Υπάρχει εισαγγέλεας για το πάρτι της διαφθοράς; Κούγιας «Το… δεξί χέρι του Μελισσανίδη, μου είπε ότι η Ξάνθη έχει πωληθεί στον ΠΑΟΚ»

Νέο “χτύπημα” εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας μία μέρα μετά τη διαιτησία του Λάμπρου στην Ξάνθη, βάζοντας στο στόχαστρο τον Γιάννη Παπαδόπουλο, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι το δεξί χέρι του Μελισσανίδη. Εισαγγελέας υπάρχει; Δεν πρέπει να επιληφθεί γι αυτό το πάρτι διαφθοράς;

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μία μέρα μετά την τραγική διαιτησία του ρέφερι, Γιώργου Λάμπρου στην Ξάνθη, στο ματς της τοπικής ομάδας με την ΑΕΛ, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ τόνισε ότι μετά τον αγώνα τον κάλεσε στο κινητό ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπαδόπουλος (τον οποίο χαρακτήρισε ως δεξί χέρι του Δημήτρη Μελισσανίδη) και του είπε αρχικά να ψαχτεί αλλού αναφορικά για το ποιος έβαλε στους πίνακες της Super League τον διαιτητή Λάμπρου και πρόσθεσε ότι η Ξάνθη έχει πωληθεί στην Ξάνθη: «… μου είπε, επειδή είχα κάνει τη δήλωση για τον διαιτητή, ότι τον έβαλε στη Super League ο Μελισσανίδης “ψάξου άλλου. Μην πεις ότι στο είπα εγώ, αλλά η Ξάνθη έχει πωληθεί στον ΠΑΟΚ”», είπε χαρακτηριστικά.

Τα σημαντικότερα των όσων είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας:

Για το αν είναι ακόμα εκνευρισμένος μετά τα χθεσινά: «Είμαι μπραρουτοκαπνισμένος. Τόσα χρόνια που δέχομαι αυτή την κτηνωδία, από τα χρόνια του Άρη Πετρούπολης, τα έχω υποστεί. Ανέβαιναν όλες οι ομάδες της παράγκας, εκτός από τη δική μου, μέχρι και την Α’ Εθνική. Έπρεπε να έρθουν οι κασέτες της ΕΥΠ και εγώ ήμουν ο γραφικός. Μετά ήρθε η δεύτερη παράγκα όταν ήμουν στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ανέβαιναν ομάδες τύπου Βέροια, Αγροτικός Αστέρας, Πανθρακικός, Λεβαδειακός κλπ. Μετά πήρα την Παναχαϊκή και όλοι ξέρουμε τι έγινε με άλλες ομάδες, όπως ο Πλατανιάς, η Καλλονή, η Ρόδος κλπ. Είπα θα βρω την υγειά μου στην ΑΕΛ, αλλά δεν θέλουν μια ομάδα ανεξάρτητη, που δεν παίρνει δανεικούς, που μπορεί να γεμίσει γήπεδο 17.000 θέσεων».

Για το αν ήταν στόχος αυτός ή οι ομάδες του: «Ήμουν και εγώ ο στόχος και οι ομάδες μου, γιατί οι ομάδες δεν ήταν “αγέλες” που στήνονταν για το στοίχημα. Δεν γίνομαι αρεστός και δεν τιθασεύομαι εύκολα. Δεν θέλω κανείς να με πειράξει. Αν με πειράξεις, τότε θα περάσεις πολύ δύσκολα, επειδή εγώ δεν έχω πειράξει κανέναν».

«Διάβασα μια ανακοίνωση της ΑΕΚ, γιατί ο κ. Λυσσάνδρου δεν σέβεται ούτε τον συνάδελφό του. Πρώην συνάδελφος, γιατί είναι σε αναστολή, αφού απαγορεύεται από νομικό κώδικα να είναι και διευθύνων σύμβουλος. Λέει θα στραφούν στα αρμόδια όργανα και την επιτροπή δεοντολογίας. Αυτό θέλω! Ο Παπαδόπουλος όταν ήταν με τον Τσακογιάννη και έστησαν την Παναχαϊκή, γιατί τότε ξεκίνησαν οι καταγγελίες μου και βρήκαν άλλους αντί άλλων, γιατί εγώ δεν είχα τίποτα με τον Μαρινάκη ή τον Μπέο. Έκανα καταγγελία για αυτούς που έστηναν την Παναχαϊκή. παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά τους και βρήκαν και άλλους. Γνώριζα τι γινόταν, αλλά ο σκοπός μου ήταν να προστατεύσω την Παναχαϊκή. Η κ. Παπανδρέου έκανε εξαιρετική δουλειά και βγήκε αποτέλεσμα υπό την εποπτεία της κ. Ράικου».

Για τον κ. Παπαδόπουλο και το γεγονός ότι είχε καταθέσει ευνοϊκά για αυτόν στον Κοριόπολις: «Όχι απλά ευνοϊκά. Εγώ τον κ. Παπαδόπουλο τον είχα καταγγείλει. Δεν ήξερα το παρασκήνιο. Δεν ήξερα ότι ένας υπάλληλος της ΕΠΟ κάνει το γενικό κουμάντο. Ένας δικηγόρος του στενού περιβάλλοντος της ΑΕΚ, ο οποίος ενεπλάκη τότε μάλιστα σε μια υπόθεση με τις πλαστές φορολογικές ενημερότητες. Δεν θέλω να πω ονόματα. Τότε μου αποκάλυψε τον Παπαδόπουλο και είπα το όνομά του εγώ και βγήκαν αυτά που βγήκαν. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα που ήταν κατηγορούμενος, που είχα κάνει μια μήνυση γιατί με είχαν απειλήσει με όπλο, που πήγα και την ανακάλεσα μετά από τις καταθέσεις μου και εμφάνισε μάρτυρα υπεράσπισης ο Παπαδόπουλος τον Πηλαδάκη. Θυμάστε εσείς με την καλοσύνη που σας διακρίνει, δεν μπορώ να πιστέψω κάτι άλλο, ότι είχαμε δώσει έναν πολύ μεγάλο αγώνα, και μου είχατε κάνει ένα τηλέφωνο να βρεθούμε στο Μικρολίμανο και βρεθήκαμε. Ήταν εκεί και ο Γιάννης Παπαδόπουλος και γνωριστήκαμε. Μετά είχαμε κάθε μέρα τηλεφωνήματα και βγαίναμε και έξω στα μπουζούκια, επειδή εμένα μου άρεσαν. Μετά το καλοκαίρι το επόμενο, ήμουν με τα παιδιά μου στο Πόρτο Χέλι και ήρθε και με βρήκε με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Κάναμε παρέα. Στο δικαστήριο και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό τον συγκάλυψα, ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές. Μετά την κατάθεσή μου με πήρε ο Μελισσανίδη και μου λέει “είσαι αντρούκλα” επί λέξει. “Σε ευχαριστώ πολύ για ό,τι έκανες για τον Γιάννη”. Εκ των υστέρων, όταν διαταράχθηκε η σχέση μου με τον Μελισσανίδη γιατί ανέλαβα νομικός σύμβουλος στα “Παραπολιτικά”, εξαφανίστηκε ο Γιάννης (σ.σ. ο Παπαδόπουλος) και εμφανίστηκε χθες το βράδυ την ώρα που ταξίδευα από την Ξάνθη για την Αθήνα, πηγαίνοντας για το αεροδρόμιο με το τηλέφωνό του – το κλασικό με τα πολλά οχτάρια – και μου είπε, επειδή είχα κάνει τη δήλωση για τον διαιτητή, ότι τον έβαλε στη Super League ο Μελισσανίδης “ψάξου άλλου. Μην πεις ότι στο είπα εγώ, αλλά η Ξάνθη έχει πωληθεί στον ΠΑΟΚ”. Αν δείτε το κινητό μου, αυθόρμητα, έστειλα μήνυμα στην υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της ΑΕΛ και ευτυχώς επειδή ήμουν στο αεροπλάνο, αυτό δεν παραδόθηκε ποτέ. Έλεγα να ανεβάσει στο σάιτ “ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Ξάνθης”. Μετά συνειδητοποιώ ότι αυτός (σ.σ. Παπαδόπουλος) το έχει ξανακάνει. Αρχικά τον πίστεψα. Ήμουν καλόπιστος Κάθομαι και αναλύω τον Λάμπρου. Έχει πατέρα έναν προπονητή στη Χαλκίδα, που είναι κολλητός με τον παλιό ποδοσφαιριστή τον Αυλωνίτη και παλιό προπονητή του Αιγάλεω, κολλητός του Μαυρονάσου και του Θωμά του Μητρόπουλου και συγχρόνως ήξερα από τον Παπαδόπουλο ποιος είναι ο Λάμπρου. Του στυλ “αν σου τύχει ο Λάμπρου πες το μου”. Εγώ όμως δεν έχω ενοχλήσει κανέναν για διαιτητή, αλλά το κράτησα στο μυαλό μου. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σεβασμός στο πρόσωπό μου, αλλά δεν υπάρχει.

Αυτό που είδα χθες εγώ δεν είχε σχέση με ανθρώπινο λάθος. Θα κάνουμε μήνυση στον Λάμπρου για στήσιμο αγώνα με ενδεχόμενο το στοίχημα. Έπρεπε το ματς να τελειώσει υπέρ της Ξάνθης. Το έκαναν για να ευνοηθεί η Ξάνθη, το έκαναν για να ευνοηθεί η Λαμία που είναι ο επόμενος αντίπαλος και θα είναι η ΑΕΛ αποδεκατισμένη; Εγώ είμαι δικηγόρος του Πανουργιά Παπαϊωάννου, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πισώπλατες μαχαιριές έχω δεχθεί από ανθρώπους που έχω ευεργετήσει. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω υποστεί. Ο τζογαδόρος δεν έχει αρχές. Στην ΑΕΚ είναι ο Παπαδόπουλος, που είναι καταδικασμένος για το Κοριόπολις. Είναι το δεξί χέρι του Μελισσανίδη. Όλοι στο ποδόσφαιρο το γνωρίζουν αυτό. Ασχολείται με τα πάντα. Με τις εκλογές, με τις Ενώσεις ακόμα και με τις μεταγραφές. Αν μπορούσε να μιλήσει ο Μπάγεβιτς θα έλεγε άλλα. Είναι αυτός που μου έκλεισε ραντεβού με τον Μελισσανίδη, όταν πήρα την ΑΕΛ και μου είπε “κοίτα μην χύσεις την καρδάρα με το γάλα”, γιατί είχε μάθει ότι είχα αναλάβει νομικός σύμβουλος στα “Παραπολιτικά”. Εγώ δεν είμαι με τον Μαρινάκη. Μην συγχέετε τα “Παραπολιτικά” με τον Μαρινάκη. Είναι φίλος με τον Κουρτάκη, αλλά μέχρι εκεί. Του έσωσα τη ζωή και της οικογένειάς του με τις καταθέσεις μου, δεν έχω μετανιώσει, αλλά επειδή είμαι ο εγγυητής μιας πολύ μεγάλης ομάδας, θα πω μόνο ότι κανείς δεν θα γλιτώσει».

Για το αν κάνει μήνυση για συμμετοχή του διαιτητή σε στοιχηματική απάτη ή φρόντισε τους απατεώνες: «Αυτό θα το δείξει η έρευνα. Δεν το κάνει τυχαία. Αν έκανα μια απλή μήνυση, δεν μπορείς να προκαλέσεις παρενέργειες. Πρέπει να κάνεις μία μήνυση ώστε οι αρχές να διατάξουν άρση απορρήτου και να δούμε με ποιους μιλούσε, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Παλιότερα δεν είχαμε την ίδια δυνατότητα. Δεν είναι δυνατόν τέσσερις διαιτητές να κάνουν την ίδια διαιτησία. Ο 4ος έπρεπε να παρέμβει. Δεν ξέρω ποιος είναι παρατηρητής και ποια θα είναι η τύχη τους». 

Για το αν έχει ο ίδιος αποδοχή στη Λάρισα: «Είναι 100 παιδιά καμμένα από το Facebook. Μην δίνετε σημασία. Μην ασχολείστε με αυτούς. Η Ερασιτεχνική έδωσε την ομάδα στον Πλεξίδα που απαγορεύεται να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Η πράξη που κατηγορούμαι εγώ είναι λόγω των κασετών που αναδείξαμε με τον Πατέρα τότε, γιατί χρησιμοποίησε περιεχόμενο υποκλαπεισών συνομιλιών».

«Ενημέρωσα σήμερα το πρωί τον κ. Βασιλειάδη. Μιλήσαμε ενδελεχώς για πολλά θέματα. Ένιωσα ανακούφιση με αυτά που άκουσα, γιατί κατάλαβα ότι υπάρχει πολιτική βούληση. Είναι πολύ σκληρές οι μάχες για πρωτάθλημα, Ευρώπη και υποβιβασμό. Δικαίως μπορεί να περηφανεύεται η πολιτική εξουσία ότι είναι η μόνη που έχει κάνει παρέμβαση στο ποδόσφαιρο. Επιδερμικά την έκανε ο κ. Γερουλάνος, αλλά σοβαρή δουλειά έκαναν οι κ. Κοντονής και Βασιλειάδης. Ξεκάθαρα πράγματα».

Για την κατάσταση με τους ξένους διαιτητές: «Δυστυχώς και στα παιδικά πρωταθλήματα θα έχει και εκεί ξένους διαιτητές. Το τραγικό είναι ότι οι ξένες διαιτησίες να κοστίζουν λιγότερο από τις ελληνικές. Ο Δανός ξέρετε πόσα πήρε; 700 ευρώ και στους Έλληνες μέχρι και 8.000 αν πάρει μια ομάδα πέντε κίτρινες κάρτες σαν ποινή. Δεν κοστίζουν λιγότερο από τους Έλληνες διαιτητές».

«Φέτος με καταπληκτικές μεταγραφές και καταπληκτικό προπονητή, δεν πρόκειται φέτος να αφήσω τίποτα να πέσει κάτω. Δεν φοβάμαι τίποτα, γιατί δεν μου έχουν να προσάψουν τίποτα. Όλη η εγκληματική ομάδα του Κοριόπολις, ασχολείται ακόμα με το ποδόσφαιρο. Τα έχω πει όλα στον κ. Βασιλειάδη. Εγώ θα τους δώσω πέντε πρόσωπα. Αν υπάρξει φυσική παρακολούθηση σε αυτούς, τότε θα καθαρίσει το ποδόσφαιρο».

To Top