Τότεναμ: Θέλει 150 εκατομμύρια λίρες για να πουλήσει τον Κέιν

Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, Σίτι και Γιουνάιτεντ, είναι έτοιμες να κυνηγήσουν το κόλπο γκρόσο με την απόκτηση του Χάρι Κέιν, με τον πρόεδρο της Τότεναμ, Ντάνιελ Λέβι, να φέρεται να αξιώνει πάντως το ποσό των 150 εκατ.ευρώ για τον Άγγλο φορ.

Ο Χάρι Κέιν είναι από τους πλέον περιζήτητους παίκτες στην παγκόσμια ποδοσφαιρική αγορά όντας πλέον στην ηλικία των 27 ετών στο peak της καριέρας του, ωστόσο όποια ομάδα θελήσει να τον πάρει μέσα από τα χέρια της Τότεναμ θα πρέπει να… ξηλωθεί.

Μπορεί οι 200.000 λίρες που καρπώνεται την εβδομάδα βάσει του συμβολαίου του με την Τότεναμ (έχει ισχύ μέχρι το 2024) να μην αποτελούν -ούτε στο μίνιμουμ- πρόβλημα για τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι που εμφανίζονται υποψήφιες για την απόκτησή του, ωστόσο τα χρήματα που ζητάει η Τότεναμ μόνο ως ευκαταφρόνητο ποσό δεν λογίζεται.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Daily Mail”, ο πρόεδρος των σπιρουνιών, Ντάνιελ Λέβι, δεν συζητάει για το ενδεχόμενο παραχώρησης του Κέιν (21 γκολ ο μέχρι στιγμής λογαριασμός του όσον αφορά στο σκοράρισμα) με ποσό κάτω των 150 εκατομμυρίων λιρών, κάτι που σημαίνει πως όποια ομάδα θελήσει να τον εντάξει στο δυναμικό της θα κάνει την τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου μετά από το δίδυμο της Παρί Σεν Ζερμέν, Νεϊμάρ και Κιλιάν Εμπαπέ.

Το συγκεκριμένο ποσό φαντάζει μάλιστα ακόμα μεγαλύτερο σε εποχή πανδημίας και οικονομικής κρίσης, όπου τα έσοδα όλων των ομάδων έχουν περιοριστεί σημαντικά, με την Τότεναμ από την πλευρά της να γνωρίζει πως σε ενδεχόμενο πώλησής του θα έχει ένα τεράστιο κέρδος σε οικονομικό επίπεδο.

“Η Σίτι ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Αγκουέρο που γίνεται 33 τον Ιούνιο και φέτος έχει χάσει πολλά ματς λόγω τραυματισμών και κορωνοϊού. Την ίδια ώρα, η Γιουνάιτεντ έχει αρκετές επιλογές στην επίθεση όπως οι Ράσφορντ, Γκρίνγουντ και Μαρσιάλ, ωστόσο της λείπει ο παίκτης που μπορεί να βάλει 20 γκολ σε μία σεζόν στην Premier League.

Μία μεταγραφή ύψους 150 εκατομμυρίων λιρών θα σπάσει το ρεκόρ για Βρετανό παίκτη, που ήταν τα 85 εκατομμύρια λίρες που έδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης στην Τότεναμ το 2013.

Επιπλέον, θα είναι και το μεγαλύτερο μεταγραφικό deal που θα περιλαμβάνει βρετανικό σύλλογο, ξεπερνώντας τα 142 εκατομμύρια λίρες που πλήρωσε η Μπαρτσελόνα για να αποκτήσει το 2018 τον Φιλίπε Κουτίνιο από την Λίβερπουλ”, αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

To Top