ΜΠΑΣΚΕΤ

Υπόθεση παραμονή: Τέσσερις νίκες στον β’ γύρο, πάση θυσία το +4 με Μεσολόγγι

Ο Άρης έχει μπροστά του έναν ολόκληρο γύρο πρωταθλήματος για να διασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Αυτός είναι ο στόχος, δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά.

Για να καταφέρει να σώσει τη σεζόν και φέτος θα πρέπει να φτάσει τις 7 νίκες (τουλάχιστον), άρα χρειάζεται άλλες τέσσερις, εκ των οποίων μία πρέπει να είναι – πάση θυσία – επί του Μεσολογγίου σε δύο εβδομάδες και με διαφορά 4 πόντων, για να έχει την ισοβαθμία υπέρ του.

Φέτος λόγω του ότι το πρωτάθλημα γίνεται με 12 ομάδες, οι αγωνιστικές είναι 22, όχι 26 όπως τα προηγούμενα χρόνια, άρα περιθώρια για άλλες γκέλες δεν υπάρχουν.

Ο Άρης έχει τις ευκαιρίες του για να πετύχει τις νίκες που θέλει, αρκεί να παίξει σαν ομάδα. Υπάρχουν παιχνίδια στο Παλέ που σαφώς και μπορεί να κερδίσει στον β’ γύρο του πρωταθλήματος (Λάρισα, Ιωνικός, ΠΑΟΚ, Μεσολόγγι, Λαύριο), αλλά αυτό το “μπορεί να κερδίσει” πρέπει να γίνει πράξη και να μην είναι λόγια.

Τα πράγματα είναι δύσκολα, έγιναν δυσκολότερα από τις ήττες με Κολοσσό και Περιστέρι στο Παλέ, αλλά είναι και συγκεκριμένα και… απλά. Τέσσερις νίκες (τουλάχιστον) με το +4 επί του Μεσολογγίου δίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την παραμονή…

To Top