Αγκάνθο: “Υπήρχε σχέδιο αφανισμού του Άρη! Θέλω η μητέρα μου από ψηλά να με δει να φοράω ξανά αυτή την φανέλα”

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός εμφανίσθηκε σε δηλώσεις που παραχώρησε ο πρώην επιθετικός του Άρη, Νταβίντ Αγκάνθο.

Ο Ισπανός ήταν… καταιγιστικός όσον αφορά τις τοποθετήσεις του, τονίζοντας ότι την δεύτερη χρονιά της παρουσίας του στην ομάδα υπήρχε σχέδιο εξόντωσης του Άρη, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να γυρίσει στην ομάδα, ώστε η μητέρα του να τον δει από ψηλά να φορά ξανά την φανέλα του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο “Αθλ. Μετρόπολις”:

Για την διετή παρουσία του στον Άρη, είπε: “Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια, παρότι η τελευταία χρονιά μου ήταν κακή για την ομάδα. Πολλά πράγματα δεν έγιναν σωστά. Ο κόσμος τα ξέρει. Ξέρει τι οδήγησε τον Άρη στην Γ΄Εθνική. Δεν έφυγα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. ‘Έπρεπε να φύγω για την μητέρα μου.

Θέλω να επιστρέψω γιατι έχω ανθρώπους που τους νιώθω σαν οικογένεια εκεί. Το ίδιο νιώθω και για τον Άρη. Νιώθω ότι κάτι χρωστάω με την φανέλα του Άρη. Η μητέρα μου με είδε τελευταία φορά να φοράω την φανέλα του Άρη και θέλω από ψηλά να με δει να την ξαναφοράω!

Για τον αν θέλει να ξαναφορέσει την φανέλα του Άρη: “Δεν είναι μόνο στο δικό μου το χέρι και την επιθυμία μου.Πέρασα πολλά στον Άρη.Από μερικούς ανθρώπους της διοίκησης περίμενα διαφορετική αντιμετώπιση προς το πρόσωπο μου γιατί περάσαμε δύσκολα μαζί. Ήμουν ελεύθερος και πίστευα ότι θα ήμουν ο πρώτος που θα μου ζητούσαν να βοηθήσω τον Άρη να επιστρέψει. Ήμουν έτοιμος να αγωνιστώ είτε στη Β΄είτε στη Γ΄Εθνική, αλλά ποτέ δεν μου έγινε κανένα τηλεφώνημα. Περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή”.

Για το αν υπήρχαν άνθρωποι που δεν τον ήθελαν στον Άρη: “Πιστεύω ότι είναι έτσι γιατί δεν με πήραν ουτε καν για να με ενημερώσουν ότι δεν θέλουν να συνεχίσουν μαζί μου.Ο Άρης ήταν μία οικογένεια για εμένα. Ηταν η πρώτη ομάδα που με άφησε να δείξω στην Ελλάδα τις ικανότητες μου. 

εν μπορώ να ξεχάσω πως με αντιμετώπισαν οι φίλαθλοι και στεναχωριέμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω να κρατήσουμε την ομάδα ή να την επαναφέρουμε εκεί που της αξίζει, Υπήρχαν προβλήματα με τον Χατζηνικολάου και με τον Μούτα, αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτούς, Δεν θέλω να δώσω αξία σε κανέναν ου δεν το αξίζει χρησιμοποιώντας το όνομα του Άρη.

Ποια θα ήταν η απάντηση του αν μελλοντικά του γινόταν πρόταση να επιστρέψει: “Όπως είπα χρωστάω πολλά ακόμα να δείξω με την φανέλα του Άρη. Χτίζω σιγά-σιγά το όνομα μου την Ισπανία, βρίσκομαι σε καλή φόρμα και είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα και την απόδοση μου.Η αγάπη μου όμως για τον Άρη είναι ξεχωριστή.

Ο κόσμος μας στήριξε ακόμα και την δεύτερη χρονιά. Αναγνώρισε τα λάθη που έγιναν εις βάρος μας. Εφόδια που είχαμε την πρώτη χρονιά ένα ένα εκδιωνόντουσαν από τον Άρη. Δεν ανανέωσαν παίκτες, έφυγαν μασέρ, γυμναστές, μεταφραστές, φυσιοθεραπευτές. Φάνηκε σαν να Υπήρχε ένα σχέδιο να αφανιστεί ο Άρης. Αν μου γινόταν πρόταση θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Πιστεύω ότι οι δρόμοι μας με την ομάδα θα συναντηθούν και πάλι”

Για το ποιους θεωρεί υπεύθυνους για την πορεία την δεύτερη χρονιά: “Την δεύτερη χρονιά η διοίκηση που ήρθε τα έκανε όλα λάθος.Υπήρχε μία βάση που δεν κρατήθηκε. Οι Χατζηνικολάου και Μούτας κινήθηκαν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και την προβολή τους.Οι κινήσεις που έγιναν δεν ήταν στοχοποιημένες όπως την πρώτη χρονιά. Όλα έδειχναν ότι η ομάδα δεν θα βαδίσει σωστά”.

Για τον αν παρακολουθεί την πορεία του Άρη και γνωρίζει τον Πάουλο Κάμπος: “Προσωπικά όχι δεν τον γνωρίζω. Ξέρω ότι ήρθε σε μία δύσκολη περίοδο, ότι η ομάδα βρίσκεται στους -2 από την κορυφή, ότι είχε άσχημο αποτέλεσμα την προηγούμενη αγωνιστική. Παρακολουθώ την πορεία της και τα αποτελέσματα της”.

Για το αν νιώθει οπαδός του Άρη: “Από το πρώτο παιχνίδι ένιωσα Αρειανός! Το να βλέπει ανθρώπους να δουλεύουν ενώ είναι απλήρωτοι μήνες και να το κάνουν για να βοηθήσουν τον σύλλογο με έκανε να δεθώ πιο πολύ με την ομάδα”.

To δικό του μήνυμα προς τον κόσμο του Άρη: “Τους αγαπάω πάρα πολύ. Μου έλειψαν. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τους αποχαιρετήσω όπως θα ήθελα μέσα στο γήπεδο. Το επίπεδο του Άρη είναι να παλεύει με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει εκεί που του αξίζει να είναι”.

To Top