ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Υπόθεση Τόσκο: Προφυλακιστέος ο 49χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ!

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προφυλακιστεί ο 49χρονος φίλος του ΠΑΟΚ, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση με τη θανατηφόρα παράσυρση του 28χρονου Τόσκο Μποτζατζίτσκι.

Υπέρ της εισαγγελέως τάχθηκε το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο μετά τη διαφωνία με την ανακρίτρια για την ποινική μεταχείριση κατηγορουμένου στην υπόθεση με την παράσυρση Βούλγαρου οπαδού, έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η δεύτερη ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και η πρώτη να παραμείνει προσωρινά κρατούμενος μέχρι να δικαστεί.

Με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προφυλακιστεί ο 49χρονος φίλος της 27χρονης που παρέσυρε με μισθωμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο τον Βούλγαρο οπαδό, με αποτέλεσμα αυτός να χάσει τη ζωή του, τον περασμένο Ιανουάριο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο κατηγορούμενος απολογήθηκε , ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο, για το κακούργημα της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» και για πλημμελήματα όπως «συμπλοκή», «σωματικές βλάβες», «φθορά ξένης περιουσίας» κ.α. Μετά την απολογία του, η 2η ειδική ανακρίτρια ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενώ η εισαγγελέας γνωμοδότησε υπέρ της προσωρινής κράτησης του. Τη διαφωνία τους έλυσε το δικαστικό συμβούλιο.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι βρισκόταν στη σημείο αλλά ότι δεν συμμετείχε στο περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού. Επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός που κινητοποίησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τον Βούλγαρο, μετά από το επεισόδιο, παραμένει προφυλακισμένη καθώς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διέταξε την εξακολούθηση της προσωρινής κράτησης που της επιβλήθηκε, μετά την απολογία της.

Πηγή: grtimes.gr

 

 

To Top