Τόμας: «Γιατί μου αρέσει να είμαι το αουτσάιντερ»

Στα στοιχεία που είναι απαραίτητο να υπολογιστούν, συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που ο Αρης κέρδισε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο «Nick Galis Hall» την ίδια σεζόν (1999-00), στο πλαίσιο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Φέτος θα χρειαστεί να το επαναλάβει για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα στη regular season, για να μην εξαρτάται από κανέναν άλλον. Σε διαφορετική περίπτωση, θα μπει στην τελική φάση του πρωταθλήματος, στα πλέι οφ, με μειονέκτημα έδρας. Αντικειμενικά, οι «κίτρινοι» έχουν το δυσκολότερο πρόγραμμα, τα… φώτα πέφτουν πάνω στους συγκεκριμένους αγώνες, κακώς μειώνεται όμως η αξία και των εκτός έδρας με Τρίκαλα και Ρέθυμνο.

Ολα θα ήταν διαφορετικά βέβαια, αν κέρδιζαν στον Κολοσσό στη Ρόδο ή υπερασπιζόντουσαν τη διαφορά των 11 πόντων στην ήττα από την ΑΕΚ. Ή ακόμη, αν γυρίσει κανείς πιο πίσω και θυμηθεί την ήττα από τους Ροδίτες στη Θεσσαλονίκη, αλλά και από τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα.

«Αυτοί οι αγώνες ανήκουν στο παρελθόν. Δεν έχω λόγο να τους σκέφτομαι ακόμη», είπε στη «Μ» ο Τόρεϊ Τόμας. Ο Αμερικανός του Αρη, έπειτα από μερικές ημέρες ξεκούρασης του στην Νέα Υόρκη επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε και στο επίπεδο δυσκολίας του προγράμματος της ομάδας. «Ολα τα παιχνίδια είναι μεγάλα, γιατί έχουν αξία. Ξέρουμε ότι μειώθηκαν οι πιθανότητές μας για την τετράδα στην κανονική διάρκεια, αλλά δεν εξαντλήθηκαν. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μας περιμένουν μεγάλα παιχνίδια. Σε αυτά, πάντα υπάρχει το επιπλέον κίνητρο. Δεν αλλάζει ο τρόπος σκέψης μας, θα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με σκοπό να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες», είπε.

Ο Αμερικανός δεν έδειχνε «φοβισμένος» με την ιδέα του προγράμματος. «Ας μας θεωρούν αουτσάιντερ», είπε και κατέθεσε τις σκέψεις του. «Μου αρέσει να με θεωρούν αουτσάιντερ. Εκεί φαίνεται η δύναμή σου, η προσωπικότητά σου ως αθλητής αλλά και ως ομάδα αν θέλουμε να το γενικεύσουμε. Οφείλεις να ξέρεις τι έχεις να αντιμετωπίσεις, να σέβεσαι τον αντίπαλό σου αλλά να κάνεις και την προσπάθειά σου. Δεν με ενοχλεί λοιπόν αν θεωρούν ότι είμαστε το αουτσάιντερ. Προσωπικά πιστεύω στην ομάδα και θεωρώ ότι στο τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος αλλά και ότι στα πλέι οφ θα είμαστε στην καλύτερη μας φόρμα. Η ομάδα έχει δυνατότητες, το έχει αποδείξει».

Πηγή: metrosport.gr

To Top