Υποψίες για κρούσματα καρκίνου λόγω του τεχνητού χλοοτάπητα!

Αρκετά ερωτηματικά έχει δημιουργήσει έρευνα της προπονήτριας ποδοσφαίρου, Εμι Γκρίφιν, σύμφωνα με την οποία το καουτσούκ που βρίσκεται στον τεχνητό χλοοτάπητα ενδέχεται να βοηθάει στην εμφάνιση καρκίνου στο ανθρώπινο σώμα!

Η Γκρίφιν έχει μία λίστα στα χέρια της με 38 παίκτριες (οι 34 είναι τερματοφύλακες), οι οποίες διαγνώστηκαν με καρκίνο. Μάλιστα, οι 12 απ’ αυτές βρίσκονται στην Ουάσινγκτον, περιοχή που εδρεύει η προπονήτρια της γυναικείας ομάδας του πανεπιστημίου της περιοχής.

“Κοουτσάρω 26-27 χρόνια. Στα πρώτα 15 χρόνια της καριέρα μου ποτέ δεν άκουσα κάτι τέτοιο. Ξαφνικά διαπιστώνω πως έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας το φαινόμενο”, δήλωσε για το θέμα η Γκρίφιν και αναρωτιέται μήπως αυτή είναι η αιτία που αρρωσταίνουν αρκετά άτομα.

Επιπλέον, η προπονήτρια τόνισε ότι μία νοσοκόμα της είπε: “Μη μου πείτε πως τα παιδιά είναι τερματοφύλακες. Είναι η τέταρτη γκολκίπερ που συναντώ αυτή την εβδομάδα στο νοσοκομείο”, ενώ παραδέχτηκε ότι μία κοπέλα που είχε επισκεφτεί της εξομολογήθηκε ότι “έχω την αίσθηση πως αυτό που έπαθα έχει να κάνει με τους μαύρους κόκκους του τεχνητού χλοοτάπητα”.

Οι τεχνητοί χλοοτάπητες έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε σχολεία, πανεπιστήμια και αθλητικούς χώρους στις ΗΠΑ, με αρκετούς γονείς να παραδέχονται ότι το καουτσούκ βρίσκεται στο σώμα και τα ρούχα των παιδιών τους. Σε πιο δύσκολη θέση βρίσκονται οι τερματοφύλακες, οι οποίοι είναι σε διαρκή επαφή με το έδαφος λόγω των επεμβάσεών τους.

Βέβαια, η συγκεκριμένη έρευνα δεν είναι επιστημονική, αλλά βασίζεται στα στοιχεία και τις εμπειρίες της Γκρίφιν. Πάντως, το δείγμα που υπάρχει είναι αρκετά μεγάλο και τίθεται ένα τεράστιο θέμα ως προς την ασφάλεια των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ενάμιση περίπου μήνα τα κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου γυναικείου ποδοσφαίρου είχαν προχωρήσει σε μήνυση κατά της FIFA για το γεγονός ότι δρομολογείται η πραγματοποίηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2015 στον Καναδά σε γήπεδα με τεχνητό χλοοτάπητα.

Βέβαια, η μήνυση αφορούσε περισσότερο ρατσιστικό χειρισμό σε σύγκριση με τους άντρες ποδοσφαιριστές και τον κίνδυνο τραυματισμών, όμως η έρευνα της Εμι Γκρίφιν δίνει μία επιπλέον διάσταση στο θέμα.

Πηγή: soccerplus.gr

To Top