ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τότι: Ο τελευταίος “αυτοκράτορας” της Ρώμης και η συνάντηση με τον Άρη (videos)

Είναι θρύλος! Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε αυτή την φανέλα! Είναι απλά το ΣΥΜΒΟΛΟ της Ρόμα! Ο μύθος του Φραντσέσκο Τότι ξεκίνησε την καριέρα του στις 28 Μαρτίου 1993 και την ολοκλήρωσε μέσα σε συγκίνηση την περασμένη Κυριακή στον αγώνα με την Τζένοα!

Στο άκουσμα της λέξης Ρόμα, η δεύτερη που έρχεται αυτόματα στο μυαλό είναι: Φραντσέσκο Τότι! Λογικό, αφού ο «Καπιτάνο» είναι η ζωντανή ιστορία των «τζιαλορόσι»! Αυτός που συνέδεσε το όνομά του μόνο με αυτόν τον σύλλογο, αυτός που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Ιταλούς όλων των εποχών, αυτός, που θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε αυτή την φανέλα!

Όχι άδικα χαρακτηρίστηκε ο τελευταίος “αυτοκράτορας” της Ρώμης.

Ο Τότι βρέθηκε στον δρόμο και του Άρη από τις μεταξύ τους ευρωπαϊκές αναμετρήσεις σε επίσημο (κύπελλο ΟΥΕΦΑ, νίκη των Ιταλών με 5-1 και σκόρερ του 5ου γκολ τον Τότι), αλλά και φιλικό επίπεδο.

Στο φιλικό που έγινε τον Ιούλιο του 2013 (1-2) οι φίλοι του Άρη μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και διεκδίκησαν με υπέρμετρο ζήλο τη φανέλα του Φραντσέσκο Τότι, όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο μεγάλος αρχηγός της Ρόμα να μείνει χωρίς σορτσάκι!

 

To Top