ΑΠΟΨΕΙΣ

Υπομονή, καθαρό μυαλό, πάθος σαν του… Ιντέγε και αξιοποίηση του Φέτφα!

Ο Άρης δίνει αύριο στο Περιστέρι τον πλέον κρίσιμο αγώνα του για το Κύπελλο Ελλάδας, μέχρι τον… επόμενο!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Κάθε ρεβάνς, έχει τις ιδιαιτερότητές της και κρύβει δυσκολίες αναπάντεχες πολλές φορές. Στην περίπτωση του Άρη και του Ατρόμητου, όμως, υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα για τον αυριανό επαναληπτικό.

Με το 0-0 να “σφραγίζει” τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον πρώτο αγώνα του “Κλεάνθης Βικελίδης”, για να προκριθεί ο Άρης χρειάζεται, είτε νίκη, είτε ισοπαλία με γκολ, είτε αν όλα οδηγηθούν στην παράταση και τα πέναλτι να είναι νικητής σε αυτό την διαδικασία. Για να προκριθεί από την άλλη ο Ατρόμητος, θα πρέπει να κερδίσει τον Άρη στο 90λεπτο, είτε να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση.

Το να κερδίσει μία ομάδα που δεν έχει να σκοράρει εδώ και επτά σερί ματς όπως ο Ατρόμητος, τον Άρη που στο Πρωτάθλημα έχει δείξει με τις 7 ισοπαλίες του μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”, πως αρνείται τις περισσότερες φορές να χάσει και έχει το Κύπελλο ως μεγάλο στόχο, είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο Άρης θα χρειαστεί αύριο στο Περιστέρι, πράγματα στο παιχνίδι του, που εύκολα μπορούν να ειπωθούν, αλλά και δύσκολα κάποιες φορές εφαρμόζονται.

ΥΠΟΜΟΝΗ: Ο Ατρόμητος δεν θα ανοιχτεί σε βαθμό τέτοιο που θα ψάξει το γκολ της πρόκρισής του από το πρώτο λεπτό. Θα περιμένει, όπως περίμενε και στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στον πρώτο αγώνα. Αν είναι να ρισκάρει θα το κάνει στο τέλος, βλέποντας ενδεχομένως το 0-0 να παραμένει. Ο Σάββας Παντελίδης θα περιμένει τον Άρη και θα ψάξει τις αντεπιθέσεις. Την τελευταία φορά που δεν το έκανε, στο Πρωτάθλημα, είδε τον Άρη να του βάζει δύο γκολ στο Περιστέρι, παρότι ήταν σε μέτρια βραδιά και να φεύγει με την ισοπαλία. Κάτι αντίστοιχο αύριο, θα κοστίσει την πρόκριση στην ομάδα του. Άρα στον Άρη θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και όχι να κυριεύσει τους παίκτες το άγχος της πρόκρισης. Αν το γκολ δεν έρθει νωρίς, θα πρέπει να επιμείνουν…

ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ: Δεδομένα το παιχνίδι από την πλευρά του Ατρόμητο θα πάει στην δύναμη. Ποιοτικά ο Άρης είναι ένα και δύο σκαλιά πάνω από την ομάδα του Περιστερίου φέτος. Αν πέσει… ξύλο, όπως στον πρώτο αγώνα, τότε θα χρειαστεί αυτοσυγκράτηση, διότι σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, τον Άρη η διαιτησία τον περιμένει στην… γωνία! Χρειάζεται προσήλωση στο πλάνο, κανένας εφησυχασμός και φυσικά ηρεμία, όποιες κι αν είναι οι προκλήσεις εντός αγωνιστικού χώρου.

ΠΑΘΟΣ: Ο Μπράουν Ιντέγε και η… δίψα του, να είναι αύριο στην αποστολή της ομάδας για το Περιστέρι, δείχνουν πως πρέπει να βλέπουν το συγκεκριμένο ματς και οι υπόλοιποι παίκτες του Άρη. Ο Νιγηριανός είναι σαν “θηρίο στο κλουβί” μετά τον τραυματισμό του. Καλές οι τακτικές προσεγγίσεις σε έναν αγώνα, αλλά στα… δύσκολα, εκεί μετρά το πάθος και η θέληση για την πρόκριση. Οι παίκτες του Άρη οφείλουν να είναι έτσι, διότι το απαιτεί ο κόσμος, αλλά και οι δικοί τους κόποι φέτος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Στα δύο τελευταία ματς, δεν υπήρξε αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργήθηκαν. Κόντρα σε Ατρόμητο για το Κύπελλο και Αστέρα Τρίπολης για το Πρωτάθλημα, ο Άρης πέτυχε ένα μόνο γκολ. Ο Φετφατζίδης είναι σε εξαιρετικό φεγγάρι και πρέπει οι συμπαίκτες του να τον εκμεταλλευτούν. Είτε να τον τροφοδοτήσουν όπως πρέπει, είτε να αξιοποιούν τις ενέργειές του, κάτι που δεν έκαναν στην Τρίπολη, Λάρσον και Ντιγκινί. Όσο πιο πολύ βάλει αύριο ο Άρης τον Φετφατζίδη στο ματς και δεν επιτρέψει στην άμυνα του Παντελίδη να τον βγάλει εκτός αγώνα, με διπλά και τριπλά μαρκαρίσματα, τόσο πιο κοντά στη νίκη θα είναι ο Άρης.

To Top