Υποβιβάζονται δυο ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ, ανακοινώνεται η… απόρριψη της προσφυγής του Παναθηναϊκού

Η προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας περί αναδιάρθρωσης, έχει απορριφθεί και θα ανακοινωθεί αύριο από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Αυτό σημαίνει πως θα υποβιβαστούν δυο ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ και θα προβιβαστούν τέσσερις στην Σούπερ Λιγκ.

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε –όπως αναμενόταν- την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της απόφασης του Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας να αυξήσει τον αριθμό των ομάδων σε 18 από την επόμενη σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση είναι ομόφωνη (3-0) και θα ανακοινωθεί πιθανότατα την Τετάρτη 30/1. Πηγές αναφέρουν πως η προσφυγή κρίθηκε αβάσιμη και εκπρόθεσμη.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ χρειάστηκε περίπου τρεισήμισι μήνες (από τη μέρα που συζητήθηκε η προσφυγή) για να εκδώσει την απόφασή του, χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή δικαιολογία για την κωλυσιεργία αυτή.

Η εν λόγω απόφαση σημαίνει πρακτικά πως στο τέλος του φετινού πρωταθλήματος θα ισχύσει ό,τι έχει αποφασιστεί: θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και θα προβιβαστούν τέσσερις από τη Football League.

Από τη στιγμή που θα ανακοινωθεί η απόφαση, το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στην αντίδραση του Παναθηναϊκού, ο οποίος κατά καιρούς έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα φτάσει την υπόθεση και στα πολιτικά δικαστήρια. Δεν αποκλείεται εξάλλου να προσφύγει και στο CAS.

πηγή: sportfm.gr

To Top