Υπάρχουν στημένα παιχνίδια;

Ο τίτλος του άρθρου αποτελεί ένα καίριο ερώτημα που απασχολεί πολλούς φίλους του αθλητισμού και κατά προέκταση του στοιχήματος. Δίνοντας μια άμεση απάντηση λέμε πως ναι, υπάρχουν στημένα παιχνίδια και δεν πρόκειται για αυθαίρετη δήλωση, αλλά για κάτι που τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης έχουν παραδεχθεί και έχουν μάλιστα χαρακτηρίσει ως ένα φαινόμενο που «μαστίζει» τον αθλητισμό.

Η «μάστιγα» των στημένων παιχνιδιών

Η χειραγώγηση των αγώνων στο ποδόσφαιρο δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά κάτι που υφίσταται εδώ και αρκετές δεκαετίες. Πολλοί πιστεύουν πως η μεταφορά του ποδοσφαίρου στο στοίχημα είναι η πηγή του κακού και πως τα αποτελέσματα διαμορφώνονται έτσι ώστε να εξασφαλίσουν τα επιθυμητά κέρδη οι στοιχηματικές εταιρίες. Η αλήθεια ωστόσο κρύβεται αλλού. Δεν είναι απαραίτητο το στήσιμο ενός αγώνα να αποσκοπεί σε χρηματικό όφελος. Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν στη χειραγώγηση ενός αγώνα. Τέτοιοι λόγοι είναι κυρίως κοινωνικό-πολιτικοί, καθώς πλέον ο αθλητισμός επεκτείνεται και στους δύο αυτούς τομείς. Είτε οικονομικής, είτε κοινωνικής, είτε πολιτικής φύσης, τα συμφέροντα των «μεγάλων» είναι αυτά που εξυπηρετούνται μέσω των στημένων παιχνιδιών.

Ο αριθμός των αγώνων που τελούν υπό καθεστώς χειραγώγησης έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και αποτελεί πλέον «μάστιγα» στο χώρο του αθλητισμού. Αν υπάρχει κάτι θετικό σε όλη αυτή την ιστορία, είναι σίγουρα η (παρ όλα αυτά καθυστερημένη) κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών έτσι ώστε να διαλευκάνουν τέτοιου είδους υποθέσεις. Είναι γεγονός πως όλο και περισσότερα «στημένα» παιχνίδια βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας και αντιμετωπίζονται από τους αρμόδιους οργανισμούς ελέγχου.

Ασία: η εστία του κακού

Κάνοντας ένα απλό search περί στημένων παιχνιδιών, τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα περισσότερα από ότι ο μέσος φίλος του αθλητισμού φαντάζεται. Περιπτώσεις επί του θέματος συναντάμε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το βασίλειο των «στημένων» παιχνιδιών ωστόσο εδρεύει στην Ασία καθώς από εκεί πηγάζουν οι περισσότερες περιπτώσεις χειραγώγησης. Ως άμεση συνέπεια, οι στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν πάντα υπό στενή παρακολούθηση όλες τις εξελίξεις στην ασιατική αγορά και αναλόγως προσαρμόζουν και μεταβάλλουν τις αποδόσεις που προσφέρουν στα «επικίνδυνα» παιχνίδια.

Μαθαίνονται τα «στημένα»;

Αξίζει να αναφερθεί πως μια μεγάλη μερίδα παικτών του στοιχήματος δελεάζεται όταν λάβει πληροφορίες περί στημένων παιχνιδιών και δε χάνει την ευκαιρία να ποντάρει ανάλογα. Αυτή η κίνηση είναι ακριβώς ότι πρέπει να αποφεύγουμε, οποιαδήποτε πληροφορία κι αν έχουμε, καθώς το να μπλέξουμε σε περιπέτειες είναι ιδιαίτερα πιθανό. Μένουμε μακριά λοιπόν από τέτοιες αναμετρήσεις και διατηρούμε το υγιές παιχνίδι.

Καλό είναι, να έχουμε πάντα κατά νου και το εξής ερώτημα: Αν όντως ένα παιχνίδι είναι «στημένο», γιατί να το μοιραστούν όσοι το γνωρίζουν;

Το φαινόμενο αυτό πάντως έχει οδηγήσει και σε επιμέρους δίκτυα εξαπάτησης τα οποία λειτουργούν κυρίως διαδικτυακά. Ίσως μάλιστα να σας έχει ήδη προσεγγίσει κάποιος μέσω social media προκειμένου να σας προσφέρει πληροφορίες για στημένο παιχνίδι. Να είστε σίγουροι πως τέτοιες κινήσεις αποτελούν συνώνυμο της απάτης και δεν έχετε να κάνετε τίποτα άλλο πέρα από το να τις αγνοήσετε.

Συμβουλή

Αν παρ’ όλα αυτά σας ενδιαφέρει να μελετήσετε και να είστε σε θέση να κατανοήσετε τις μεταβολές στις αποδόσεις, δεν έχετε παρά να εντοπίσετε τις κατάλληλες ιστοσελίδες που φυσικά χρήζουν εμπιστοσύνης. Γνωρίζοντας και κατανοώντας τα εργαλεία μέσω των οποίων εκφράζονται οι αυξομειώσεις στις αποδόσεις, θα μπορείτε να τις ερμηνεύσετε σωστά, να προσαρμόσετε τα πονταρίσματα σας και να βγείτε εν τέλει κερδισμένοι. Τέλος, οι λάτρεις των μεγάλων αποδόσεων, είναι προτιμότερο να στραφούν στο live betting παρά να έχουν ορθάνοιχτα τα αυτιά τους μήπως και ακούσουν κάτι για χειραγωγημένες αναμετρήσεις.

Μάθε όλα τα μυστικά του stoiximan cy στο Τopbookmakers!

To Top