Υπόκλιση Πομάσκι σε Τσιάμη, Τεντόγλου, Παπαχρήστου!

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου, Γιώργος Πομάσκι, έβγαλε το καπέλο του στους τρεις Έλληνες άλτες που ανέβηκαν στο βάθρο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου! 

Αναλυτικά όσα είπε στον ΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Πομάσκι:

«Δουλέψαμε καλά για αυτό το ευρωπαϊκό. Ήρθαν αποτελέσματα από κάποια παιδιά που εκπαιδεύονται χρόνια για αυτό το επίπεδο. Όποιος είναι σοβαρός, όποιος βελτιώνεται, όποιος έχει όρεξη να προχωρήσει στο αγώνισμά του, τότε έρχεται η στιγμή που επιβραβεύεται.

Ο Τσιάμης απέδειξε γιατί στον αθλητισμό όποιος έχει υπομονή και επιμονή μπορεί να γευτεί τους καρπούς της προσπάθειάς του ακόμα κι αν είναι στα 36 του! Πρόκειται για έναν αθλητή που ήταν πάντα παρών στις μεγάλες διοργανώσεις. Πρόκειται για ένα υπερενθουσιώδες παιδί, ένας φανταστικός χαρακτήρας. Αν τον βάλουμε δίπλα στον Τεντόγλου που είναι 20 χρονών παιδί, θα δούμε πως δεν διαφέρουν στον ενθουσιασμό. Κι αυτό λέει πολλά…

Όσον αφορά τον Μίλτο Τεντόγλου, πρόκειται για ένα παιδί με υψηλό επίπεδο ταλέντου. Το έδειξε άλλωστε και με το χρυσό που κατέκτησε. Είναι άψογος εκτελεστής στα άλματά του και τον βοηθά αυτό στο να κάνει μεγάλες επιδόσεις.

Η Βούλα Παπαχρήστου είναι σταθερή αξία για την Ελλάδα στις μεγάλες διοργανώσεις. Πάντα προετοιμάζεται εξαιρετικά και αυτό της δίνει… φτερά όταν κατεβαίνει στους αγώνες. Τώρα στο Βερολίνο είχε πανεύκολο προκριματικό, είχε και σχετικά εύκολο τελικό. Τα άλματά της… βασανίζουν τις αντιπάλους της!

Ερωτηθείς για τις υποδομές στην Ελλάδα και το μέλλον του ελληνικού στίβου, είπε: «Έχουμε μεγάλες προοπτικές με τους μικρούς αθλητές μας. Σε επίπεδο Εφήβων, Παίδων, Κορασίδων, έχουμε πολύ καλό υλικό. Διαθέτουμε εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο που ξεκαθαρίζει σωστά ποια ταλεντάκια έχουν προοπτική για καριέρα και με λίγη τύχη μπορούν να προχωρήσουν. Όποιοι νεαροί αθλητές είναι αξιόλογοι, τότε σίγουρα θα πάρουν την ευκαιρία τους… Το χρήμα δεν είναι το παν. Παίζει ρόλο η σωστή προετοιμασία, η δουλειά, η νοοτροπία, ο προγραμματισμός. Εμείς πολλές φορές βρίσκουμε κενά ανάμεσα στην προετοιμασία και βάζουμε νεαρούς κάτω των 18 ετών να κάνουν προπονήσεις με 28άρηδες.. Σίγουρα θα θέλαμε να φτιαχτούν κάποιες βασικές υποδομές όπου υστερούμε. Και στο ΟΑΚΑ που είναι η βάση μας, αλλά και στην επαρχία. Είναι σημαντικό για τους αθλητές και τους προπονητές για να γίνεται πιο εύκολη η δουλειά τους».

Όσο για το αν αντέχει ακόμα να συνεχίζει στο πόστο του: «Έχω ακόμα μπόλικη ενέργεια, αντέχω! Δεν έχω θέμα… Επιμένω στη δουλειά, θέλω να εξελίσσονται τα παιδιά πνευματικά και αγωνιστικά».
To Top