ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Τσούμπα: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και τα χόμπι

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Άρη ανακοίνωσε μόλις χθες το μεταγραφικό απόκτημα που λέγεται Τσούμπα. Η 24χρονη διαγώνιος έχει καταφέρει μέσα από σκληρή δουλειά να είναι διεθνής με την ομάδα της πατρίδας της, την Κένυα, αφού πρώτα πέρασε από το στάδιο των δύσκολων παιδικών χρόνων.

Η νεαρή αθλήτρια συμμετείχε με τη χώρα της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, ενώ πριν από μια βδομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Αφρικανικών Συλλόγων, το οποίο διεξήχθη στην Τυνησία, με την ομάδα της, Kenya Commercial Bank. Η Τσούμπα μάλιστα, αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των κιτρινόμαυρων προετοιμάζεται αυτήν την περίοδο για τη συμμετοχή της με την Εθνική Κένυας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο nation.africa και συγκεκριμένα στις 19 Μαΐου είχε δηλώσει πως είναι έτοιμη να κατακτήσει την Ευρώπη, ενώ αποκάλυψε πως «μου έχουν προτείνει στο παρελθόν συμβόλαια από την Zamalek της Αιγύπτου, του Μαρόκου και της Ρουάντα. Ενδιαφέρον έδειξαν και σύλλογοι από την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά απέρριψα τις προσφορές πέρυσι γιατί ήξερα ότι δεν ήμουν έτοιμη. Έχω δουλέψει με τον εαυτό μου και τώρα είμαι έτοιμη να κατακτήσω την Ευρώπη».

Παράλληλα τόνισε πως «συνήθιζα να παρακολουθώ σχολικούς αγώνες και η Kwanthanze ήταν μια δύναμη. Αλλά θυμάμαι το 2016, έχασαν από το Soweto Secondary School σε περιφερειακό επίπεδο στο Nyayo National Stadium και αυτό με πονούσε. Το 2017, μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω και κερδίσαμε τις εθνικές και κερδίσαμε επίσης τους Αγώνες της Ανατολικής Αφρικής στο Gulu της Ουγκάντα. Αναδείχθηκε η πολυτιμότερη παίκτρια».

Φυσικά όπως συμβαίνει στις αφρικανικές χώρες μια ζωή είναι αρκετά δύσκολη. Μια τέτοια δύσκολη ζωή είχε και η Τσούμπα η οποία δήλωσε χαρούμενη που οι γονείς της Janet Osundwa και Simon Kiprono, μετά το χωρισμό τους, ξαναβρέθηκαν λόγω της φήμης της.

«Δεν έχω καλές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια. Με μεγάλωσαν οι παππούδες μου από την πλευρά της μητέρας μου. Η γιαγιά μου πέθανε αργότερα και δεν υπήρχε περίπτωση να με μεγαλώσει ο παππούς μου. Έτσι, ξαναβρέθηκα με τη μητέρα μου», είπε η 24χρονη. «Δεν ήταν εύκολο καθώς η μητέρα μου έπρεπε να μας φροντίζει. Είμαι χαρούμενη που είμαστε τώρα μια δεμένη οικογένεια», πρόσθεσε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη.

Αν ρωτήσει κανείς την Τσούμπα πιο είναι το αγαπημένο της άθλημα θα απαντήσει το ποδόσφαιρο, έχοντας ως χόμπι την κολύμβηση, τον χορό, αλλά και το να ακούει μουσική. Περίεργος είναι βέβαια ο τίτλος του αγαπημένου της βιβλίου με τίτλο “τα πράγματα καταρρέουν”. Όμως εκείνη όχι μόνο δεν καταρρέει αλλά η μεταγραφή της στον Άρη έρχεται να την ανεβάσει σε άλλο επίπεδο.

To Top