Υπόκλιση Τόμας στον Γκάλη: “Σπουδαίο να παίζεις μπροστά σε έναν θρύλο”

Ο Τόρεϊ Τόμας αισθάνθηκε υπέροχα παίζοντας μπροστά σε έναν θρύλο του μπάσκετ, αναφερόμενος στο Νίκο Γκάλη και μίλησε και για την δική του παρουσία στον φετινό Άρη.

Η συνέντευξη του Τόρεϊ Τόμας στο sport24.gr:

Τόρεϊ τι γνώριζες για τον Άρη και το ελληνικό μπάσκετ πριν έρθεις;

“Γνώριζα ότι πρόκειται για ένα μεγάλο σωματείο με τεράστια μπασκετική ιστορία. Ήξερα την φιλοσοφία του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο είναι πολύ πνευματικό. Πρέπει συνέχεια να σκέφτεσαι και να διαβάζεις τις φάσεις όταν είσαι μέσα στο παρκέ. Η Ελλάδα είναι μία χώρα που είναι γνωστή για το μπάσκετ της”.

Πώς ένιωσες παίζοντας μπροστά στον Νίκο Γκάλη;

“Ήταν ένα απίστευτο συναίσθημα. Είναι πραγματικά σπουδαίο να παίζεις μπροστά σε έναν θρύλο της χώρας, της πόλης και γενικότερα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εκτός αυτού στο αγωνιστικό κομμάτι για εμάς ήταν το πρώτο μας τουρνουά στο σπίτι μας και θέλαμε να βγούμε να κερδίσουμε. Ήταν δύσκολο γιατί έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες ομάδες, όμως τώρα είχαμε να αντιμετωπίσουμε χαμηλότερες ομάδες (σ.σ. εννοεί τον Ηλυσιακό στο Κύπελλο) και πρέπει να διατηρηθούμε στο ίδιο επίπεδο για να είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα ματς όταν έρθουν”.

Ο Άρης στο πλαίσιο του “Nick Galis cup” κέρδισε ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ, ποιο πιστεύεις ότι είναι το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας;

“Ποτέ δεν ξέρεις. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Αυτή τη περίοδο χτίζουμε την ομάδα για να φτάσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο που μπορεί να φτάσει. Δεν ξέρουμε ακόμα ποιο είναι αυτό το επίπεδο, είμαστε θεωρώ χαμηλά ακόμα και βελτιωνόμαστε καθημερινά”.

Ποια είναι η άποψη που είχες για το ελληνικό πρωτάθλημα;

“Όπως είναι φυσιολογικό γνώριζα ότι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πρωταγωνιστούν, καθώς είναι δύο υπερδυνάμεις στην Euroleague και όλες οι υπόλοιπες ομάδες παλεύουν μεταξύ τους. Αυτό που έβλεπα και το διαπιστώνω και τώρα είναι ότι στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορείς να τερματίσεις σε οποιαδήποτε θέση, καθώς όλα είναι ανοικτά”.

Σε προσωπικό επίπεδο τι θέλεις να πετύχεις ερχόμενος στην Ελλάδα;

“Ο προσωπικός μου στόχος είναι να έχω μία επιτυχημένη και γεμάτη χρονιά με την ομάδα. Καθημερινά προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ για να πετύχουμε πηγαίνοντας πάντα βήμα προς βήμα. Αρχικά ξεκινάμε με την ομάδα στο Κύπελλο Ελλάδας, μετά πάμε στο πρωτάθλημα και θα συνεχίσουμε για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται κοιτώντας κάθε μέρα ξεχωριστά”.

To Top