νομίζω με την ομοιογένεια που έχει σαν ομάδα, θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Με τη βοήθεια μάλιστα του Χαριλάου, ο Άρης μπορεί να φτάσει στους ομίλους».

Για τον κόσμο του Άρη και το στόχο του Καρυπίδη για τα 12.000 διαρκείας:

«Νομίζω έχει απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος. Έφερε τον Άρη εκεί που τον έφερε. Αλλά ο κόσμος θα είναι «παρών». Δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη προπόνηση της σεζόν στο Χαριλάου που είχε έρθει 10.000 κόσμος! Ήταν κάτι ανεπανάληπτο. Θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος του Άρη στάθηκε στην ομάδα, το έδειξε και πέρυσι. Νομίζω θα πρέπει εύκολα να φτάσει ο κόσμος του Άρη αυτόν τον αριθμό».

To Top