Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2013 στην Επιτροπή

Υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Προϋπολογισμός του 2013. Η Δημοκρατική Αριστερά επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί οριστικά στην Ολομέλεια, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Την ανάγκη «συντονισμένης προσπάθειας και αλλαγής στη δημόσια διοίκηση, προκειμένου να μην χαθεί αυτή η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα» επισήμανε νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, σε παρέμβασή του στη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Για αχνές, πλην όμως θετικές, ενδείξεις αναστροφής του κλίματος, έκανε λόγο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρίστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε, το στοίχημα μέρα με τη μέρα κερδίζεται όχι με επικοινωνιακούς τακτικισμούς, αλλά με ταπεινότητα, σκληρή δουλειά και ρεαλισμό.

«Ο προϋπολογισμός του 2013 δίνει τη χαριστική βολή στην κοινωνία και οδηγεί την Ελλάδα σε χρόνια που θα μοιάζουν με αυτά της κατοχής» υποστήριξε, νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Αυτό που κάνει ο προϋπολογισμός με τις συντάξεις, αφαιρώντας 5,5 δισ ευρώ από τις συντάξεις, είναι ο θάνατος της ελληνικής κοινωνίας, αφού από τα χρήματα του συνταξιούχου συντηρούνται σήμερα άνεργα παιδιά και εγγόνια».

To Top