Υποχώρησε στο Νο.7 ο Τσιτσιπάς στην παγκόσμια κατάταξη

O Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε σήμερα τους 1.300 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο ATP Finals, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει μια θέση, στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αφαιρέθηκαν σήμερα οι βαθμοί από το περσινό ATP Finals και ο μεγαλύτερος χαμένος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού πέρσι ήταν ο μεγάλος πρωταθλητής στο σπουδαίο τουρνουά της ΑΤΡ.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας απώλεσε 1.300 βαθμούς με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο Νο.7 της κατάταξης και τον Αλεξάντερ Σβέρεφ να τον προσπερνά στο Νο.6. Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή θέσης που υπήρξε αυτή τη Δευτέρα στο Top 10.

Πάντα στο Νο.1 είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που φυσικά έχει εξασφαλίσει και το Year-end No.1. Πίσω του βρίσκονται οι Ραφαέλ Ναδάλ στο Νο.2 και Ντόμινικ Τιμ στο Νο.3. Στο Νο.4 βρίσκεται ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και την κορυφαία 5άδα συμπληρώνει ο Ρότζερ Φέντερερ. Στην 6η θέση είναι ο Ζβέρεφ, στην 7η ο Τσιτσιπάς και το Top 10 συμπληρώνουν οι Αντρέι Ρούμπλεφ, Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Ματέο Μπερετίνι.

Στο μοναδικό τουρνουά που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, το Sofia Open στη Σόφια, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Γιάνικ Σίνερ, που στα 19 του έγινε και ο νεότερος πρωταθλητής ATP διοργάνωσης από τον Φεβρουάριο του 2008 και τον Κέι Νισικόρι.

Σήμερα, ο νεαρός Ιταλός κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37 της παγκόσμιας κατάταξης. Για 1η φορά βρέθηκε στο Top 40 και βελτίωσε κατά 6 θέσεις το προηγούμενο career high του (Νο.43).

To Top