Υπάρχουν πλάνα που φαίνεται ο Μιχάλης να δέχεται χτυπήματα με ρόπαλα, όχι όμως το μαχαίρωμα

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην ΕΛ.ΑΣ. αρνούνται πως υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο που αποτυπώνει τον δράστη και την στιγμή του μαχαιρώματος, όπως αναφέρουν δικηγόροι κάποιων εκ των κατηγορουμένων, υπάρχουν όμως αρκετά πλάνα, που έχουν απομονωθεί, από επιθέσεις που δέχτηκε το θύμα από 2-3 άτομα με διάφορα αντικείμενα, ρόπαλα κλπ.

Αν και είναι μία αρχή αυτή για να μπορέσουν οι αστυνομικοί να φτάσουν στους δράστες της επίθεσης, λίγο έως πολύ οι περισσότεροι έχουν όμοια χαρακτηριστικά (κοντοκουρεμένοι, μυώδεις κλπ.).

Φαίνεται να υπάρχει άτομο με τατουάζ στον λαιμό και άλλοι που έχουν και στα χέρια (κάτι επίσης κοινό όμως σε πολλούς συλληφθέντες) και προσπαθούν από εκεί να φτάσουν πιο κοντά στους δράστες που τουλάχιστον τον χτύπησαν με άλλα αντικείμενα, ώστε να φτάσουν και στο άτομο που μαχαίρωσε το θύμα και προσπαθούν από την ανάλυση των πλάνων να ξεχωρίσουν ρούχα κλπ. που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Οι εργαστηριακές αναλύσεις DNA έως τώρα δεν έχουν βοηθήσει, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Οι αστυνομικοί προσπαθούν λοιπόν να «καθαρίσουν» τις εικόνες των βιντεοληπτικών υλικών για να μπορέσουν να απομονώσουν υπόπτους και παράλληλα ερευνούν τα κινητά τηλέφωνα και τις επικοινωνίες όλων των συλληφθέντων τις επίμαχες στιγμές, τα στίγματά τους κλπ. ώστε να εξάγουν συμπεράσματα όχι μόνο για τους κατηγορούμενους που έχουν στα χέρια τους αλλά και για δράστες που διαφεύγουν, Κροάτες και Έλληνες.

Παράλληλα υπάρχουν αρκετές πληροφορίες που κάνουν λόγο για επικείμενες κρίσεις αξιωματικών στην ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο θα πρέπει να ολοκληρωθεί και η ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά σίγουρα είναι αποφάσεις που δεν θα αργήσουν πολύ να έρθουν, εξαιτίας των γεγονότων.

Υπενθυμίζεται πως ανακριτές και εισαγγελέας έστειλαν στη φυλακή και τους 105 χούλιγκαν που κατηγορούνταν για τα άγρια επεισόδια.

To Top