Υποστολή σημαίας στην Τσέλσι, αποχώρησε ο Λάμπαρντ!

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Τσέλσι.

Λίγοι θα μπορούσαν να φανταστούν την Τσέλσι χωρίς τον Φρανκ Λάμπαρντ. Ο Άγγλος πριν από 13 χρόνια αποφάσισε να αλλάξει γειτονιά στο Λονδίνο. Άφησε τη Γούεστ Χαμ για την Τσέλσι και εξελίχθηκε σε έναν από τους θρύλους του συλλόγου.

Ο ίδιος τη Δευτέρα ενημέρωσε πως αποχωρεί από τον σύλλογο, ο οποίος δεν του προσέφερε νέο συμβόλαιο. Πιθανότερο είναι να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ υπογράφοντας στην New York, στην οποία πρόσφατα πήγε και ο Νταβίντ Βίγια.

Ένα Champions League, ένα Europa League, τρία πρωταθλήματα, τέσσερα FA Cups, δύο League Cups και δύο Community Shields κατέκτησε ως παίκτης των “μπλε”. Συν τοις άλλοις, κατάφερε κάτι που μοιάζει αδιανόητο, να είναι ο μοναδικός Άγγλος μέσος στη δεκάδα με τους πρώτους σκόρερς στην ιστορία της Premier League. Ακόμη, μάλιστα, μοιράζεται την τέταρτη θέση με τον Γουέιν Ρούνεϊ έχοντας 171 γκολ, μόλις τέσσερα λιγότερα από τον Τιερί Ανρί.

Κλείνοντας ο Λάμπαρντ αποτέλεσε για χρόνια ένα από τα αγαπημένα παιδιά στο “Στάμφορντ Μπριτζ” και όχι άδικα. Ήταν εκ των στυλοβατών στην προσπάθεια που έκανε η Τσέλσι για να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, ενώ κατάφερε να γράψει και ιστορία.

Στις 11 Μαΐου του 2013 παραβίασε δις την εστία της Άστον Βίλα στο “Βίλα Παρκ” κι έφτασε έτσι τα 203 γκολ, ξεπερνώντας με αυτό τον τρόπο τον Μπόμπι Τάμπλινγκ. Έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, με τη φανέλα του οποίου τελικά σταμάτησε στα 211.

Πηγή: sport24.gr

To Top