ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΥΠΑ: Το αεροσκάφος της EgyptΑir συνετρίβη νότια της Καρπάθου

Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ…συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η ανώνυμη ελληνική πηγή.

Γαλλία και Αίγυπτος αντάλλαξαν συλλυπητήρια

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Αιγύπτου αντάλλαξαν συλλυπητήρια μετά την συντριβή του αεροσκάφους, όπως αναφέρει ανακοίνωση του αιγύπτιου ΥΠΕΞ.
Ο υπουργός  Sameh Choukry «δέχτηκε το πρωί της Πέμπτης από τον γάλλο ΥΠΕΞ Ζαν Μαρκ Ερό ένα μήνυμα στο οποίο του εξέφραζε τα συλλυπητήριά του για την συντριβή του αεροπλάνου. Ο υπουργός  Sameh Choukry του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους γάλλους νεκρούς», αναφέρει η ανακοίνωση και είναι το πρώτο επίσημο έγγραφο στο οποίο αφήνει να εννοηθεί ότι έγινε συντριβή του αεροσκάφους και ότι υπάρχουν νεκροί.

crash

«Πιστεύουμε ότι συνετρίβη»

«Η θεωρία ότι το αεροπλάνο συνετρίβη και έπεσε τώρα επιβεβαιώνεται μετά και την προκαταρκτική έρευνα, αφού δεν προσγειώθηκε σε κάποιο από τα κοντινά αεροδρόμια», δήλωσε ανώτερη πηγή της  αιγυπτιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί. «Ολες οι αιτίες για το δυστύχημα είναι ανοιχτές για το αν δηλαδή πρόκειται για κάποιο τεχνικό σφάλμα ή για τρομοκρατικό χτύπημα ή κάτι άλλο. Αυτό θα εξακριβωθεί όταν βρεθούν τα συντρίμμια και ανακτηθούν τα μαύρα κουτιά».

Σύμφωνα με τον Guardian αξιωματούχοι της EgyptAir και της Αιγυπτιακής πολιτικής αεροπορίας ανέφεραν στο Reuters ότι πιστεύουν ότι το αεροπλάνο έχει συντριβεί.

Η Airbus επιβεβαιώνει πως το αεροσκάφος έχει χαθεί
Με επίσημη ανακοίνωσή της η κατασκευάστρια εταιρεία του αεροπλάνου της EgyptAir, η Airbus επιβεβαιώνει πως η πτήση MS804 έχει χαθεί, ωστόσο δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί συντριβής.

Η Airbus εκφράζει τη λύπη της για την επιβεβαίωση ότι A320 από Egyptair χάθηκε γύρω στις 2.30 π.μ. (τοπική ώρα Αίγυπτου ) σήμερα πάνω από τη Μεσόγειο θάλασσα. Το αεροσκάφος εκτελούσε την προγραμματισμένη πτήση MS 804 από το Παρίσι στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Το αεροσκάφος παραδόθηκε στην Egyptair από τη γραμμή παραγωγής το Νοέμβριο του 2003. Το αεροσκάφος είχε περίπου 48.000 ώρες πτήσης. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες.

ΗAirbus θα παράσχει πλήρη τεχνική υποστήριξη στη γαλλική Υπηρεσία Ερευνών – ΒΕΑ – και στις αρχές που είναι επιφορτισμένες με την έρευνα.

Το πρώτο A320 μπήκε σε υπηρεσία το Μαρτίου 1988. Στο τέλος του Απρίλη 2016 over6700 A320 Οικογένεια αεροσκάφη ήταν σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα, το σύνολο του στόλου έχει συσσωρεύσει σχεδόν 180 εκατομμύρια ώρες πτήσης σε πάνω από 98 εκατομμύρια πτήσεις. Οι ανησυχίες μας πάει σε όλους τους πληγέντες.

Η Airbus θα διαθέσει περαιτέρω πληροφορίες όταν επιβεβαιωθούν όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές».

Guardian: Υπάρχει ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι το αεροσκάφος συνετρίβη

Ο Guardian μεταδίδει την είδηση του AFP ότι το αεροσκάφος της EgyptAir συνετρίβη στη Μεσόγειο, 130 μίλια της Καρπάθου, ωστόσο επισημαίνει πως η πληροφορία δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

g-air-1

Πηγή: iefimerida.gr

To Top