Τσιώλης: Ψάχνουμε την ταυτότητά μας (video)

Σκασμένος. Προβληματισμένος. Απογοητευμένος. Ο Σάκης Τσιώλης προσπάθησε μετά τον αγώνα με τη Ξάνθη να εξηγήσει τους λόγους που ο Άρης παραμένει χωρίς νίκη και γκολ στο πρωτάθλημα, μετά από τρεις αγωνιστικές.

Ο τεχνικός του Άρη τόνισε αρχικά πως “κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι σε απόδοση, παρότι που τίποτα δεν έδειχνε στο ξεκίνημα ότι θα είχαμε τέτοια συμπεριφορά αγωνιστική. Και ο κόσμος ήταν παρών και υπέροχος. Το πρώτο 15-20λεπτο ήμασταν πιεστικοί, κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε ένα γκολ. Ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητά μας… Δεν έχουμε αντίληψη του παιχνιδιού…”.

Συνέχισε λέγοντας πως “ήμασταν πολύ νευρικοί, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δεν είχαμε αντίληψη του παιχνιδιού. Κάναμε λάθη και στην άμυνα και στην επίθεση. Στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε γιατί ήταν επιτακτική ανάγκη η νίκη, προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι από τα πλάγια, αλλά στις λίγες φάσεις που κάναμε δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε.

Αντίθετα ο αντίπαλός μας βρήκε χώρους και έκανε ευκαιρίες κι αν αξίζουν συγχαρητήρια σήμερα σε κάποιον είναι στον Μάρκο (Βελλίδη). Είναι μια δύσκολη περίοδος για τον Άρη. Ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητά μας, αλλά θα πρέπει να φανούμε δυνατοί σε αυτή τη κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Θα είναι δικαιολογία να πω ότι όλη αυτή η διακοπή μας έχει βγάλει από τον ρυθμό μας, αλλά και άλλες ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα”.

Πρόσθεσε ο τεχνικός του Άρη πως “αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν είχαμε καθόλου αντίληψη του παιχνιδιού και πρώτος από όλους ευθύνεται ο προπονητής. Δίκιο έχει ο κόσμος να δυσανασχετεί. Θα πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία, εκτός κι αν ο κόσμος θέλει κάτι άλλο… Εγώ πάντως και οι συνεργάτες μου είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τη μάχη μας”.

Αναφερόμενος στην πίεση που προφανώς υπάρχει για το αποτέλεσμα ο Τσιώλης επεσήμανε πως “οι παίκτες κλειδιά μου λένε ότι δεν υπάρχει ο ρυθμός, αλλά αυτά για μένα είναι δικαιολογίες και μόνο δικαιολογίες. Ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση. Δεν φαίνεται τίποτα μέσα στη βδομάδα, αλλά αυτοί οι παίκτες ξέρουν που έχουν έρθει. Γι’ αυτό άλλωστε ήρθαν, για να αντέξουν την πίεση. Έχουμε όμως τεράστιο πρόβλημα στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού” και συνέχισε: “Πλέον έχουμε 20-22 πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και θα δουλέψουμε στη διακοπή για να έχουμε στον επόμενο αγώνα τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Υπάρχει και ένα θέμα με τους φορ, αφού ο Σολτάνι είναι τιμωρημένος, ο Τσέζαρεκ τραυματίας και ο Γιάκομπ αντέχει για 45-50 λεπτά, αν και σήμερα είχε καλή απόδοση, όσο είχε δυνάμεις”.

Ρωτήθηκε αν υπάρχει κάποιο εσωτερικό πρόβλημα και απάντησε πως “δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα, δεν υπάρχει κάποιο σύμπτωμα. Το κλίμα είναι άψογο στα αποδυτήρια, δεν έουμε προβλήματα, αλλά όπως είπα η ομάδα δεν είχε μυαλό μέσα στο παιχνίδι”.

Για την αποβολή του Καστίγιο είπε ότι ήταν “αδικαιολόγητη και απαράδεκτη. Φυσικά και θα μπορούσε να την αποφύγει ο διαιτητής και του το είπα, αλλά λειτούργησε πολύ έξυπνα ο τερματοφύλακας. Αυτός κέρδισε την κάρτα… Εμείς δώσαμε την αφορμή. Δεν δικαιολογείται ούτε για την κλάση του αυτή η ενέργεια, από τη στιγμή που έχει ήδη κάρτα”.

Οι δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη στην κάμερα του Sportena:

{youtube}95r8JNKV4DU|640|360|1{/youtube}

To Top