Υποψήφιος για την Εθνική ο Αγκίρε, αλλά και ο… Γιοβάνοβιτς

Την ώρα που η ΕΠΟ αναζητά τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός από την πλευρά του ψάχνει λύσεις για να διορθώσει τις αδυναμίες που εμφάνισε η Εθνική ομάδα στο φιλικό με τη Νότιο Κορέα.
Το θέμα του νέου προπονητή της «γαλανόλευκης», που θα πάρει τη θέση του 59χρονου Πορτογάλου μετά το τέλος των υποχρεώσεων της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των παραγόντων της Ομοσπονδίας και τις προσεχείς εβδομάδες θα κορυφωθούν οι διαβουλεύσεις.

Στην επικαιρότητα παραμένει και μάλιστα δυναμικά το όνομα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ στη λίστα με τους υποψηφίους φιγουράρει και αυτό του Χαβιέ Αγκίρε. Πρόκειται για τον έμπειρο Μεξικανό τεχνικό που μετρά δύο παρουσίες σε τελικές φάσεις Μουντιάλ με την εθνική ομάδα της πατρίδας του. Οδήγησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κεντρικής Αμερικής στις διοργανώσεις του 2002 (συνδιοργάνωση Ν. Κορέας και Ιαπωνίας) και του 2010 (Ν. Αφρική). Και τις δύο φορές πέρασε από τους ομίλους, αλλά αποκλείστηκε στη φάση των «16», την πρώτη από τις ΗΠΑ και τη δεύτερη από την Αργεντινή.

Τώρα ο 55χρονος τεχνικός εργάζεται στην Εσπανιόλ, αλλά το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και μάλλον δεν θα ανανεωθεί. Οσον αφορά το κασέ του Αγκίρε, ο οποίος έχει δουλέψει ακόμα στις Ατλάντε, Πατσούκα, Οσασούνα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Σαραγόσα, δεν θεωρείται απαγορευτικό, χωρίς όμως να είναι ασφαλής οποιαδήποτε αναφορά σε ποσά. Οπως έχουμε γράψει, πρόθεση της ΕΠΟ είναι ο νέος προπονητής να βρεθεί τον Ιούνιο στη Βραζιλία για να παρακολουθήσει τη «γαλανόλευκη».

Πηγή: sentragoal.gr

To Top