ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τότε θέλει και θα πρέπει να είναι (απόλυτα) έτοιμος ο Άρης…

Αν κάτι πρέπει να αποφύγει δια ροπάλου η φετινή ομάδα του Άρη, είναι να υποπέσει σε βαθμολογικές «γκέλες», στο μεσοδιάστημα, μέχρι τις εξόχως σημαντικές αναμετρήσεις για το μέλλον του στη Φούτμπολ Λιγκ, με Δόξα Δράμας και ΟΦΗ.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη, ο Άρης του Δημήτρη Σπανού, θα κληθεί να αντιμετωπίσει δύο ομάδες, που συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτές που ενδεχομένως θα διεκδικήσουν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Αρχικά θα ταξιδέψει στη Δράμα, για να αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα κι έπειτα θα φιλοξενήσει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον ΟΦΗ.

Μέχρι τότε, όμως, μεσολαβούν πέντε αγωνιστικές -σε διάστημα ενός μήνα- όπου το απόλυτο σε βαθμούς κρίνεται επιτακτική ανάγκη, αν αναλογιστεί κανείς πως από το σύνολο αυτών των αγώνων, οι τρεις θα διεξαχθούν εντός έδρας. Σαφέστατα και οι δύο εκτός έδρας αναμετρήσεις με Τρίκαλα (5/11) και Εργοτέλη (4η αγωνιστική), εγκυμονούν κινδύνους, τους οποίους και οφείλει να εκμηδενίσει.

Σε καμία των περιπτώσεων, το διάστημα της τρίμηνης σχεδόν προετοιμασίας του Άρη, δεν προϋποθέτει, πως η ομάδα τη δεδομένη χρονική περίοδο είναι έτοιμη. Απέδειξε από την πρεμιέρα, πως δεν θα θυμίζει σε τίποτα το περσινό «συνονθύλευμα» σε νοοτροπία και αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο, για να δείξει τις πραγματικές τις αρετές, απαιτείται… χρόνος. Επί της ουσίας, αυτό που έχουν ανάγκη οι «κιτρινόμαυροι» είναι συνεχόμενες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις για να μπορέσουν να βρουν «χημεία» και ρυθμό. Πέφτουν στα… δύσκολα, από νωρίς, καθώς την ερχόμενη Κυριακή, έχουν μπροστά τους ένα ματς… αποδείξεων.

Μία ενδεχόμενη νίκη στα Τρίκαλα, πέρα από τα μηνύματα ανωτερότητας που θα σταλούν, προς κάθε πιθανό συνδιεκδικητή της ανόδου, θα προσφέρει και μία εξόχως σημαντική «ένεση» ψυχολογίας. Σε μία περίοδο, που η ομάδα ακόμα θα φορμαρίζεται.

Το τι πραγματικά μπορεί να καταφέρει το σύνολο του Δημήτρη Σπανού, θα αποδειχθεί τον Δεκέμβριο. Τότε που θα πρέπει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, την εμφάνισή του να κάνει ο… πραγματικός Άρης. Αυτός που, σε αντίθεση με πέρσι, φέτος θα έχει τον τρόπο να «κλειδώσει» όσο πιο νωρίς μπορέσει, το «εισιτήριο» για τη Σούπερ Λίγκα.

To Top