Τόχα: «Δώσαμε μία… Super 3 χαρά στον κόσμο!»

Στους οπαδούς του Άρη αφιέρωσε ο Χουάν Κάρλος Τόχα τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sport24.gr, τονίζοντας όμως ότι τα πανηγύρια για τη χθεσινή επικράτηση… τελειώνουν άμεσα και πλέον το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στην προσεχή αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά, οι εκτεταμένες δηλώσεις του Κολομβιανού μέσου στο sport24.gr:

“Ήταν χωρίς αμφιβολία μία μεγάλη νίκη την οποία χρειαζόμασταν και με το παραπάνω αλλά και η οποία θα πρέπει να συνδυαστεί και με ένα νικηφόρο σερί στην συνέχεια για να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αξία. Έχουμε περάσει μία δύσκολη περίοδο όπου όλοι μας στην ομάδα θέλουμε μία και καλή να μπορέσουμε να την αφήσουμε πίσω και να την ξεχάσουμε”, είπε ο Τόχα και συνέχισε:

“Κάτι για το οποίο το καλύτερο φάρμακο είναι μόνο οι νίκες στα παιχνίδια που έρχονταν. Αυτό ήταν εξάλλου που είχαμε στο μυαλό μας και όλη την προηγούμενη εβδομάδα στα πλαίσια της προετοιμασίας μας για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπροστά στους φιλάθλους μας στους οποίους χρωστούσαμε από το πρώτο φετινό μας παιχνίδι στην έδρα μας μία νίκη.

Τους κάναμε να περιμένουνε πολύ και θέλω να πιστεύω ότι τους δώσαμε μία μεγάλη χαρά, μία SUPER 3 – όπως είναι και ο σύνδεσμος των οργανωμένων φιλάθλων του Άρη – χαρά με την νίκη μας με 3-1 επί του Παναθηναϊκού και θα κοιτάξουμε μέσα από την σκληρή μας δουλειά να συνεχίσουμε να τους έχουμε χαρούμενους όπως και εκείνοι είναι πάντα στο πλευρό μας”.

Για την εξέλιξη του σκορ του χθεσινού παιχνιδιού ο Τόχα υποστήριξε: “Ξεκινήσαμε το παιχνίδι όπως το είχαμε προετοιμάσει. Μπαίνοντας δυνατά και πιέζοντας τον Παναθηναϊκό για να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ όπως και ήρθε με το πολύ ωραίο γκολ του Τσέζαρεκ που μας έδωσε την αυτοπεποίθηση που θέλαμε για την συνέχεια. Ένα γκολ στο οποίο είχαμε φθάσει και νωρίτερα κοντά του με τις ευκαιρίες που είχαμε.
Ουσιαστικά είχαμε ένα ξεκίνημα που πρέπει να έχουμε σε κάθε παιχνίδι μας για να επιβάλλουμε εμείς τον ρυθμό μας είτε παίζουμε στην έδρα είτε εκτός και πολύ περισσότερο στην έδρα μας. Μία εμφάνιση και ένα ξεκίνημα που ήταν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που είχε προηγηθεί”.

Κι όσο για την συνέχεια; “Από εκεί και πέρα ίσως θα έπρεπε να ήμασταν λίγο πιο προσεχτικοί ώστε να μην δεχόμασταν το 1-1 που ήρθε για ακόμη μία φορά από στημένη φάση του αντιπάλου μας. Παρόλα αυτά αντιδράσαμε όπως θα έπρεπε. Δεν το βάλαμε κάτω και βρήκαμε δύο γκολ σε δύο καθοριστικά σημεία. Το πρώτο από τον Ντίκο στο τέλος του ημιχρόνου και αυτό του Νέτο με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Δύο γκολ με τα οποία ουσιαστικά αγκαλιάσαμε την νίκη αν και θεωρώ πως αυτό του Νέτο μας επέτρεψε να “σκοτώσουμε” τον Παναθηναϊκό και να φθάσουμε στην νίκη. Κι αυτό γιατί θα ήταν διαφορετικό αν παρέμενε το ρευστό 2-1. Δεν σημαίνει ότι θα φοβόμασταν να μην χάσουμε αλλά θα έπρεπε να είμαστε ακόμη πιο προσεχτικοί μέχρι το τέλος του παιχνιδιού”.

Για το αν υπήρχε πίεση πριν από την σέντρα του χθεσινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δεδομένου ότι ο Άρης αγνοούσε την νίκη στην έδρα του, ο Τόχα εξήγησε: “Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει πίεση και άγχος της νίκης όπου και αν αγωνίζεσαι. Πολύ περισσότερο σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης με απαιτήσεις. Σε καμία περίπτωση δεν θέλαμε να περιμένουμε μέχρι χθες για να έρθει η πρώτη νίκη στην έδρα μας και να δίναμε χαρά στους φιλάθλους όπως και κάναμε επικρατώντας του Παναθηναϊκού αφού θέλαμε να είχαμε κερδίσει και όλα τα προηγούμενα παιχνίδια για να μην είχαμε βρεθεί να έχουμε τόσους χαμένους βαθμούς”.

Όσο δε για την δήλωση του Πρόμπιερζ στην Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της χθεσινής νίκης ότι παρά την χαρά του για την νίκη επί του Παναθηναϊκού το μυαλό του ήταν και στην ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον Πανιώνιο, ο Κολομβιανός μέσος είπε: “Δεν σου κρύβω ότι μιλούσαμε σε όλη την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας και καθώς δουλεύαμε για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό γιατί είχαμε παίξει έτσι απέναντι στον Πανιώνιο μία εβδομάδα μετά την εμφάνιση και νίκη μας επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.
Παρόλα αυτά δεν μπορέσαμε να δώσουμε κάποια εξήγηση αλλά συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να παρουσιαζόμαστε σε κάθε παιχνίδι συγκεντρωμένοι και δυνατοί για την νίκη από εδώ και στο εξής ώστε να κάνουμε ένα νικηφόρο σερί και να καλύψουμε το χαμένο μας έδαφος για το οποίο φταίμε όλοι μας”.

Ένα σερί που για να έχει συνέχεια για τον Άρη θα πρέπει την προσεχή Κυριακή να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης όπου τεχνικός του είναι ο πρώην τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης Σάκης Τσιώλης. “Το μυαλό μας θα πρέπει να είναι μόνο στο παιχνίδι μας και πουθενά αλλού ώστε να φθάσουμε σε μία ακόμη νίκη χωρίς να σκεφτόμαστε ότι ο αντίπαλός προπονητής είναι ο μέχρι προ μηνός προπονητής μας και ότι θα μας γνωρίζει ως ποδοσφαιριστές έχοντας δουλέψει μαζί μας. Εμείς έχουμε ήδη βάλει τέλος στα πανηγύρια της νίκης μας επί του Παναθηναϊκού και μετά το σημερινό μας ρεπό από αύριο θα ξεκινήσουμε την δουλειά μας για το παιχνίδι της Τρίπολης”.

Όσο για το τι έχει αλλάξει στον Άρη του τελευταίου μήνα παρόντος του Πρόμπιερζ στην άκρη της τεχνικής ηγεσίας διαδεχόμενος τον Τσιώλη είπε: “Η έλευση του κ. Πρόμπιερζ έδωσε σε όλους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας νέες προσδοκίες και κίνητρο για μία νέα αρχή. Μας μιλάει καθημερινά και μας εξηγεί τι θέλει από τον καθένα μας δουλεύοντας σκληρά για να φθάσουμε στις νίκες.
Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και με τον κ. Τσιώλη δεν δουλεύαμε σκληρά και ότι δεν θέλαμε να κερδίζουμε. απλά ήταν μία περίοδος που εύχομαι σε καμία περίπτωση να μην ξανάρθει όπου ο καθένας μας είχε το δικό του μερίδιο ευθύνης και δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλαμε”.

Τέλος, επί προσωπικού για την δική του παρουσία επί Πρόμπιερζ όπου μετά το ότι πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης” ήταν βασικός στα άλλα τρία με ΟΦΗ στο Ηράκλειο, Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη και στο χθεσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε:
“Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό και το απολαμβάνω. Όπως και την απόφαση του κ. Πρόμπιερζ μετά από κάθε μας νίκη στα αποδυτήρια να φωνάζουμε δυνατά Άρης στην ερώτησή του ποιος κέρδισε το παιχνίδι. Εξάλλου έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Άλλοτε παίζεις και άλλοτε όχι”.

Για την παραμονή του εξάλλου το περασμένο καλοκαίρι στον Άρη μετά από το σχετικό σίριαλ που είχε δημιουργηθεί, δεν αρνήθηκε να πάρει θέση, λέγοντας: “Είμαι εδώ γιατί το ήθελα να μείνω στον Άρη όπως το ήθελε και η οικογένειά μου. Περνάω καλά και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να φύγω. Για αυτό και είμαι εδώ”, και αποκάλυψε: “Εύχομαι μέσα από τις εμφανίσεις μου στον Άρη να κληθώ και πάλι στην Εθνική Κολομβίας”, ενώ για τους στόχους του στην φετινή χρονιά με τον Άρη είπε:

“Να κάνουμε το νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα για να μπορέσουμε να βρεθούμε στις θέσεις του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ ώστε να εξασφαλίσουμε για την ομάδα την συμμετοχή της στο Europa League της επόμενης χρονιά αλλά και με προσοχή να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το Κύπελλο Ελλάδος”.

To Top