ΑΠΟΨΕΙΣ

Τώρα το CAS και η απελευθέρωση, μετά τη νέα τεράστια “νίκη” του Άρη

Το χθεσινό “χαστούκι” της UEFA, ήρθε και εγγράφως σε ΕΠΟ και Σαράκη και κατέγραψε μια ακόμη εξωαγωνιστική “νίκη” του (κακά τα ψέματα) στοχοποιημένου Άρη.

Όπως αναμενόταν, εδώ και μερικές μέρες, μετά την σθεναρή αντίδραση της ΠΑΕ Άρης και αντανακλαστικά που έδειξε… αποκαταστάθηκε η τάξη, που επιχείρησαν να διασαλεύσουν η Ομοσπονδία με τα “εξαπτέρυγα” της… εξυγίανσης, τους “μπροστινούς”, τους “πισινούς” και την συμμετοχή των… οικογενειάρχηδων, όπως σημειώσαμε και χθες.

Ο Άρης έκανε το… λάθος να παλεύει μόνος του, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, να κατακτάει την Ευρωπαϊκή του έξοδο για 4η φορά συνεχόμενη στην Ευρώπη και βρέθηκε στο “στόχαστρο”. Πρώτη φορά δεν ήταν. Μακάρι να είναι και η τελευταία…

Χθες έφτασε και επίσημα το έγγραφο της γνωμοδότησης της UEFA στην ΕΠΟ, που κατέρριψε έναν ακόμη χάρτινο πύργο, αυτόν της σκευωρίας και να διαλύσει πριν καν δημιουργηθεί την προσπάθεια για νέο “πραξικόπημα” τύπου Λάσκοφ. Ο Άρης έψαξε το δίκιο του στην UEFA και το βρήκε. Όπως είχε γίνει και με τους -6, αν και βρέθηκε υπό πίεση σχεδόν σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Τώρα λοιπόν, υπάρχει μια πραγματικότητα: “η ΠΑΕ Άρης ορθώς αδειοδοτήθηκε, έχοντας πλήρη φάκελο”, όπως ενημέρωσε η UEFA.

Στην Αλκμήνης τόνισαν την αποφασιστικότητα τους να κυνηγήσουν νομικά, όσους εμπλέκονται στην νέα αυτή υπόθεση και είμαστε σίγουροι, ότι πρέπει να το κάνουν. Όμως προέχει μια ακόμη… απελευθέρωση. Η υπόθεση στο CAS και η δυνατότητα και με τη βούλα να κάνει μεταγραφές.

Όπως έχει επισημανθεί και σε άλλα άρθρα, στην Αλκμήνης περιμένουν μια απόφαση (η νέα ημερομηνία είναι η 10η Ιουνίου) που είτε:

Α. θα απαλλάσσει οριστικά τον Άρη από ένα απίστευτο “γόρδιο δεσμό” δύο χρόνων με αθώωση, ενδεχομένως και παραγραφή της ποινής.

Β. θα του επιβάλλει ποινή με αναστολή, μια και έχει προχωρήσει στην καταβολή πολλών εκατομμυρίων ευρώ για παλιές “αμαρτίες”, δείχνοντας έμπρακτα ότι βαδίζει στον δρόμο της σωστής οικονομικής διαχείρισης.

Γ. θα του επιβάλλει πρόστιμο ως τιμωρία.

Υπάρχει βέβαια και το… κακό σενάριο: ποινή δίχως ανασταλτικό χαρακτήρα με απαγόρευση μεταγραφών. Κάτι που απεύχονται στον Άρη…

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Άρης θα καταφέρει και εδώ να απελευθερωθεί. Δεν είναι τυχαίο ότι από χθες ξεκίνησε και “επίσημα” ο σχεδιασμός της νέας σεζόν, μετά την πολύωρη συνομιλία Καρυπίδη-Μπούργος. Αισιοδοξία υπάρχει, αλλά είναι μπροστά σ’ ένα μεγάλο “αγκάθι”.

Σίγουρα η αγωνία κορυφώνεται…

 

To Top