Υπάρχει “προηγούμενο” με την ενημερότητα του ΟΦΗ

Ο κόσμος του Άρη θα προτιμούσε ξεκάθαρες λύσεις και καθαρές καταστάσεις για την ΠΑΕ. Δηλαδή, μια ΠΑΕ που δεν θα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και θα είχε χωρίς εμπόδια εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Η σημερινή πραγματικότητα κινείται σε άλλον προσανατολισμό. Στο να πάρει άδεια συμμετοχής μαζί με τις άλλες ομάδες που δεν είναι και λίγες και έχουν σημαντικά προβλήματα. Το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα με την ενημερότητα δεν απασχολεί μόνο μια ΠΑΕ, αλλά σχεδόν το 1/3 εκείνων που συμμετέχουν στη Σούπερ Λίγκα δημιουργεί μια επιπλέον προσδοκία ότι τελικά θα δοθεί λύση από την πολιτεία και τους αθλητικούς φορείς.

Όπως σημειώνεται σε άλλα ρεπορτάζ μια λύση που θα μπορούσε να δοθεί και εξετάζεται, είναι η ΕΕΑ να παραβλέψει το δικαιολογητικό της φορολογικής ενημερότητας και να δώσει άδεια συμμετοχής στις ομάδες, υπό την αίρεση ότι θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα και να προσκομίσουν το έγγραφο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει “προηγούμενο” στο περσινό πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί πέρσι με την περίπτωση του ΟΦΗ, που κατέθεσε φάκελο χωρίς ενημερότητα και πήρε παράταση να την υποβάλλει ως το τέλος Δεκεμβρίου. Αυτό είναι ένα καταγεγραμμένο γεγονός που δίνει το δικαίωμα για αρκετές κρίσεις και συμπεράσματα…

To Top