Υποχώρησε μια θέση η Σάκκαρη στην παγκόσμια κατάταξη

Στη 19η θέση της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται πια η Μαρία Σάκκαρη χάνοντας μία θέση σε σχέση με τη 18η που βρισκόταν πριν το Wimbledon.

Ο πρόωρος αποκλεισμός στο Wimbledon δεν στοίχισε θέσεις στην Μαρία Σάκκαρη, παρά το γεγονός ότι μέχρι και τα προημιτελικά της διοργάνωσης υπήρχαν τουλάχιστον τέσσερις “υποψήφιες” για να την ρίξουν από την πρώτη 20άδα.

Η μοναδική που κατάφερε να την πιάσει ήταν η φιναλίστ του Roland Garros, Αναστάζια Παβλιουτσκένκοβα, με την οποία έχουν ακριβώς τους ίδιους βαθμούς (3.420). Το επικίνδυνο είναι φυσικά ότι οι αποστάσεις έχουν πλέον μικρύνει και τα επόμενα τουρνουά θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα.

Θυμίζουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν δίνουν βαθμούς, κάτι που ίσχυε μέχρι την Ολυμπιάδα του Λονδίνου και σταμάτησε στο Ρίο.

Η αλήθεια είναι ότι μετά την ολοκλήρωση του Wimbledon η πρώτη 10άδα είχε πολλές αλλαγές, με δύο επιστροφές, αλλά και πολλές ανακατατάξεις. Εκτός από τις δύο πρώτες θέσεις με την πρωταθλήτρια του All England Club, Άσλεϊ Μπάρτι να παραμένει στο Νο1 και την Ναόμι Οσάκα στο Νο2, όλες οι άλλες θέσεις άλλαξαν.

Η ημιφανιλίστ του Wimbledon, Αρίνα Σαμπαλένκα ανέβηκε στο Νο3 της κόσμου για 1η φορά στην καριέρα της, ενώ στο Νο4 επέστρεψε και η Σοφία Κένιν. Δύο θέσεις κέρδισε η Μπιάνκα Αντρεέσκου και πλέον είναι στο Νο5, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο έκανε η φιναλίστ του Λονδίνου, Καρολίνα Πλίσκοβα που έπιασε το Νο7, επιστρέφοντας παράλληλα στο Top10.

Στην πρώτη 10άδα γύρισε και η πρώην Νο1 του κόσμου (2017), Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα, ενώ η μεγαλύτερη πτώση ήρθε από την Σερίνα Γουίλιαμς η οποία έχασε 8 θέσεις μετά από την υποχρεωτική εγκατάλειψη από το Wimbledon και πλέον βρίσκεται στο Νο16 του κόσμου.

Η επόμενη μεγάλη βαθμολογική υποχώρηση ήταν αυτή της Ρουμάνας Σιμόνα Χάλεπ που δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Wimbledon λόγω τραυματισμού, με αποτέλεσμα να χάσει 6 θέσεις και να βρεθεί στο Νο9.

To Top