Υπογραφή Δαμιανίδη και εξηγήσεις με ανοικτή επιστολή!

Δύο μέρες μετά την ανακοίνωση της ΚΑΕ σε αυστηρό ύφος προς τον Γιάννη Δαμιανίδης, σήμερα ήταν σειρά του πρώην προέδρου της ΚΑΕ να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για το θέμα που έχει προκύψει. Μέσα από επιστολή του στα ΜΜΕ ο πρώην παράγοντας του Άρη αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και επιβεβαίωσε το χθεσινό ρεπορτάζ για συμφωνία και υπογραφή των πρακτικών της γενικής συνέλευσης της ΓΕΝΕΣΙΣ, που θα οδηγήσει στον ορισμό της νέας διοίκησης και την συναίνεση για την υπαγωγή στο άρθρο 99.

Η επιστολή του Γιάννη Δαμιανίδη αναφέρει:

Εξαναγκάζομαι, 9 μήνες μετά την τελευταία δημόσια δήλωση-τοποθέτησή μου, να απασχολήσω εκ νέου, και πάρα τη θέλησή μου, την οικογένεια του ΑΡΗ και τους φιλάθλους αυτής, εξαιτίας μιας το λιγότερο προσβλητικής, συκοφαντικής και ασφαλώς αναληθούς ανακοίνωσης που εξέδωσε το ΔΣ της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στις 3/2/2012.

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή μου ως απερχόμενος πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, στις 2/5/2012, μεταξύ άλλων τόνισα:

«… να προχωρήσουμε ενωμένοι ώστε ο Άρης να έχει την επόμενη μέρα μια στιβαρή διοίκηση, η οποία έχει να αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα. Όλοι μας γεννηθήκαμε μέσα στον Άρη, όλοι μας θέλουμε να πάει ο Άρης μας μπροστά και αυτό το οποίο έχουμε υποχρέωση να κάνουμε είναι να σταθούμε δίπλα στην ομάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, ο απερχόμενος τον επερχόμενο έτσι ώστε να βρει πιο πρόσφορο έδαφος να αναπτύξει το έργο του…»

και στη συνέχεια «… Είναι δύσκολο, το ξέρουμε όλοι και γι’ αυτό απαιτούμε και από τους εαυτούς μας και απ’ όλο τον κόσμο να στηρίξουμε τον Λευτέρη ώστε να καταφέρει να αντεπεξέλθει σ’ όλα αυτά που έχει κατά νου…»

και εν κατακλείδι «… Αυτό που ενδιαφέρει είναι πως και εμείς που δουλέψαμε για τον Άρη και ο Λευτέρης και όλα τα παιδιά πως θα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία. Δεν πρέπει ο Άρης να είναι σωματείο που βάλλεται από εσωτερικό μαρασμό. Υπάρχει μια κίνηση συσπείρωσης γύρω από τον Λευτέρη και αν δεν νιώσεις ηθικά και συναισθηματικά δυνατός, είναι μια κατάσταση που σε πηγαίνει πίσω. Αυτό είναι που σου δίνει φτερά και έτσι θα τον απελευθερώσουν για να δημιουργήσει. Εγώ πιστεύω πως είναι η τελευταία ευκαιρία του Άρη. Αν δεν συσπειρωθούν και γύρω απ’ αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχει άλλη που να είναι καλύτερη. Να συσπειρωθούν όλοι και να δείξουν πως αγαπούν τον Άρη».

Επιπλέον, δύο μήνες αργότερα, σε ραδιοφωνική μου συνέντευξη στις 26/6/12 (η οποία ήταν και η τελευταία δημόσια τοποθέτησή μου) μεταξύ άλλων δήλωσα:

«Πρέπει να στηριχθεί η νέα προσπάθεια γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία του Άρη. Δεν θέλω να περάσει ο Λευτέρης Αρβανίτης τη μοναξιά και τα άδεια βελούδινα καθίσματα του Αλεξανδρείου, όπως πέρασα εγώ».

Αν λοιπόν η ανάγνωση και η ερμηνεία των παραπάνω δηλώσεών μου, οι οποίες ήταν και οι μοναδικές δημόσιες τοποθετήσεις μου επί της διοικητικής αλλαγής στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ, μεταφράζεται και εκλαμβάνεται ως «λάσπη», επαφίεται στην κρίση του καθενός.

Η δική μου υπομονή λοιπόν δεν εξαντλήθηκε ακόμη και ούτε θα εξαντληθεί αν δεν αποτυπωθεί η αλήθεια, η πραγματική αλήθεια όμως και όχι αυτή που έντεχνα επιδιώκεται να επιβληθεί, στοχοποιώντας έναν άνθρωπο που επί 12 χρόνια υπηρέτησε, πράττοντας άλλοτε σωστά και άλλοτε με λάθη και παραλείψεις, τον ΑΡΗ. Λάθη και παραλείψεις ωστόσο που αναπόφευκτα συμβαίνουν σε οποιαδήποτε Διοίκηση λειτουργεί και καθημερινά λαμβάνει αποφάσεις και αναλαμβάνει ευθύνες.

Προσωπικές ευθύνες τις οποίες πλήρως ανέλαβα καθόλη τη διάρκεια της συμμετοχής μου στις διοικήσεις της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, από θέσεις που ουδέποτε επιδίωξα αλλά ανέλαβα καθώς αυτό αποφασίστηκε από τους μετόχους της ΚΑΕ ΑΡΗΣ ώστε να εξυπηρετείται η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, επικυρώνοντας συλλογικές αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων.

Ευθύνες όμως οι οποίες εντέχνως συγκεντρώνονται αποκλειστικά στο πρόσωπό μου, παρότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση μετόχων, μετά το τέλος του ελέγχου των οικονομικών στοιχείων της περιόδου 2008-2012 από ορκωτό λογιστή που όρισε ο ΑΣ ΑΡΗΣ, (ακολουθεί απόσπασμα του πρακτικού) «οι Μέτοχοι δεσμεύθηκαν, μετά την ενημέρωση που τους έγινε (σημ.: από τον ορκωτό λογιστή) ότι θα προσχωρήσουν σε ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, συμφωνώντας όμως ότι από τα στοιχεία που τους εκτέθηκαν σήμερα δεν προέκυψε κάτι μεμπτό για την περίοδο που ελέγχθηκε» και ακολουθούν οι υπογραφές των μετόχων και των κκ. Αρβανίτη και Δαμιανίδη.

Επιπλέον, σε ό,τι είχα επισημάνει στην επερχόμενη διοίκηση και στους μετόχους (όχι «όροι» όπως παρουσιάζονται), δεν προστέθηκε τίποτε περισσότερο πέρα όσων δημόσια, στη Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ στις 4/5/2012 διατύπωσα (περιπτώσεις Σχορτσιανίτη και Χατζηβρέττα, Εφορία και ΙΚΑ, εγγυητική επιστολή, εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις), και δημοσίως αποδέχθηκε ως εύλογα ο επερχόμενος Πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ κ. Ελ. Αρβανίτης, λέγοντας: «Όταν συζητήσαμε (σημ.: στη ΓΣ των Μετόχων της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στις 2/5/2012) έθεσες σοβαρά θέματα και έγινε δέσμευση από όλους μας ότι θα τακτοποιηθούν. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εάν δεν εμπιστευθείς όλους εμάς που δεσμευθήκαμε δημόσια για όλα αυτά».

Ως όφειλα λοιπόν, ως απερχόμενος Πρόεδρος αλλά κυρίως ως Αρειανός, σας εμπιστεύθηκα. Και συνεχίζω να σας εμπιστεύομαι, παρότι εννέα μήνες μετά δεν έχει βρεθεί λύση σε συγκεκριμένα ζητήματα, με αποτέλεσμα αφενός ακόμη και σήμερα (και για πολλούς μήνες ακόμη) να απολογούμαι ενώπιον των δικαστηρίων για οφειλές της ΚΑΕ ΑΡΗΣ προς το Δημόσιο, και αφετέρου να συνεχίζονται οι κατασχέσεις στα περιουσιακά μου στοιχεία και οι φυλακίσεις για ποινικές ευθύνες που ανέλαβα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη διοίκηση του Συλλόγου.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις-συνομιλίες μου με τους κκ. Ελ. Αρβανίτη, Αθ. Τζεβελέκη, Η. Πόππη καθώς και τους νομικούς κκ. Γ. Οικονόμου και Χρ. Γρόλλιο:

α. Αιτήθηκα να πραγματοποιηθεί μία και μοναδική συνάντηση μεταξύ εμού, μελών της Διοίκησης την ΚΑΕ ΑΡΗΣ και εκπροσώπων των οργανωμένων οπαδών του ΑΡΗ (Super 3). Αντικείμενο της συνάντησής αυτής η αποκατάσταση της αλήθειας για συγκεκριμένο ζήτημα ηθικής τάξης.

β. Ζήτησα να ενημερωθώ για όλες τις δικαστικές εκκρεμότητες που προκύπτουν ή θα προκύψουν από την οριστική ένταξη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στο άρθρο 99 και με αφορούν προσωπικά.

Τέλος, η δέσμευση των περιουσιακών μου στοιχείων (τα οποία από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα διοικητικής ενασχόλησής μου με τον ΑΡΗ είναι καταγεγραμμένα και κατατεθειμένα, μέσω του Εντύπου Ε9, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού), οι καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος μου, τελεσίδικες και μη, οι κατασχέσεις περιουσιακών μου στοιχείων, οι οφειλές εφορία-ΙΚΑ που με βαρύνουν ως υπογράφοντα, κ.α., συνηγορούν αφενός ότι απουσίαζε οποιοσδήποτε δόλος στις πράξεις μου (καθώς δεν μεταβίβασα ούτε τετραγωνικό μέτρο περιουσιακών μου στοιχείων πριν ή κατά τη διάρκεια ενασχόλησής μου με τον ΑΡΗ), αφετέρου ότι είναι και προσωπική μου επιθυμία η ένταξη της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στο άρθρο 99. Τη στιγμή που όλοι οι φορείς που εκπροσωπούν την ΚΑΕ ΑΡΗΣ αποφάσισαν ότι η ένταξη της εταιρείας στο άρθρο 99 αποτελεί μονόδρομο, είναι ευνόητο και δεδομένο ότι συναινώ προσωπικά, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες“.

To Top