ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τόσα χρήματα θα πάρει ο Άρης από τα τηλεοπτικά στο μπάσκετ

Ο Άρης θα βάλει στα ταμεία του, όπως και πέρυσι ένα ποσό της τάξης των 350.000 ευρώ (συν το bonus που προβλέπεται, αν τερματίσει στην πρώτη εξάδα) από τη συμφωνία με την ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. 

Το καθαρό ποσό, που θα εισπράξουν οι κιτρινόμαυροι είναι κάτι παραπάνω από 310.000 ευρώ, καθώς κάποια χρήματα καταβάλλονται στον ΕΣΑΚΕ για τους διαιτητές και λοιπές υποχρεώσεις.

Ο Άρης, όπως και την περυσινή σεζόν βρίσκεται στην τρίτη κλίμακα, με βάση το μοίρασμα της “πίτας” των τηλεοπτικών. Στην πρώτη κλίμακα είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, οι οποίοι θα εισπράξουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ο καθένας και στη δεύτερη η ΑΕΚ. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα μέρος του ποσού των τηλεοπτικών έχει εκχωρηθεί σε τρίτους (παίκτες, μάνατζερ κτλ.) για χρέη προηγούμενων ετών, όμως σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, αρκετά χρήματα θα πάνε στη σημερινή ομάδα, για να καλυφθούν κάποιες από τις υποχρεώσεις της φετινής σεζόν. Όπως και να χει με τα έσοδα από τα τηλεοπτικό συμβόλαιο θα κλείσουν αρκετές “τρύπες”…

To Top